GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kostić: Ne odustajem od Gorenjske banke, želim i investicije u turizmu

Kostić: Ne odustajem od Gorenjske banke, želim i investicije u turizmu
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2018 / 20:08
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Srpski biznismen Miodrag Kostić kaže da ostaje pri planu da preuzme slovenačku Gorenjsku banku preko svoje AIK banke, ali ističe i da traži prilike u turističkom sektoru, u koji je već ušao s investicijama u hotel Kempinski Palace u Portorožu i u portoroški aerodrom.

U intervjuu za slovenačku agenciju STA, Kostić je ocenio da je Slovenija odlična destinacija za investicije kao članica EU.

Preuzimanje Abanke trenutno ga ne zanima.

Slovenija je zanimljiva kao investiciona destinacija MK grupe, jer je deo EU. 

"MK Grupa posluje u 50 zemalja, izvozimo u sve zemlje EU, a pristup Srbije Evropskoj uniji nije toliko daleko. Želimo da deo našeg poslovanja prenesemo u regulisanu zemlju sa regulisanim pravnim sistemom, što je ono što je Slovenija", dodao je on.

MK Grupa je zainteresovana za investicije koje spadaju u okviru svog poslovanja, odnosno ulaganja u poljoprivredu, bankarstvo i hotelsku industriju. Kostić je već prisutan u hotelskom poslu u Sloveniji - pre dve godine kupio je hotel "Portorož" Kempinski Palace - i želi nove investicije. 

"Zainteresovani smo za svaki hotel koji ispunjava naše kriterijume, tako da mora imati više od 100 soba. Mali projekti nas ne interesuju", objasnio je on.

Hotel Kempinski Palace u Portorožu, prema rečima Kostića, danas radi mnogo bolje nego pre njegovog dolaska. 

"Pre dve godine je ostvario oko 1,4 miliona evra profita, koji je prošle godine iznosio oko 2,8 ili 2,9 miliona eura, planiramo za ovu godinu u iznosu od 3,6 miliona eura. Hotel radi bolje i tako će biti i u budućnosti ", rekao je.

Međutim, Kostić kritikuje promociju Portoroza, kojeg upoređuje sa francuskim Cannesom. 

"Moji prijatelji iz celog sveta koji su me pozvali u Portorož ne mogu da veruju da postoji takav biser i da ga ne poznaju".

Tagovi: Miodrag Kostić, Gorenjska banka, AIK banka, Hotel Kempinski Palace, MK Grupa, Aerodrom Portorož
PROČITAJ I OVO
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna
SMIJURIJA
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna

ZAGREB - Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
DECODE CHINA
U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
SYDNEY – Novi internetski portal Decode China planiran je kako bi „balansirao“ u informacijama dostupnima na kineskom jeziku, a koje SAD ocjenjuje da su potpuno prožete propagandom iz Pekinga.
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
PROMJENE
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
SAN FRANCISCO - Vrijednost imovine Elona Muska u petak je prerasla imovinu Warrena Buffetta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svijetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE