GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kostić nije uspio postati većinski vlasnik Budvanske rivijere i Svetog Stefana

Kostić nije uspio postati većinski vlasnik Budvanske rivijere i Svetog Stefana
NEUSPJELA PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2022 / 08:17
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Akcionarima Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela nije se svidjela ponuda MKG Propertisa za otkup akcija, pa se veoma mali broj akcionara prijavio da proda akcije firmi koja je dio MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić.

"Danu" je nezvanično potvrđeno iz Centralnog klirinškog depozitarnog društva (CKDD) da se za prodaju akcija prijavio veoma mali broj akcionara, što znači da ta preduzeća ostaju u vlasništvu države, koja ima blizu 60 odsto kapitala.

MKG Propertis je, shodno zakonskoj obavezi, nakon što je postao vlasnik preko 30 odsto akcija Sveti Stefan hotela i Budvanske rivijere, bio u obavezi da ostalim akcionarima dostavi ponudu za otkup akcija po cijeni od 3,85 eura po akciji, odnosno 7,3 eura po akciji. To je ukupno 61,5 miliona eura za sticanje stopostotnog vlasništva nad Sveti Stefan hotelima i Budvanskoj rivijeri. Odnosno, MKG propertis za skoro 70 odsto akcija "Budvanske rivijere" je nudila 40,14 miliona eura, dok je za skoro isti broj akcija u "Sveti Stefan" hotelima nudila 21,45 miliona, prenosi Investitor.me.

Prospekt za preuzimanje preostalih akcija ovih dvaju državnih preduzeća objavljen je na osnovu rješenja Komisije za tržište kapitala, a po osnovu Zakona o preuzimanju privrednih društava.

Kostić je u "Budvansku rivijeru" ušao prije nekoliko godina kada je kupio 15 odsto akcija tog preduzeća i tada je sa američkim biznismenom Neilom Emilfarbom najavio planove za "Budvansku rivijeru".

Emilfarb je, međutim, prije godinu izašao iz tog posla i akcije prodao Kostiću. Firme iz MK grupe su krajem maja kupile po nekoliko procenata udjela u obje firme i sada imaju preko 30 odsto akcija, zbog čega su bile obavezne da ponude otkup ostalih akcija.

Tagovi: Miodrag Kosrić, Budvanska rivijera, Sveti Stefan, MKG Properties
PROČITAJ I OVO
SoftBank prodao kompletan udjel u Uberu
PRODAJA
SoftBank prodao kompletan udjel u Uberu
NEW YORK - SoftBank je u ponedjeljak objavio da je prodao svoj preostali udio u američkom divu za usluge prijevoza Uberu. Japanski konglomerat nastoji prikupiti novac usred rastućih gubitaka u svojoj investicijskoj jedinici.
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
MINUSI
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
ESSEN - Njemački Siemens Energy upozorio je danas da u 2022. godini očekuje za 200 milijuna eura veći neto gubitak od prethodno procijenjenog.
Mađarska kaznila Ryanair
KAZNA
Mađarska kaznila Ryanair
BUDIMPEŠTA - Mađarska je kaznila irskog zrakoplovnog prijevoznika Ryanair s 300 milijuna forinti (761.000 eura) jer je na klijente prebacila trošak posebnog poreza koji je Budimpešta nametnula nekim tvrtkama zbog rastuće inflacije. Ryanair je već najavio žalbu, javlja francuska novinska agencija AFP.
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
POTEZI
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
LAPOVO - Njemački diskonter Lidl je otvorio svoj drugi logistički centar u Srbiji, te će preuzeti opskrbu dijela trgovina i osigurati uvjete za daljnje širenje svoje maloprodajne mreže.
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
BIZARNO
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
SYDNEY - Australski zračni prijevoznik Qantas zatražio je od zaposlenika najvišeg rukovodstva da rade kao "rukovatelji prtljage" tri mjeseca dok se tvrtka pokušava nositi s akutnim nedostatkom radne snage.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE