GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom

Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom
AERODROM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 15:45
Autor: SEEbiz / H

SARAJEVO - Niskobudžetni zračni prijevoznik WizzAir obnovio je u srijedu svoje letove iz Sarajeva, a dan ranije učinio je to i iz Tuzle, čime je nakon ukidanja restrikcija uvedenih zbog pandemije ponovo uspostavljen civilni zračni promet iz Bosne i Hercegovine.

Nakon dvomjesečnog prekida svih operacija zbog restrikcija mađarska je tvrtka, uz posebne mjere, pokrenula svoje operacije iz Sarajeva i Tuzle, koja predstavlja jednu od važnijih regionalnih baza za njene letove.

Iz Sarajeva su uspostavljeni letovi za Budimpeštu, a iz Tuzle za 15 destinacija u državama-članicama Europske unije.

Na svim letovima, kao i pri ukrcaju odnosno iskrcaju putnika, poduzete su dodatne higijenske mjere uključujući fizičku udaljenost u zrakoplovima.
Kabinsko osoblje i putnici moraju nositi zaštitne maske tijekom leta, a tamo gdje to dopušta faktor opterećenja letjelica posada osigurava distanciranje putnika po sjedalima.

Ostali zračni prijevoznici najavili su postupnu uspostavu redovitih linija iz Sarajeva od ovog tjedna, a "Croatia airlines" bi svoje linije s glavnim gradom BiH trebala obnoviti od 15. lipnja po reduciranom redu letenja.

Hrvatski je nacionalni zračni prijevoznik do izbijanja epidemije ima dva do tri dnevna leta iz Zagreba za Sarajevo, a od sredine mjeseca će to biti po jedan let ponedjeljkom srijedom i petkom.

Iz zračne luke u Banjoj Luci otvaranje su najavili za 5. lipnja, a u Mostaru još nemaju nikakvih konkretnih planova.

Tagovi: Wizz Air, Aerodrom Sarajevo, Croatia Airlines, Aerodrom Tuzla
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE