GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovrinčevićev biznis u minusu

Lovrinčevićev biznis u minusu
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2023 / 10:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poslovanje tvrtke Dicentra d.o.o. koja je pripala Jurici Lovrinčeviću, donedavnom savjetniku ministra gospodarstva, nakon razlaza s dotadašnjim partnerom i zastupnikom Domovinskog pokreta Marijem Radićem 2020. godine, ukazuje na drastičan pad prihoda, piše u petak Jutarnji list.

Tvrtka je, naime, 2022. godinu završila s gubitkom od 253.600 eura. Kad su se bivši partneri podijelili, Radiću je pripala tvrtka Filir d.o.o. koja je, primjerice, 2022. prijavila ukupni prihod od 37,5 milijuna eura, odnosno dobit od 2,1 milijun eura, što znači da tvrtka raste od 2020., kad su se partneri razišli jer je te godine ostvarila prihod od 22,7 milijuna eura.

No, prihodi tvrtke Dicentra d.o.o. otad su krenuli silaznom putanjom. Prihod tvrtke je 2021. godine iznosio 70,1 tisuću eura (dobit 1,5 milijuna eura), a 2022. ostvarila je ukupni prihod od 39,1 tisuću eura.

Te godine, naime, nije bilo isplate dividende od strane Pevexa. Primjera radi, 2020. godine tvrtka je prijavila prihod od 5,3 milijuna eura. Tvrtka Dicentra ima temeljni kapital od 1,5 milijuna eura i pet zaposlenih, a Lovrinčević je njezin izravni vlasnik, prema Registru stvarnih vlasnika.

Tvrtka je tijekom 2021. godine u stečaju jedne druge tvrtke preuzela upis založnog prava na niz nekretnina na području Rijeke.

Podsjetimo da je riječ o poduzetniku kojeg je bivši ministar gospodarstva opisao kao jednog od najimućnijih, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.

Tagovi: lovrinčević, dicentra, pevex
PROČITAJ I OVO
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE