GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus pozitivno utjecao na kvartalne rezultate Krke

Koronavirus pozitivno utjecao na kvartalne rezultate Krke
EFEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 10:26
Autor: Siniša Malus
NOVO MESTO - Prvi kvartal poboljšao je Krkine pokazatelje poslovanja, a za rast potražnje u farmaceutu iz Novog Mesta mogu zahvaliti koronavirusu.

Krka grupa je tako povećala neto prihode od prodaje za 22% na 462,9 milijuna eura. Operativni profit porastao je za 85 posto, a neto dobit porasla je 21 posto, na 85,2 milijuna eura.

Operativna dobit Grupe Krka iznosila je 134 milijuna eura, dok je operativna dobit porasla za amortizaciju (EBITDA) u iznosu od 162 milijuna eura veća za 62%, navodi se u današnjem nerevidiranom izvještaju o poslovanju Grupe. za ulaganja u prvom tromjesečju izdvojilo je 14,9 milijuna eura, što je skoro 40 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Najveći apsolutni rast prodaje u čkvartalu ostvaren je u regiji Istočne Europe. Prodaja u ovoj regiji iznosila je 153,1 milijuna eura ili 33,2 posto ukupne prodaje grupe. Ključan je rast na oba glavna tržišta - Rusiji i Ukrajini. Krka je u Rusiji prodala 966 milijuna eura proizvoda, 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a u Ukrajini 25,1 milijun eura proizvoda, što je 33 posto više.

Slijedile su regije srednje Europe sa 113,7 milijuna eura i udjelom od 24,6 posto od ukupne prodaje, regija jugoistočna Europa sa 63,8 milijuna eura (udio od 13,8%) i regija prekomorska tržišta s 13,5 milijuna eura prodaje. (2,9% udjela).

Tagovi: Krka, koronavirus, Covid-19, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE