GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lučkim upravama odobreno 2,7 milijuna eura iz INTERREG programa

Lučkim upravama odobreno 2,7 milijuna eura iz INTERREG programa
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 10:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 7,1 milijun eura lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik, unutar projekta "SUSPORT - Sustainable PORT's, u okviru prekogranične suradnje između Italije i Hrvatske, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Projekt se provodi u okviru programa INTERREG, u kojem uz vodećeg partnera odnosno Port Network Authority of the Eastern Adriatic Sea, sudjeluje još petnaest projektnih partnera od kojih osam iz Italije i sedam iz Hrvatske.

Sredstva su odobrena za razvojne projekte kojima će se povećati ekološka održivost i poboljšati energetska učinkovitost hrvatskih luka.

Za hrvatske partnere odobreno je ukupno 2,7 milijuna eura od čega je 2,2 milijuna eura namijenjeno lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik. Ukupni dio budžeta za svaku lučku upravu pojedinačno iznosi 440.000 eura od čega bespovratna EU sredstva 374.000 eura ili 85 posto vrijednosti projekta.

Lučka uprava Rijeka sredstva će utrošiti na projektiranje i nabavu opreme za unaprjeđenje električne rasvjete i uvođenje tehnologije LED rasvjete na javnim lučkim površinama koje koriste građani.

Lučka uprava Zadar uvest će u luci Gaženica instalirati fotonaponski sustav koji će se osigurati energiju za osvjetljenje luke i za solarni terminalni sustav za toplu vodu i grijanje. Cilj projekta je ušteda električne energije i razvoj Gaženice u „zelenu“ luku.

Tagovi: Lučka uprava Rijeka, Port Network Authority of the Eastern Adriatic Sea, Lučka uprava Zadar, Gaženica, INTERREG program
PROČITAJ I OVO
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
SPLIT - Jadroplov je izvijestio javnost da zbog trenutnih okolnosti povezanih sa pandemijom korona virusa Društvo neće biti u mogućnosti ispuniti propisane obveze objave nerevidiranih tromjesečnih financijskih izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine na način i u rokovima propisanim člankom 468. Zakona o tržištu kapitala.
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
NAGRADE
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
BEOGRAD - Marketing mreža raspisala je konkurs za 6. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada – KAKTUS 2020.
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
LOŠE VIJESTI
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
ZAGREB - Aegean Airlines, član Star Alliance-a, ranije je najavio početak prometovanja prema tri hrvatske zračne luke (Dubrovnik, Split i Zagreb) od rujna ove godine. Svi letovi prema spomenutim odredištima otkazani su za ovu godinu.
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
BIZARNO
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
NEW YORK - Tajvan nastavlja udovoljavati svojim stanovnicima željnima putovanja nudeći novo iskustvo - na letu bez odredišta, prenosi CNN.
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
REZOVI
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
NEW YORK - Kompanija za rezervacije hotela i kuća za iznajmljivanje, Booking.com objavila je da otpušta četvrtinu svoje radne snage, više od 4.000 ljudi, jer su putovanja drastično pala zbog pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE