GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kraš: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 12,8%

Kraš: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 12,8%
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2019 / 18:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kraš grupa u prvom polugodištu ostvarila je neto dobit od 11,6 milijuna kuna, što je za 12,8 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje u srijedu objavljeno konsolidirano financijsko izvješće te konditorske industrije.

Konsolidirani prihodi Kraš grupe u prvom su polugodištu iznosili 465,3 milijuna kuna, što je rast za 3,6 posto, u odnosu na isto razdoblje lani, dok su ukupni rashodi povećani za 3,4 posto, na 451,3 milijuna kuna.

Po podacima iz financijskog izvješća, prihodi od prodaje Kraš grupe su iznosili 457,7 milijuna kuna, od čega je prihod na domaćem tržištu iznosio 241,7 milijuna kuna i veći je za 2,8 posto. Istodobno, prihod od prodaje u inozemstvu je iznosio 216 milijuna kuna i veći je za 5,5 posto.

Kako se navodi u izvješću, u prvom je polugodištu zabilježen količinski rast prodaje i na domaćem i na inozemnom tržištu. Domaće tržište je poraslo 3,6 posto, odnosno prodano je 282 tone više nego u istom razdoblju lani, dok je izvoz povećan 1,9 posto.

Rast prodaje bilježe regionalna tržišta Slovenija, BiH, Makedonija i Srbija te tržišta zapadne, srednje i jugoistočne Europe. Od početka godine ostvarena je i suradnja s kupcima novih tržišta tako da su početne količine plasirane u Izrael, Kuvajt, Libiju i Albaniju, ističu iz Kraša.

Napominju i kako su, sukladno prodaji, veći proizvodni rezultati ostvareni u svim tvornicama - u Krašu Zagreb kao i članicama Kraš Grupe - Miri iz Prijedora i Karolini iz Osijeka.

U izvješću se navodi i da je početkom godine započeo novi investicijski ciklus kojim se prate dinamični tržišni zahtijevi s ciljem unaprjeđenja proizvodnih procesa te širenja tehničkih i tehnoloških mogućnosti proizvodnih postrojenja što će dodatno povećati kvalitetu gotovih proizvoda.

"Tijekom prvog polugodišta 2019. realizacija investicija obavlja se u dva smjera - ulaganjem u novu opremu i ulaganjem u modernizaciju te unapređenje postojeće opreme i to u svim tvornicama - u Zagrebu, Prijedoru i Osijeku", navodi se.

Podaci za matičnu kompaniju, Kraš d.d. pokazuju da je u prvom polugodištu ostvarena neto dobit od 7,6 milijuna kuna, što je rast od 17,2 posto. Ukupni su prihodi pritom iznosili 397,3 milijuna kuna, a ukupni rashodi 387,7 milijuna kuna.

Tagovi: Kraš
PROČITAJ I OVO
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
TUŽBE
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
WASHINGTON - Čak 3.500 američkih kompanija tužilo je Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini teških više od 300 milijardi dolara.
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE