GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kristina Prokš na čelu Nadzornog odbora PEVEX-a

Kristina Prokš na čelu Nadzornog odbora PEVEX-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 10:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor PEVEX-a na jučer održanoj sjednici za predsjednicu Nadzornog odbora izabrao je Kristinu Prokš, a za njezinog zamjenika Damira Spudića, koji je i ranije obnašao tu istu funkciju.

Prokš je iskusna menadžerica nekoliko slavonskih tvrtki, ranije u rujnu je izabrana za članicu Nadzornog odbora (NO), a u utorak (28.09.2020.) je od ostalih članova izabrana na vodeću poziciju u NO.

Podsjetimo, Kristinu Prokš i Damira Spudića, iskusne menadžere na visokim upravljačkim pozicijama, izabrala je jednoglasno Glavna skupština održana 7. rujna 2020. na mandat od četiri godine.

Radnici imaju svog predstavnika u NO

Također, radnici PEVEX-a izabrali su svog novog predstavnika u Nadzornom odboru. Naime, na izborima održanim 10. rujna 2020. radnici su kao svog predstavnika izabrali Eugena Perića, s liste kandidata skupine radnika, inače i povjerenika Sindikata trgovine Hrvatske u PEVEX-u.

„Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam izabran kao predstavnik radnika u NO. Podrška radnika je nešto što jako veseli i imponira, ali je i velika odgovornost i obaveza prema svim zaposlenicima. Drago mi je da su zaposlenici u samom vrhu prioriteta naše uprave, jer povećanje plaća za 42% u zadnje 4 godine ne viđamo niti u jednoj trgovini u Hrvatskoj.“, izjavio je povodom izbora Perić koji radi u PEVEXU već 20 godina. Uz to djeluje i u Zakladi PEVEX koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama.

Nadzorni odbor PEVEX-a sada djeluje u punom sastavu.

Investicije se nastavljaju prema zadanom planu

Na istoj sjednici NO-a na kojoj je izabrana njegova nova predsjednica, predsjednik Uprave PEVEX-a Jurica Lovrinčević i ostali članovi Uprave izvijestili su članove Nadzornog odbora o stanju Društva i njegovim daljnjim strateškim planovima.

Unatoč korona krizi PEVEX nastavlja investiranje u širenje maloprodajne mreže s po dva nova prodajna centra godišnje u mjestima s više od 15.000 stanovnika.

Kako bi bili dostupniji još većem broju potrošača, bez dodatnog troška, pokreće se i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiraju se otvoriti do kraja godine – jedan do 500 m2 i drugi do 1000 m2, a ostali u 2021. u nizu gradova.

„Dva nova projekta koja smo realizirali ove godine na nekretninama u našem vlasništvu predstavljaju centri u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu smo napustili zakupljeni prostor i početkom listopada otvaramo novi centar u našem vlasništvu u ulici Petra Svačića. Nakon toga prodajni centar selimo i u Makarskoj.“, spomenuo je ovogodišnja ulaganja i predstojeće planove predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Tagovi: Kristina Prokš, Eugen Perić, Damir Spudić, PEVEX, Jurica Lovrinčević
PROČITAJ I OVO
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
ODLAZAK
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
LJUBLJANA - Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo je ostavke - predsjednik Aleš Šabeder te članice Barbara Cerovšek Zupančič i Bernarda Babič. Razlog je navodno trenutna situacija u nadzornom odboru tvrtke, a Šabeder očekuje isto ponašanje i ostalih nadzornika.
Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku
DOGOVOR
Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku
OSIJEK - Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku koji je najavio da će zaustaviti aktivnosti do kraja godine.
PEPCO stiže u Srbiju: Prve dve radnje u Beogradu, u planu 30 na srpskom tržištu
TRGOVINA
PEPCO stiže u Srbiju: Prve dve radnje u Beogradu, u planu 30 na srpskom tržištu
BEOGRAD - Maloprodajni lanac neprehrambenih proizvoda u Evropi PEPCO otvara prve dve radnje u Beogradu 23. oktobra.
Kako jabuka iz Srbije dospe sveža na drugi kraj sveta
TRANSPORT
Kako jabuka iz Srbije dospe sveža na drugi kraj sveta
BEOGRAD - Iz Srbije se godišnje izveze nekoliko stotina hiljada tona jabuke na daleke destinacije poput Indije, Kine, Rusije i Amerike. Pošto je ovo podneblje veoma povoljno za gajenje jabuke visokog kvaliteta, proizvođači moraju pažljivo da biraju način na koji će one biti transportovane do kupaca na drugim kontinentima, a da zadrže svežinu.
Altpro potpisao ugovor s indijskim željeznicama vrijedan 40 milijuna eura
POSLOVI
Altpro potpisao ugovor s indijskim željeznicama vrijedan 40 milijuna eura
ZAGREB - Odranski Altpro, koji se bavi razvojem i proizvodnjom signalno - sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu, potpisala je ugovor sa željeznicama u Indiji vrijedan 40 milijuna eura, priopćila je u ponedjeljak Hrvatska gospodarska komora (HGK).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE