GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krka lani s nešto većom dobiti od prvih procjena

Krka lani s nešto većom dobiti od prvih procjena
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 09:43
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Grupa Krka neznatno je povećala iznos dobiti iz poslovanja i neto dobiti u 2022. godini, što je objavila u prvoj ocjeni prošlogodišnjeg poslovanja krajem siječnja.

Dobit iz poslovanja veća je za 900.000 eura nego u prvoj procjeni i iznosi 381,2 milijuna eura, dok je čista dobit veća za 2,5 milijuna eura i iznosi 363,7 milijuna eura.

Neto dobit grupe lani je veća za 18 posto u odnosu na 2021., a dobit iz poslovanja veća je za 7 posto, priopćeno je danas iz Krke nakon što se nadzorni odbor tvrtke u srijedu upoznao s nerevidiranim izvještajima o poslovanju. Svoje godišnje izvješće objavit će 13. travnja.

Krka je prošle godine ostvarila rekordnu prodaju. Prihodi grupe bili su 1,7 milijardi eura, što je 10 posto više nego prethodne godine. U proteklom petogodišnjem razdoblju prosječna godišnja stopa rasta prodaje iznosila je 6,3 posto.

Predsjednik Uprave Jože Colarič u današnjem je priopćenju za medije ponovio kako prošlogodišnji poslovni rezultati pokazuju da su brzi i dobro pripremljeni, da se mogu odmah prilagoditi prilikama i izazovima u promijenjenim poslovnim okolnostima uz pomoć otpornog poslovni model vertikalne integracije. “Tako ćemo nastaviti i ubuduće”, ustvrdio je.

Krka je prošle godine, prema nerevidiranim podacima, ostvarila prihod od prodaje od 1,6 milijardi eura, što je 12 posto više nego 2021. Operativna dobit bila je 31 posto veća i iznosila je 357,9 milijuna eura, neto dobit u iznosu od 348,2 milijuna eura, porasla je za 42 posto.

Tagovi: Krka, poslovni rezultati, Jože Colarič
PROČITAJ I OVO
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
OŠTAR PAD
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
KOPENHAGEN - Dionice Carlsberga bile su u petak na putu najvećeg pada u jednom danu u više od četiri godine.
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
NA VRHU
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
ZAGREB - Poduzetnici iz područja trgovine i prerađivačke industrije u prošloj su godini ostvarili najveće prihode i rashode te neto dobit, a to su i djelatnosti koje su imale najveći broj zaposlenih, pokazuju podaci iz analize Financijske agencije (Fina).
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
KONTROLA
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je na svojim internet stranicama, u rubrici odluke, objavila i odluku kojom je dopuštenom na prvoj razini ocijenjena i koncentracija u kojoj će slovenska Perutnina Ptuj steći kontrolu nad tvrtkom Toni, sa sjedištem u Donjem Kraljevcu, a koja se bavi otkupom, sušenjem i skladištenjem žitarica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE