GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luetić na čelu dubrovačke Zračne luke još šest mjeseci

Luetić na čelu dubrovačke Zračne luke još šest mjeseci
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 19:02
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice predložila Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. imenovanje Frane Luetića za direktora društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci jer mu mandat ističe 5. veljače.

Kada je riječ o kadrovskim rješenjima, vlada je priopćila i kako je donesen zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. izbor Gorana Granića i Jelene Zrinski Berger za članove Nadzornog odbora tog društva do provedbe postupka izbora članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci jer im je istekao mandat od šest mjeseci 2. siječnja.

Donesena je i Odluka o davanju naknadne suglasnosti za imenovanje Roberta Vučkovića, Marija Pavića i Marka Domijana članovima Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova koji se imenuju iz reda korisnika usluga i to jedan član iz redova predstavnika hrvatskih osiguravatelja i reosiguravatelja brodova, na prijedlog Hrvatske gospodarske komore te dva člana kao predstavnici udruga brodara registriranih u RH.

Matea Novosel imenovana je privremenom ravnateljicom Državne vatrogasne škole koja će obaviti poslove u vezi s upisom Državne vatrogasne škole u sudski registar i organizirati početak rada, do imenovanja ravnatelja, ali ne dulje od godinu dana. Također, imenovani su predsjednik, koji je po položaju glavni vatrogasni zapovjednik, i članovi Upravnog vijeća Državne vatrogasne škole, kao predstavnici Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara i ministarstva nadležnog za obrazovanje. Predsjednikom je imenovan Slavko Tucaković, a članovima Ante Sanader, Berislav Hengl i mr.sc. Vesna Šerepac.

U priopćenju se navodi i kako je Ivani Šuman dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a isto tako ovlaštenje je dano i Damiru Kaufmanu za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Danijelu Škugoru za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa i uprave.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet Branimir Belančić-Farkaš, Melita Štrbić, Ksenija Koščević Čuvalo, Zvonko Šakić i Nikolina Klaić. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je Ivona Anić Miklec, a članicama Melita Štrbić, Doria Tonković, Lea Klaić i Tajana Huzak, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva financija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Vlada je, kako je priopćeno, na zatvorenom dijelu sjednice usmeno izvještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Tagovi: Frano Luetić, Zračna luka Dubrovnik, Goran Granić, Hrvatska elektroprivreda, Jelena Zrinski Berger
PROČITAJ I OVO
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
REAKCIJE
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je kako je u tijeku dodatna revizija javnog poziva koji se odnosi na prijavu Požgaj grupe vezano uz nepotpisivanje ugovora s Hrvatskim šumama za nabavu drvne sirovine za ovu godinu, a rezultati revizije se očekuju sutra.
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
OTKUP
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
ZRENJANIN – Fortenova Grupa je pokrenula prinudni otkup akcija „Dijamanta“, a za svaku od 10.265 akcija biće plaćeno po 34,3 hiljade dinara, objavljeno je danas.
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju
LEASING
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u izvanrednom nadzoru 9 leasing društava, koja pokrivaju više od 90 posto ukupne imovine tog tržišta u Hrvatskoj, utvrdila je nezakonitosti i nepravilnosti pri izračunu kamatnih stopa kod njih osam, procijenivši da je nepravilnostima obuhvaćeno više od 50 tisuća ugovora o leasingu.

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
NAJAVE
Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus najavio je veliku reorganizaciju proizvodnje zrakoplova u Njemačkoj i Francuskoj, izdvajajući proizvodnju dijelova trupa kao osnovni dio poslovanja grupe.
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
PROMJENE
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
NEW YORK - Međunarodni aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti izgubio je titulu najprometnijeg u svijetu nakon 23 godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE