GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lada Tedeschi Fiorio ušla u Upravu Atlantic Grupe

Lada Tedeschi Fiorio ušla u Upravu Atlantic Grupe
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2019 / 15:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio je dala izjavu o prestanku mandata u NO-u s 30. rujna 2019. godine. Nastavno na navedeno, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju tri nova člana Uprave. 

S prvim listopada 2019. Uprava Atlantic Grupe proširit će se tako na šest članova te će ju činiti predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar. Osnaživanje Uprave logičan je nastavak procesa definiranja korporativne strategije i prioriteta u daljnjem razvoju kompanije, započetog u veljači prošle godine.

Kroz reviziju ukupne poslovne prakse te definiranje strategije i korporativnih prioriteta identificirana su područja koja predstavljaju temelj transformacije za budućnost i ključne zamašnjake rasta, a kojima se prilagođava ukupna organizacija počevši s organizacijom Uprave. Ključna područja čine razvoj distribucije, fokusirana međunarodna ekspanzija portfelja Atlantic Grupe te spajanja i preuzimanja. Lada Tedeschi Fiorio, dosadašnja potpredsjednica Nadzornog odbora, zbog preuzimanja nove dužnosti koja je nespojiva s članstvom u Nadzornom odboru kompanije napušta NO te će kao članica Uprave imati nadležnost za poslovni razvoj i strategiju. Srećko Nakić će kao novi član Uprave voditi brigu o ukupnoj distribuciji, a Enzo Smrekar će imati odgovornost za upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg koji imaju najveći internacionalni potencijal unutar portfelja Atlantic Grupe.

Također, Nadzorni odbor je na sjednici donio i prijedlog Odluke za izbor gđe Monike Schultze za novog člana Nadzornog odbora Društva koja će se uputiti Glavnoj skupštini na usvajanje. Monika Schulze globalna je voditeljica korisničkog i digitalnog iskustva u kompaniji Zurich Insurance Group. Sa širokim iskustvom u industriji osiguranja i robe široke potrošnje uspješno je tijekom 30 godina obavljala poslove na višim izvršnim pozicijama u različitim zemljama. Među ostalim, bila je potpredsjednica za razvoj robnih marki za Europu u Unileveru, te je imala i vlastitu tvrtku za strateško savjetovanje. U 2018. godini Martech je Moniku naveo kao jednu od "Top 12 žena u tehnologiji koje treba pratiti na Twitteru", a godinu ranije Forbes ju je prepoznao kao "jednog od najutjecajnijih marketinških direktora na svijetu". Na temelju zapaženih postignuća AdAge ju je nominirao za titulu "Woman to Watch Europe 2017".

Glavna skupština Društva zakazat će se za dan 17. listopada 2019. Poziv za Glavnu skupštinu s prijedlozima odluka koje se predlažu radi usvajanja objavit će se javnosti u rokovima i na način određen zakonskim propisima. Osim toga, s prvim listopada Siniša Petrović preuzima funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora, a predsjednik NO-a Zdenko Adrović će preuzeti i mjesto člana Komisije za reviziju.

Tagovi: Lada Tedeschi Fiorio, Atlantic Grupa, Srećko Nakić, Neven Vranković, Emil Tedeschi
PROČITAJ I OVO
Potrošnja na Crni petak u Hrvatskoj pala 7,75 posto
PAD
Potrošnja na Crni petak u Hrvatskoj pala 7,75 posto
ZAGREB - Hrvatski su građani ove godine na "crni petak" potrošili 391,7 milijuna kuna, što je pad od 7,75 posto u odnosu na isti dan prošle godine, a podaci o potrošnji od četvrtka do nedjelje govore o još većem padu, za 22 posto, objavili su u utorak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).
AD Plastik: Isporuke za Suzuki iz tri tvornice
POSLOVI
AD Plastik: Isporuke za Suzuki iz tri tvornice
SOLIN - AD Plastik Grupa ugovorila je 24 milijuna eura novih poslova za Suzukijev redizajnirani model SCross. Isporučivat će različite komponente eksterijera i interijera sa čak tri svoje lokacije.
Đuro Đaković: Dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora
PONUDE
Đuro Đaković: Dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora
SLAVONSKI BROD - Društvo će u narednim danima razmotriti pristigle ponude te odlučiti o daljnjim koracima u procesu restrukturiranja.
Pfizer i BioNTech zatražili odobrenje EU-a za cjepivo protiv covida-19
CJEPIVO
Pfizer i BioNTech zatražili odobrenje EU-a za cjepivo protiv covida-19
NEW YORK - Pfizer i BioNTech podnijele su Europskoj medicinskoj agenciji (EMA) zahtjev za uvjetno odobrenje za svoje cjepivo protiv covida-19, priopćile su u utorak te tvrtke u zajedničkom priopćenju, u nadi da će njihovo cjepivo biti u Europi dostupno do kraja godine.
EK odobrio državnu potporu Croatia Airlinesu  .
POTPORA
EK odobrio državnu potporu Croatia Airlinesu .
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je u utorak državnu potporu Croatia Airlinesu od 88,5 milijuna kuna (11,7 milijuna eura), za naknadu štete uzrokovane pandemijom bolesti covid 19
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE