GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kreativna industrija važna za razvoj regiona

Kreativna industrija važna za razvoj regiona
McCANN WORLDGROUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2018 / 18:30
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - O kreativnoj industriji kao rastućoj privrednoj grani razgovarali su u Beogradu vodeći stručnjaci iz sveta marketinga koji posluju u okviru McCann Worldgroup. 

Srđan Šaper, osnivač I&F McCann Grupe i domaćin ovog skupa koji je prvi put održan u Beogradu, kaže da je ovo bila prilika za razgovor o budućnosti marketinga.

"Ovaj sastanak je važan ne samo što učitava Beograd na mapu svetske marketinške scene, već i pomaže razvoj kreativne industrije u Srbiji i regionu. U Srbiji kreativna industrija već učestvuje sa 7 odsto BDP i zapošljava na desetine hiljada ljudi. Digitalizacija je kreativnoj industriji dala dodatni zamah i važna je za razvoj celog regiona. Kada govorimo o budućnosti marketinga, ona je tamo gde i prošlost – u kreativnosti. Što ideje budu bolje, odnosno ukoliko uspevaju da pokrenu emocije, to će i kampanje biti bolje", rekao je Srđan Šaper.

Nanet Dufor, predsednica zadužena za vođenje globalnih klijenata iz McCann Worldgroup Njujork, navodi da je izuzetna prednost biti deo jedne velike globalne mreže kao što je McCann.

"Znanje stečeno na jednom mestu prenosimo na sve naše agencije. Zato smo važni i za globalne brendove, jer je njima neophodna naša povezanost i znanje sa mnogo različitih tržišta. Potrošači traže lokalni pristup. Ako razumete lokalnu kulturu i ulogu brenda za koji radite, onda možete praviti efektivne marketinške kampanje koje daju rezultate. Morate imati lokalni uvid i globalnu širinu", zaključuje Nanet.

Mark Lund, direktor McCann Worldgroup Velika Britanija, kaže da je jasno da postajemo informisaniji jer je živimo u doba podataka, ali da je potrebno znanje i snaga da se ti podaci obrade.

"Mislim da će podaci ojačati, a ne zameniti ljudsku empatiju i kreativnost. Brendovi su nam važni jer predstavljaju set vrednosti koje želimo da delimo i učinimo ih delom našeg života. Dobar marketing se ogleda kroz dizajn, slikovitost i pričanje priče. To su suštinski ljudske veštine. Kreativnost će i dalje biti u centru onoga čime se mi bavimo", ističe Lund.

I&F McCann Grupa je ovim pokazala da su naš grad i region važna tačka u svetskom marketingu i da su i poslovni izazovi isti, bez obzira na kojem tržištu kompanije posluju.

Tagovi: kreativna industrija, McCann Worldgroup, Srđan Šaper, Mark Lund
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE