GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kristina Prokš na čelu Nadzornog odbora PEVEX-a

Kristina Prokš na čelu Nadzornog odbora PEVEX-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 10:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor PEVEX-a na jučer održanoj sjednici za predsjednicu Nadzornog odbora izabrao je Kristinu Prokš, a za njezinog zamjenika Damira Spudića, koji je i ranije obnašao tu istu funkciju.

Prokš je iskusna menadžerica nekoliko slavonskih tvrtki, ranije u rujnu je izabrana za članicu Nadzornog odbora (NO), a u utorak (28.09.2020.) je od ostalih članova izabrana na vodeću poziciju u NO.

Podsjetimo, Kristinu Prokš i Damira Spudića, iskusne menadžere na visokim upravljačkim pozicijama, izabrala je jednoglasno Glavna skupština održana 7. rujna 2020. na mandat od četiri godine.

Radnici imaju svog predstavnika u NO

Također, radnici PEVEX-a izabrali su svog novog predstavnika u Nadzornom odboru. Naime, na izborima održanim 10. rujna 2020. radnici su kao svog predstavnika izabrali Eugena Perića, s liste kandidata skupine radnika, inače i povjerenika Sindikata trgovine Hrvatske u PEVEX-u.

„Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam izabran kao predstavnik radnika u NO. Podrška radnika je nešto što jako veseli i imponira, ali je i velika odgovornost i obaveza prema svim zaposlenicima. Drago mi je da su zaposlenici u samom vrhu prioriteta naše uprave, jer povećanje plaća za 42% u zadnje 4 godine ne viđamo niti u jednoj trgovini u Hrvatskoj.“, izjavio je povodom izbora Perić koji radi u PEVEXU već 20 godina. Uz to djeluje i u Zakladi PEVEX koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama.

Nadzorni odbor PEVEX-a sada djeluje u punom sastavu.

Investicije se nastavljaju prema zadanom planu

Na istoj sjednici NO-a na kojoj je izabrana njegova nova predsjednica, predsjednik Uprave PEVEX-a Jurica Lovrinčević i ostali članovi Uprave izvijestili su članove Nadzornog odbora o stanju Društva i njegovim daljnjim strateškim planovima.

Unatoč korona krizi PEVEX nastavlja investiranje u širenje maloprodajne mreže s po dva nova prodajna centra godišnje u mjestima s više od 15.000 stanovnika.

Kako bi bili dostupniji još većem broju potrošača, bez dodatnog troška, pokreće se i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiraju se otvoriti do kraja godine – jedan do 500 m2 i drugi do 1000 m2, a ostali u 2021. u nizu gradova.

„Dva nova projekta koja smo realizirali ove godine na nekretninama u našem vlasništvu predstavljaju centri u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu smo napustili zakupljeni prostor i početkom listopada otvaramo novi centar u našem vlasništvu u ulici Petra Svačića. Nakon toga prodajni centar selimo i u Makarskoj.“, spomenuo je ovogodišnja ulaganja i predstojeće planove predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Tagovi: Kristina Prokš, Eugen Perić, Damir Spudić, PEVEX, Jurica Lovrinčević
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE