GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lactalis grupa u Lactalis BH i mljekaru Inmer ove godine ulaže 3,5 miliona KM

Lactalis grupa u Lactalis BH i mljekaru Inmer ove godine ulaže 3,5 miliona KM
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2020 / 11:12
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - U vrlo izazovnom periodu za privredu u cijelom svijetu, Lactalis grupa u Lactalis BH i mljekaru Inmer u ovoj godini uložit će novih 3,5 miliona KM kako bi podržali razvoj mljekarske industrije u našoj zemlji.

Lactalis grupa, vodeća svjetska kompanija u industriji proizvodnje i prerade mlijeka i mliječnih proizvoda, je u proteklim godinama uložila više od 30 miliona KM u Lactalis BH i mljekaru Inmer u Gradačcu. Sa novim ulaganjima, iz ove kompanije, najavljuju da će nastaviti sa rekordnim otkupom i preradom mlijeka od domaćih farmera, još većom proizvodnjom te da, unatoč trenutno izazovnoj situaciji, otpuštanja radnika i smanjenja plata neće biti. 

„Najveći dio investicija, tačnije 1,8 miliona KM, bit će usmjeren u našu mljekaru Inmer u Gradačcu, a cilj je da tim ulaganjima povećamo proizvodne kapacitete mljekare i doprinesemo većoj produktivnosti i energetskoj efikasnosti“, ističu iz Lactalisa BH.
Trenutno se u Inmeru, jednoj od najvećih mljekara u BiH proizvodi više od 60 ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda brendova: Dukat, Domaće blago i Dar prirode.

I u narednom periodu, u njenim postrojenjima, nastavlja se rad u tri smjene, kako bi se zadovoljile potrebe domaćih ali i stranih kupaca.

„Neometano sarađujemo sa 2.000 domaćih farmera i zadruga, od kojih dnevno za potrebe proizvodnje otkupimo oko 120.000 litara mlijeka. Domaće tržište u svakom trenutku je podmireno i nema bojazni da će proizvoda nestati. Nastavljamo brinuti i o potrošačima u zemljama gdje tradicionalno izvozimo, a to su tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije“, poručuju iz Lactalisa BH.

Proizvodnja inače podliježe specijalnim i strogim standardima, a zahvaljujući Lactalis grupi informacije o pojavi virusa COVID-19, kako ističu, imali su još u decembru prošle godine te su sve sanitarne, higijenske i društvene standarde i preporuke uveli i prije pojave epidemije u BiH.

„Zahvaljujući našim vrijednim i sposobnim radnicima, kao i značajnim investicijama Lactalis grupe, uspješno smo prilagodili poslovanje vanrednoj situaciji, te nastavljamo progresivno i u narednom periodu. Zajednički cilj sa našim farmerima jeste da proizvedemo i preradimo najkvalitetnije mlijeko i da našim potrošačima ponudimo najbolje od domaćeg proizvoda“, navode.

Osim brige o svojim radnicima i potrošačima, Lactalis BH je u vrlo izazovnom periodu borbe protiv korona virusa bio među prvim kompanijama u BiH koji su svoju pomoć i podršku usmjerili ka zdravstvenim institucijama i njihovom osoblju. „Mislimo na heroje u bijelom“ jedna je od prvih akcija solidarnosti, koju je ova kompanija realizirala u sedam medicinskih ustanova.

Podsjećamo, osim proizvoda koji nastaju u Inmeru pod logom Dukat, Domaće blago i Dar prirode, u bogatom portfoliju Lactalisa BH su još i mliječni proizvodi brendova President, Galbani, Parmalat, Sirela i Alpsko mleko.

Tagovi: Lactalis grupa, Lactalis BH, mljekara Inmer,
PROČITAJ I OVO
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna
SMIJURIJA
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna

ZAGREB - Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
DECODE CHINA
U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
SYDNEY – Novi internetski portal Decode China planiran je kako bi „balansirao“ u informacijama dostupnima na kineskom jeziku, a koje SAD ocjenjuje da su potpuno prožete propagandom iz Pekinga.
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
PROMJENE
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
SAN FRANCISCO - Vrijednost imovine Elona Muska u petak je prerasla imovinu Warrena Buffetta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svijetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE