GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kordić: EU nije zabranila spasavanje Montenegro Airlinesa

Kordić: EU nije zabranila spasavanje Montenegro Airlinesa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2020 / 13:38
Autor: SEEbiz
PODGORICA – Evropska unija nije na neki način nametnula i zabranila Crnoj Gori da spasi svoju nacionalnu avio-kompaniju, kaže glavna crnogorska pregovaračica za EU Zorka Kordić.

Ističe da je Podgorica u Poglavlju 8 dobila jasne kriterijume na koji način Crna Gora može da napreduje na putu pridruživanja i da zemlja najkasnije do 2024. godine mora da bude spremna za proces ratifikacije u EU, prenosi portal Cdm.

„Nije kriterijum bio – ugasite Montenegro Airlines. Suština je da se sistem priprema da politiku konkurencije sprovodi na adekvatan način. To znači da pravna tekovina mora biti u potpunosti usklađena sa EU i da organi koji se bave kontrolom državne pomoći moraju imati kapacitet da to rade na adekvatan način“, rekla je Kordić u Jutarnjem programu TVCG.

Suština konkurencije u EU je da se obezbede pravični uslovi ma kojoj kompaniji za učešće na tržištu, objasnila je ona, dodajući da je to najvažniji princip u EU kada je u pitanju njeno tržište.

Kordić je zaključila da je stoga važno da Agencija za zaštitu konkurencije jača svoje nadležnosti.

Glavna crnogorska pregovaračica takođe tvrdi da je „Crna Gora, u svakom slučaju, prva naredna članica EU“.

Tagovi: Zorka Kordić, Montenegro Airlines, Vlada Crne Gore
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE