GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali

Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 11:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem jadranske obale.

Podaci Ubera pokazuju kako je u pet hrvatskih gradova - Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, broj vožnji međunarodnih turista u srpnju narastao za više od duplo (gotovo 250 posto) u odnosu na lipanj. Povećanje broja vožnji stranih korisnika rezultat je popuštanja epidemioloških mjera te povećanog broja stranih turista koji trenutno boravi u Hrvatskoj, a koji koriste usluge Ubera.

Među stranim korisnicima Ubera u Hrvatskoj najčešći su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske. Nakon toga slijede turisti iz Njemačke, Nizozemske i Poljske, pokazuju podaci za srpanj 2021.

“Uspjeh kampanja za cijepljenje u Europi i zemljama u ostatku svijeta omogućio je povratak mobilnosti u gradovima, kako hrvatskih, tako i inozemnih korisnika. Tome u prilog idu i najnoviji podaci iz srpnja koji pokazuju da se dominantan broj Uber vožnji odvija u turističkim središtima diljem Jadrana, što znači da je sezona donijela značajnu aktivnost ne samo u turističkom, nego i prometnom sektoru. Uber kao kompanija s optimizmom gleda na ove ohrabrujuće podatke. I dalje ulažemo snažne napore da svoje usluge pružamo uz zadržavanje najviših sigurnosnih standarda, kako za vozače, tako i za korisnike Ubera”, rekla je Giovanna D'Esposito, generalna menadžerica Ubera za jugozapadnu Europu.

Općenito govoreći, Uber bilježi povećanje prometa u Hrvatskoj od lipnja, a vrhunac je zabilježen tijekom srpnja kada je turistička aktivnost stanovništva i stranih gostiju bila najveća u dosadašnjem dijelu godine. Najviše zahtjeva za vožnju od stranih korisnika zabilježeno je u Zadru. Nakon toga slijede Dubrovnik, Split i Rijeka.

Među korisnicima u Hrvatskoj, uključujući i one koji dolaze iz inozemstva, Uber je percipiran kao sigurna opcija za pružanje usluga prijevoza. Kompanija je nedavno omogućila besplatne vožnje do i od lokacija za cijepljenje u šest gradova, i tako dala svoj doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa. Osim o korisnicima, Uber brine i o svojim partnerima vozačima, kojima je distribuirano 950 higijenskih paketa s maskama, rukavicama, dezinfekcijskim gelovima i sprejevima. Kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku, Uber je svoju aplikaciju implementirao kontrolni popis putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

Tagovi: Uber, Uber Croatia, Zadar, Giovanna DEsposito, Dubrovnik, Rijeka, Zagreb, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE