GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubljanska zračna luka lani sa znatno manjim prometom nego 2019.

Ljubljanska zračna luka lani sa znatno manjim prometom nego 2019.
USPOREDBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 17:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Lani je preko frankfurtske zračne luke putovalo 48,9 milijuna putnika odnosno 97,2 posto više nego 2021. godine, objavio je Fraport, operator zračne luke Frankfurt.

opostotni porast putnika u istom usporednom razdoblju prošle godine bilježi Zračna luka Jožeta Pučnika Ljubljana, kojom također upravlja Fraport.

Na međugodišnjoj je razini porastao za 45,9 posto odn ukupan broj polijetanja i slijetanja u Frankfurtu također je porastao na 382.211, pokazuju podaci Fraporta koje je sažela njemačka novinska agencija dpa.

Dobri rezultati po broju putnika ostvareni su i u prosincu, kada je frankfurtskom zračnom lukom putovalo gotovo četiri milijuna putnika, što je 46,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

"Gledajući u budućnost, uvjereni smo da ćemo vidjeti daljnji rast 2023. godine", rekao je direktor Fraport AG-a Stefan Schulte kada su objavljeni podaci, dodajući da su ljudi željni putovanja, pa rade punom parom kako bi im to omogućili najbolje moguće iskustvo u zračnoj luci. "Unatoč tome, situacija je i dalje izazovna", rekao je Schulte.

S druge strane, količine tereta, koje uključuju i zračni prijevoz i zračnu poštu, prošle su godine smanjene za 13,3 posto ili na oko dva milijuna tona. Tome su, navode iz Fraporta, najviše pridonijela ograničenja zračnog prostora vezana uz rat u Ukrajini, antikoronavirusne mjere u Kini i opće gospodarsko usporavanje.

No, sve zračne luke u svijetu kojima upravlja Fraport grupa bilježe visok rast broja putnika. Po rezultatima posebno su prednjačile grčke zračne luke koje su prvi put nakon pandemije čak premašile pretkriznu razinu.

Količina putnika u 14 grčkih zračnih luka Fraporta dosegla je približno 31,2 milijuna ili 79 posto više u odnosu na 2021. te također 3,5 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Kroz Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana lani je putovalo 970.152 putnika, što je stopostotni porast u odnosu na 2021. i pad od 43,6 posto u odnosu na pretkoronavirusnu 2019. godinu.

U prosincu je zračnu luku posjetilo 60.518 putnika, što je 33,7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Tagovi: Fraport, Aerodrom Ljubljana, frankfurtski aerodrom
PROČITAJ I OVO
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE