GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Livanjski Eko sir Puđa proširio pogone na Hrvatsku

Livanjski Eko sir Puđa proširio pogone na Hrvatsku
SIRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 08:51
Autor: SEEbiz
LIVNO - Livanjski Eko sir Puđa proširio je nedavno proizvodne kapacitete i na Hrvatsku.

- U posljednjih 5 godina uložili smo 3 miliona maraka u opremu kako bi naši djelatnici imali bolje uvjete za rad – više posla, a manje umora što uz plaću igra važnu ulogu i za njihovo zadovoljstvo,  kazao je za ABC portal Tomislav Puđa iz porodičnog biznisa Eko Sir Puđa, iza kojeg stoji poznati "Puđa" livanjski sir.

- U najam smo od Grada Livna dobili atomsko sklonište čiji se prostor nalazi na oko 1000 metara kvadratnihna samom izvoru rijeke Sturbe. Objekt je pod zemljom i ima idealne uvjete za zrenje, budući da planiramo proizvodnju različitih svjetskih sireva poput, između ostalih, Emmentalera, Camemberta, Roqueforta, Parmezana i Grana Padano sira tu će se vršiti zrenje istih, što bi nam trebalo omogućiti da postanemo još konkurentniji i privlačniji inozemnom tržištu. Ovdje ćemo organizirati i prezentacije za učenike, promovirajući i domaći pršut, kobasice, vina i med te tako djeci od malih nogu pružati mogućnost da odrastaju uz domaće proizvode, a prvenstveno naš sir, najavio je planove za budućnost jedan od braće Puđa, naglasivši kako su uz tržišta poput Njemačke, Švicarske i Švedske u pregovorima i za Ameriku.

Od početka 2000-tih kada su osnovali tvrtku pa do danas iz godine u godinu su napredovali te se kvalitetom, uvjetima rada i prepoznatljivošću svakodnevno uzdizali i tako izrasli u izuzetno modernu siranu kakvom opremom se rijetko ko na području bivše Jugoslavije može pohvaliti. Pogone su proširili i na susjednu Hrvatsku, točnije Trilj i otok Pag.

- Danas imamo 300 kooperanata i godišnje ukupno proizvedemo oko 1000 tona sira. U samim počecima tvrtka je brojala 6 radnika, a danas ih je, što u Livnu što u Hrvatskoj, ukupno 65. Krenuli smo starim utabanim putevima našeg oca i djeda, ali smo na tom području modernizirali proizvodnju. Cilj nam je postati glavni lider na prostoru bivše Jugoslavije u proizvodnji tvrdih sireva, ističe Tomislav, prenosi ABC portal.

Tagovi: Eko sir Puđa, livanjski sir, Tomislav Puđa
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE