GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luetić na čelu dubrovačke Zračne luke još šest mjeseci

Luetić na čelu dubrovačke Zračne luke još šest mjeseci
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 19:02
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice predložila Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. imenovanje Frane Luetića za direktora društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci jer mu mandat ističe 5. veljače.

Kada je riječ o kadrovskim rješenjima, vlada je priopćila i kako je donesen zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. izbor Gorana Granića i Jelene Zrinski Berger za članove Nadzornog odbora tog društva do provedbe postupka izbora članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci jer im je istekao mandat od šest mjeseci 2. siječnja.

Donesena je i Odluka o davanju naknadne suglasnosti za imenovanje Roberta Vučkovića, Marija Pavića i Marka Domijana članovima Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova koji se imenuju iz reda korisnika usluga i to jedan član iz redova predstavnika hrvatskih osiguravatelja i reosiguravatelja brodova, na prijedlog Hrvatske gospodarske komore te dva člana kao predstavnici udruga brodara registriranih u RH.

Matea Novosel imenovana je privremenom ravnateljicom Državne vatrogasne škole koja će obaviti poslove u vezi s upisom Državne vatrogasne škole u sudski registar i organizirati početak rada, do imenovanja ravnatelja, ali ne dulje od godinu dana. Također, imenovani su predsjednik, koji je po položaju glavni vatrogasni zapovjednik, i članovi Upravnog vijeća Državne vatrogasne škole, kao predstavnici Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara i ministarstva nadležnog za obrazovanje. Predsjednikom je imenovan Slavko Tucaković, a članovima Ante Sanader, Berislav Hengl i mr.sc. Vesna Šerepac.

U priopćenju se navodi i kako je Ivani Šuman dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a isto tako ovlaštenje je dano i Damiru Kaufmanu za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Danijelu Škugoru za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa i uprave.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet Branimir Belančić-Farkaš, Melita Štrbić, Ksenija Koščević Čuvalo, Zvonko Šakić i Nikolina Klaić. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je Ivona Anić Miklec, a članicama Melita Štrbić, Doria Tonković, Lea Klaić i Tajana Huzak, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva financija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Vlada je, kako je priopćeno, na zatvorenom dijelu sjednice usmeno izvještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Tagovi: Frano Luetić, Zračna luka Dubrovnik, Goran Granić, Hrvatska elektroprivreda, Jelena Zrinski Berger
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE