GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krenuo europski noćni vlak

Krenuo europski noćni vlak
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Samo 40 kilograma emisije ugljikova dioksida na vašoj savjesti. Usporedite to s 410 kilograma koliko je potrebno za let preko Europe.

To je jedan od argumenata za korištenje novog europskog noćnog vlaka koji je u ponedjeljak prvi put prevezao putnike od Beča do Bruxellesa.

Pokretanje nove vozne linije dolazi u vrijeme kada sve više europskih zemalja razmatra širenje svoje željezničke ponude zbog putnika zabrinutih posljedicama letenja na klimu.

Operater novog vlaka, Austrijske savezne željeznice (OBB), objavio je da će linija Nightjet prometovati nedjeljom i srijedom s polascima u 20.38 sati iz Beča i u 20.44 iz Innsbrucka. Povratna vožnja je dan kasnije.
Put od Beča do belgijske prijestolnice uključuje zaustavljanja u Nuernbergu, Frankfurtu i Koelnu.

Vlaku s klasičnim vagonima za sjedenje i spavaćim kolima za put treba 14 sati.

Nakon godina opadanja broja noćnih vlakova zbog rasta popularnosti niskotarifnih zračnih linija, trend se pomalo mijenja jer su putnici sve zabrinutiji klimatskim promjenama.

OBB je u tome pronašao svoju nišu i već je nekoliko godina pionir u oživljavanju noćnih linija. Direktor Andreas Matthae kaže da je ponosan na to.
Jedna od prvih putnica, Liesbet Vandebroek koja živi u Austriji, ali radi za turističku zajednicu Flandrije, kaže da joj je važno da pri svojim čestim putovanjima u Bruxelles ostavlja što manji "ekološki otisak", ali je bila i lirski raspoložena govoreći o romantičnosti noćnih vlakova.

"Kao studentica putovala sam svuda noćnim vlakom.. To je ugodno i jako nostalgično".
S cijenama za sjedeća mjesta već od 19 eura, OBB je konkurentan s niskotarifnim zrakoplovima. Cijena za spavaća kola, međutim, mnogo je viša.

OBB upravlja, sam ili u partnerstvu, s 27 noćnih vlakova, a pokretanje još jedne nove linije, za Amsterdam, planira se za prosinac.
Prije tri godine OBB je kupio nekoliko noćnih vlakova njemačke državne željeznice Deutsche Bahna, za što Matthae priznaje da je u ono vrijeme bilo riskantno.
Ali se isplatilo, dodaje nova austrijska ministrica zaštite okoliša Leonore Gewessler iz Stranke zelenih. To je u skladu s ambicijom austrijske vlade da zemlja do 2040. postane ugljično neutralna.
"Nema grada u Europskoj uniji iz kojeg polazi tako mnogo noćnih vlakova kao iz Beča. A ta se mreža može i proširiti", kaže Gewessler.

Tagovi: europski noćni vlak, Austrijske željeznice
PROČITAJ I OVO
BH Telecom: Bruto dobit skočila 76%
SKOK
BH Telecom: Bruto dobit skočila 76%
SARAJEVO - Najvažniji pokazatelji poslovanja BH Telecoma u prvih šest mjeseci 2021. godine su vrlo pozitivni i pored svih izazova koje je donijela pandemija COVID-19 u prvim mjesecima ove godine.
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
LINIJE
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
ZAGREB - Eurowings u kolovozu najavljuje čak 25 međunarodnih linija iz Njemačke prema šest hrvatskih zračnih luka.
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
BRODARI
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 45,4 mil. HRK. U istom razdoblju prošle godine ostvaren je gubitak od 57,4 milijuna kuna.
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
NAMIRENJE
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
RIJEKA – Uprava 3. maja, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, jučer je prvi put izašla službeno s prijedlogom i modelom namirenja preostalog dijela vjerovničkih potraživanja, koja ukupno iznose oko 104 milijuna kuna.
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
RAST
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
NOVO MESTO - Grupa Krka je u prvoj polovici godine ostvarila 808,6 milijuna eura prihoda od prodaje, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit porasla je 11 posto na 177,4 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE