GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lada Tedeschi Fiorio ušla u Upravu Atlantic Grupe

Lada Tedeschi Fiorio ušla u Upravu Atlantic Grupe
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2019 / 15:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio je dala izjavu o prestanku mandata u NO-u s 30. rujna 2019. godine. Nastavno na navedeno, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju tri nova člana Uprave. 

S prvim listopada 2019. Uprava Atlantic Grupe proširit će se tako na šest članova te će ju činiti predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar. Osnaživanje Uprave logičan je nastavak procesa definiranja korporativne strategije i prioriteta u daljnjem razvoju kompanije, započetog u veljači prošle godine.

Kroz reviziju ukupne poslovne prakse te definiranje strategije i korporativnih prioriteta identificirana su područja koja predstavljaju temelj transformacije za budućnost i ključne zamašnjake rasta, a kojima se prilagođava ukupna organizacija počevši s organizacijom Uprave. Ključna područja čine razvoj distribucije, fokusirana međunarodna ekspanzija portfelja Atlantic Grupe te spajanja i preuzimanja. Lada Tedeschi Fiorio, dosadašnja potpredsjednica Nadzornog odbora, zbog preuzimanja nove dužnosti koja je nespojiva s članstvom u Nadzornom odboru kompanije napušta NO te će kao članica Uprave imati nadležnost za poslovni razvoj i strategiju. Srećko Nakić će kao novi član Uprave voditi brigu o ukupnoj distribuciji, a Enzo Smrekar će imati odgovornost za upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg koji imaju najveći internacionalni potencijal unutar portfelja Atlantic Grupe.

Također, Nadzorni odbor je na sjednici donio i prijedlog Odluke za izbor gđe Monike Schultze za novog člana Nadzornog odbora Društva koja će se uputiti Glavnoj skupštini na usvajanje. Monika Schulze globalna je voditeljica korisničkog i digitalnog iskustva u kompaniji Zurich Insurance Group. Sa širokim iskustvom u industriji osiguranja i robe široke potrošnje uspješno je tijekom 30 godina obavljala poslove na višim izvršnim pozicijama u različitim zemljama. Među ostalim, bila je potpredsjednica za razvoj robnih marki za Europu u Unileveru, te je imala i vlastitu tvrtku za strateško savjetovanje. U 2018. godini Martech je Moniku naveo kao jednu od "Top 12 žena u tehnologiji koje treba pratiti na Twitteru", a godinu ranije Forbes ju je prepoznao kao "jednog od najutjecajnijih marketinških direktora na svijetu". Na temelju zapaženih postignuća AdAge ju je nominirao za titulu "Woman to Watch Europe 2017".

Glavna skupština Društva zakazat će se za dan 17. listopada 2019. Poziv za Glavnu skupštinu s prijedlozima odluka koje se predlažu radi usvajanja objavit će se javnosti u rokovima i na način određen zakonskim propisima. Osim toga, s prvim listopada Siniša Petrović preuzima funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora, a predsjednik NO-a Zdenko Adrović će preuzeti i mjesto člana Komisije za reviziju.

Tagovi: Lada Tedeschi Fiorio, Atlantic Grupa, Srećko Nakić, Neven Vranković, Emil Tedeschi
PROČITAJ I OVO
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
GUBITAK
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
RIJEKA - Brodogradilište 3. maj lani je ostvarilo ukupne prihode od 282,7 milijuna kuna i rashode od 309,7 milijuna kuna te je za 2020. iskazan gubitak od 26,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća 3. maja, objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
GUBITAK
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
PULA - Prihod u 2020. godini smanjio se za 69,4% na 238,3 milijuna kuna (2019.:778,1 milijuna kuna). EBITDA gubitak iznosio je 18,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 229,5 milijuna kuna).
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
SJAJNE BROJKE
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
LJUBLJANA - Salus grupa prošle je godine udvostručila neto dobit, pokazuju u petak objavljeni poslovni rezultati.
FDA bi već danas mogla odobriti cjepivo Johnson & Johnson
CJEPIVO
FDA bi već danas mogla odobriti cjepivo Johnson & Johnson
NEW YORK - Američki regulatori u petak su rekli da će vjerojatno vrlo brzo odobriti cjepivo farmaceutske kompanije Johnson & Johnson za hitnu uporabu, nakon što su vanjski savjetnici u petak poduprli to cjepivo koje se daje u jednoj dozi.
Glazba u kafićima ipak će biti dopuštena, ali ne smije biti preglasna
STOŽER
Glazba u kafićima ipak će biti dopuštena, ali ne smije biti preglasna
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite promijenio je odluku o zabrani puštanja glazbe u ugostiteljskim objektima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE