GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozmetika: Tri kompanije postale pravi hit u doba korone

Kozmetika: Tri kompanije postale pravi hit u doba korone
RAST PRODAJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 09:05
Autor: Katarina Bašić
NEW YORK - Nekoliko je kozmetičkih kompanija ostvarilo pravi uzlet prodaje otkako je svijetom zavladala pandemija koronavirusa.

TULA Skincare je tvrtka koja je unatoč svjetskoj pandemiji uzrokovanoj virusom COVID-19 zabilježila rekordnu prodaju u travnju ove godine, te je time postigla porast od fantastičnih 400% u odnosu na prethodnu godinu i ostvarila najveću dobit u svojoj šestogodišnoj povijesti.

Kako navodi NDP, prodaja kozmetičkih preparata za uljepšavanje je ove godine pala za 14%, dok je kozmetika za njegu kože porasla za 11%. Uvidjevši to, TULA je imala koristi od tog trenda, odnosno od COVIDA-19, i sada pokušava pratiti potražnju. Glavna izvršna direktorica TULE, Savannah Sachs, navela je da su uvidjeli stvarno veliku potražnju u cijelom svijetu te smatra da je to zbog toga što većina stanovištva vrijeme provodi kod kuće i žele više ulagati u ljepotu i zdravlje, pogotovo u ljepotu kože.

Kompaniju je 2014. godine osnovao dr. Roshini Raj, gastroenterolog sa sjedištem u New Yorku-u, Ken Landis, suosnivač kozmetike Bobbi Brown i Dan Reich, tehnološki poduzetnik i pisac. Tvrtka je ubrzo stekla privlačnost upravo radi sastojaka koje koriste pri proizvodnji svojih proizvoda. Proizvodi su uglavnom bez toksičnih kemikalija, bez parabena i sulfata što je izrazito važno za kvalitetne proizvode i kvalitetnu njegu kože.

Tvrtka je objavila da se prodaja njihovih kozmetičkih proizvoda utrostučila, te da se pojavio veliki broj novih korisnika, koji prvi put ulažu u njegu svoje kože i kupovinu takvih proizvoda. Uglavnom su to osobe mlađe od 35 godina, a na njihove proizvode su uglavnom naišli putem društvenih mreža preko kojih TULA ima izrazito veliku moć.

No, TULA nije jedina tvrtka koja unatoč fizičkom zatvaranju prodajnih mjesta i socijalnih ograničenja uzrokovanih virusom COVID-19, ostvaruje veliki rast prihoda i narudžbi putem društvenih mreža.

Biossance, još jedna popularna tvrtka koja proizvodi liniju preparata za njegu kože s direktnim potrošačima, stekla je masovnu privlačnost svojim proizvodima na bazi biljnih proizvoda, primjerice proizvodima koji u sebi sadrže opeke i glinu. U proteklih 30 dana, tvrtka priopćuje da je njihova Instagram stranica stekla više od 22 000 novih sljedbenika, iz čega možemo zaključiti da su društvene mreže dobar izvor marketinškog oglašavanja.

Drunk Elephant, još jedna kultna linija za njegu kože koja je prošlog listopada prodana japanskom kozmetičkom divu Shiseidou, također je zabilježila eksplozivan rast putem društvenih medija, dobivši 62.000 novih Instagram sljedbenika u travnju.

TULA ima razmjerno manji hype na društvenim mrežama, iako je u travnju dobila 12.000 novih pratitelja i dalje se drže toga da je Instagram njihov glavni marketinški kanal.

Unatoč velikoj potražnji i TULA se poput ostalih dobavljača susreće s problemom isporuke, koji se zbog stroge mjere socijalnih distanci i smanjenog kapaciteta broja zaposlenih unutar skladišta, pomaknuo na dva tjedna, a inače se isporuka vršila u roku 24 sata. No, izvršna direktorica Tule smatra da su kupci svjesni kašnjenja koji je uzrokovan virusom COVID-19, te da je za brend i tvrtku najbitnija transparentna komunikacija tijekom cijelog postupka kako bi kupac znao kada da očekuje njihovu narudžbu.

TULA producira sponzorirane sadržaje s korisnicima Instagrama koji su upoznati s njihovim proizvodima, te čiji su profili usmjereni na mlade žene i ljepotu, i koji bi im putem sponzoriranih sadržaja pomogli podići svijest o njihovim preparatima kao i samom brendu. Broj sljedbenika na profilima koje oni sponzoriraju svojom uobičajnom praksom, kreće se od 2.000 do čak 100.000.

Tagovi: kozmetika, koronavirus, Biossance, Instagram, Drunk Elephant, Covid-19, TULA Skincare, Roshini Raj, Ken Landis, Bobbi Brown, Dan Reich
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE