GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lavazza očekuje skok prodaje, najavljuje akvizicije

Lavazza očekuje skok prodaje, najavljuje akvizicije
KAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2021 / 21:51
Autor: SEEbiz
MILANO - Talijanski proizvođač kave Lavazza očekuje da će se prihodi ove godine oporaviti, dosegnuvši najmanje 2,2 milijarde eura (2,58 milijardi dolara) koje je postigao 2019. godine, i nastavlja tražiti mogućnosti spajanja i preuzimanja, rekao je u četvrtak njegov izvršni direktor.

Prošle je godine obiteljska tvrtka zabilježila prodaju u vrijednosti od 2,085 milijardi eura, jer je njeno maloprodajno poslovanje samo djelomično nadoknadilo pad potrošnje kave izvan kuće.

Zarada prije kamata, poreza, amortizacije i amortizacije (EBITDA) dosegla je 253 milijuna eura u 2020., što je 13% manje u odnosu na 2019. godinu.

Grupa također želi vratiti EBITDA na razinu dosegnutu 2019. ili odmah ispod nje, rekao je izvršni direktor Antonio Baravalle na internetskoj konferenciji za novinare.

Unatoč negativnom utjecaju pandemije na potrošnju kave u barovima, restoranima i uredima, grupa je 2020. godinu završila s pozitivnom neto financijskom pozicijom od 102 milijuna eura.

"Ako vidimo mogućnosti spajanja i preuzimanja, pokušat ćemo ih iskoristiti, premda s velikom pažnjom na ekonomske i financijske aspekte", rekao je Baravalle, dodajući kako grupa trenutno nije imala konkretne planove akvizicije na stolu.

Pandemija nije zaustavila ulaganja kompanije, rekao je izvršni direktor, dodajući kako će Lavazza potrošiti ukupno 50 milijuna eura u razdoblju 2020. - 2021. kako bi smanjila svoj ugljični otisak i postigla ugljičnu neutralnost do 2030. godine.

Tagovi: Lavazza, kava, Antonio Baravalle
PROČITAJ I OVO
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
LETOVI
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
DUBROVNIK - U zračnu luku Dubrovnik u subotu je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov na izravnom letu iz New Yorka, čime se nastavlja linija koja je i prošlog ljeta redovito povezivala jug Hrvatske s najvećim gradom SAD-a.
AD Plastik neće isplatiti dividendu
ODLUKE
AD Plastik neće isplatiti dividendu
SOLIN -  To nije iznenađenje, budući da tvrtka prolazi kroz teško makroekonomsko okruženje.
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
PLASTIKA
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
LONDON - Količine reciklirane plastike u Europi se moraju više nego utrostručiti kako bi sve tvrtke koje proizvode bezalkoholna pića prešle na u potpunosti reciklirane boce, upozorila je japanska kompanija Suntory Beverage and Food.
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
SNAŽAN RAST
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
KOPER - Grupa Luka Koper je u prvom tromjesečju ove godine povećala obujam pretovarene robe za 18 posto na nešto manje od 5,9 milijuna tona. Ostvario je rast u svim grupama roba, posebice u tekućim i rasutim teretima. Neto dobit porasla je 18 posto na 16,45 milijuna eura.
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE