GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kreće RTL Adria, fokusirat će se na filmove i serije iz regije

Kreće RTL Adria, fokusirat će se na filmove i serije iz regije
TELEVIZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - RTL Hrvatska pokreće RTL Adriju, kanal koji će biti posvećen najboljim filmskim ostvarenjima i iznimno popularnim serijama koje su nastajale i bile gledane diljem regije, a novi specijalizirani kanal moći će se gledati u ponudi kabelskih operatera od 24. veljače 2020. godine.

Nakon RTL2 i RTL Kockice, specijaliziranih IPTV kanala RTL Passion, RTL Crime i RTL Living, kanala RTL Croatia World, koji je u ponudi specijaliziranih operatera Australije, Novog Zelanda, Sjeverne Amerike, Kanade, Austrije i Srbije te najveće digitalne videoplatforme RTLplay - RTL se može pohvaliti još jednim članom svoje medijske obitelji - kanalom RTL Adria, posvećenom najboljim filmovima i serijama iz cijele regije!

„Uvijek osluškujemo što naši gledatelji žele i na što najbolje reagiraju i, kao što smo i najavili, u 2020. odlučili smo povećati ponudu serija i filmova. Naša je misija bila pokazati publici da, osim vrlo jakih vijesti i zabavnog programa, možemo biti vrlo jaki i u serijskom programu pa s ponosom predstavljam još jedan specijalizirani kanal - RTL Adriju, koji će zadovoljiti ukuse svih naših gledatelja“, rekao je predsjednik Uprave RTL-a, Marc Puškarić.

RTL Adria posvećena je onima koji vole provoditi vrijeme uz premium televizijske sadržaje i klasike, a svakako treba istaknuti jednu od najboljih serija na teritoriju bivše Jugoslavije, prema ocjeni javnosti i kritike - „Senke nad Balkanom“, cijenjenoga glumca i redatelja Dragana Bjelogrlića („Montevideo“, „Vratiće se rode“, „Lepa sela lepo gore“), koja je nastala tek 2017. godine, a već se smatra savršenim uratkom kakav dosad nije snimljen na ovim prostorima.

Radnja serije prožeta je povijesnim činjenicama i fikcijom, a odvija se potkraj dvadesetih godina prošlog stoljeća u Beogradu koji potresa niz misterioznih ubojstava koje povezuju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal. Uz Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, u „Senkama nad Balkanom“ glumačka je postava uistinu impresivna jer u seriji igraju ponajbolja regionalna imena kao što su Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Žarko Laušević, Marija Bergam, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski te ruski umjetnici Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov.

Serija „Besa“ nastala je u izvršnoj produkciji RTL-a te u međunarodnoj koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa, a 2019. oduševila je publiku na Sarajevo Film Festivalu kad je premijerno prikazana. Kriminalistička serija od 12 epizoda na izrazito surov način dočarava kako se jedan običan i miran život može pretvoriti u pakao i neprestanu borbu za preživljavanjem, a sve zbog iskonskog nagona da zaštitite svoju obitelj. „Besa“ ima tri autora; Tonyja Jordana („Život na Marsu“ i „EastEnders“), te Mladena Matičevića i Igora Stoimenova.

Tagovi: RTL Televizija, RTL Adria, Žarko Laušević, Gordan Kičić, Igor Stoimenov, Senke nad Balkanom, Dragan Bjelogrlić, Goran Bogdan
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE