GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus snažno pogodio modnu industriju

Koronavirus snažno pogodio modnu industriju
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2020 / 19:31
Autor: Katarina Bašić
ZAGREB - Koronavirus, globalna pošast, brzo je postao tema svih područja pa tako i mode.

Utjecaj virusa na potrošačku industriju vidio se kroz posljedice na tržišta kapitala koja su širom svijeta doživjela veliki i nagli pad. Iako je koronavirus imao utjecaja na sva područja, uključujući putovanja, zabavu i tehnologiju imao je snažan utjecaj i na modnu industriju.

Virus je postao međunarodna tema rasprave na vrhuncu ovosezonskog modnog mjeseca, no što je najgore njegov utjecaj i dalje proživljava modna industrija.

Modni događaji koji bi se trebali održati u Kini ili u blizini bili su prvi koji su najavili otkazivanje. To je uključivalo Kingspins Hong Kong, Chanelovu reviju u Pekingu te čitav Shanghai Fashion Week, koji je trebao započeti 26. ožujka.

Pošto su se slučajevi virusa počeli pojavljivati u Italiji prošlog mjeseca, Giorgio Armani otkazao je svoju reviju u Milanu. Zatim, Prada je otkazala svoju reviju koja se trebala održati u Japanu i to 21. svibnja. Guccijev show koji se trebao održati u San Franciscu, planiran za 18. svibnja, također je otkazan. Max Mara je 10. ožujka najavila da će otkazati svoju nadolazeću reviju koja se trebala održati u St.Petersburgu.

Brojni svjetski brendovi, uključujući Nike i Uniqlo, zatvorili su svoje prodavaonice diljem Kine nakon epidemije koronavirusa. To je već utjecalo na prodaju, jer kako doznajemo, Ralph Lauren izvijestio je o padu prodaje u razini od procijenjenih 55 do 70 milijuna dolara. Capri Holdings, koji posjeduje Versace, Michael Kors i Jimmy Choo, doživio je gubitak prihoda u iznosu od 100 milijuna dolara.

No, iz svega proizlaze i poneke lijepe vijesti, kao naprimjer Giorgio Armani donirao je 1,25 milijuna eura bolnicama i zdravstvenim ustavnovama u Italiji. Isto tako je i Versace dao svoj doprinos donirajući oko 144 tisuće dolara kineskoj ustanovi Crvenog križa.

Tagovi: koronavirus, Jimmy Choo, Armani, Capri Holdings, Versace, Gucci, Ralph Lauren, Giorgio Armani, Max Mara
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE