GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kraš zaokružio vlasništvo u prijedorskoj Miri

Kraš zaokružio vlasništvo u prijedorskoj Miri
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 07:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kraš će do sredine idućeg mjeseca postati stopostotni vlasnik tvornice keksa Mira iz Prijedora, u kojoj je većinski vlasnik od 2003.. Proizlazi to iz odluka Skupštine dioničara Mire, na kojoj je, među ostalim, utvrđeno da je Kraš trenutni vlasnik blizu 97 posto dionica prijedorske tvornice.

Na Skupštini je utvrđena obveza Kraša da isplati preostale dioničare Mire po cijeni od četiri kune i 91 lipu za dionicu, što znači da će za potpuno istiskivanje drugih dioničara iz vlasništva Mire, zagrebački konditor izdvojiti tri milijuna kuna.

Krašu je, podsjetimo, sredinom veljače ove godine Komisija za vrijednosne papire Republike Srpske u BiH naložila davanje javne ponude manjinskim dioničarima Mire.

Iako je Kraš još 2003. ovladao s 75 posto dionica prijedorske tvrtke, spomenuti regulator obvezao je zagrebačku kompaniju na davanje javne ponude nakon što su Braća Pivac postala većinski vlasnik Kraša.

U javnoj ponudi za otkup dionica Mire ponuđeno je četiri kune i 70 lipa za dionicu. Ponuda Kraša vrijedila je do 25.travnja ove godine, a procjenjivalo se da bi za namirivanje malih dioničara Mire zagrebačka kompanije mogla izdvojiti oko 20 milijuna kuna.

Skupština dioničara Mire usvojila je i izvješće Uprave o poslovanju tvrtke u prošloj godini prema kojem je društvo u prošloj godini uprihodilo gotovo 90 milijuna kuna i ostvarilo dobit od pet milijuna i 182 tisuće kuna. Odlučeno je i da neće biti isplate dividende već se cijela dobit ostavlja u rezervama tvrtke.

Prema izvješću o poslovanju koju je dioničarima podnijela Uprava Mire, 70 posto prodaje tvrtke odvija se u inozemstvu, najviše u Hrvatskoj i u Sloveniji, dok im je izvoz u Srbiju lani porastao za čak 74 posto.

Tagovi: Kraš, Mira Prijedor, Mesna industrija braća Pivac
PROČITAJ I OVO
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
TRENDOVI
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
ANALIZA - Iako je kolovoz izgledao optimistično i stvarao je nadu da sve kreće bitno nabolje, rujan je diljem Europe, pa i svijeta, te u našoj regiji donio hladan tuš.
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
PRANJE NOVCA
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
BEOGRAD - Vlasnik firme koja je, prema istrazi estonske policije, oprala dva miliona dolara kroz ogranak „Danske“ banke u Estoniji je srpski državljanin Živojin Nikolić iz Smedereva, otkriva KRIK u okviru globalnog novinarskog projekta „Fincen dosijei“.
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
TESTOVI
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.
Amazinga otvorila vlastiti restoran
INVESTICIJE
Amazinga otvorila vlastiti restoran
ZAGREB - U sklopu Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra, odnedavno posluje i restoran s bogatom ponudom hrane koja, između ostalog, uključuje burgere, pizze, à la carte jela, ražanj i dnevne gablece.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE