GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kordić: EU nije zabranila spasavanje Montenegro Airlinesa

Kordić: EU nije zabranila spasavanje Montenegro Airlinesa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2020 / 13:38
Autor: SEEbiz
PODGORICA – Evropska unija nije na neki način nametnula i zabranila Crnoj Gori da spasi svoju nacionalnu avio-kompaniju, kaže glavna crnogorska pregovaračica za EU Zorka Kordić.

Ističe da je Podgorica u Poglavlju 8 dobila jasne kriterijume na koji način Crna Gora može da napreduje na putu pridruživanja i da zemlja najkasnije do 2024. godine mora da bude spremna za proces ratifikacije u EU, prenosi portal Cdm.

„Nije kriterijum bio – ugasite Montenegro Airlines. Suština je da se sistem priprema da politiku konkurencije sprovodi na adekvatan način. To znači da pravna tekovina mora biti u potpunosti usklađena sa EU i da organi koji se bave kontrolom državne pomoći moraju imati kapacitet da to rade na adekvatan način“, rekla je Kordić u Jutarnjem programu TVCG.

Suština konkurencije u EU je da se obezbede pravični uslovi ma kojoj kompaniji za učešće na tržištu, objasnila je ona, dodajući da je to najvažniji princip u EU kada je u pitanju njeno tržište.

Kordić je zaključila da je stoga važno da Agencija za zaštitu konkurencije jača svoje nadležnosti.

Glavna crnogorska pregovaračica takođe tvrdi da je „Crna Gora, u svakom slučaju, prva naredna članica EU“.

Tagovi: Zorka Kordić, Montenegro Airlines, Vlada Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Neto dobit Dukata potonula 75%
TEŽAK PAD
Neto dobit Dukata potonula 75%
ZAGREB - Dukat je u 2020. godini ostvario neto dobit od 7,2 milijuna kuna, što je pad od 21,1 milijuna kuna ili 75 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna
U PLUSU
Adris grupa lani s neto dobit od 41 milijun kuna
ROVINJ - Adris grupa je u 2020. ostvarila neto dobit od 41 milijun kuna, što je značajno smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 506 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog u petak.
Vlasnik British Airwaysa zaključio 2020. godinu s gubitkom od 7,4 mlrd eura
SVE TEŽE
Vlasnik British Airwaysa zaključio 2020. godinu s gubitkom od 7,4 mlrd eura
LONDON - Vlasnik britanskog avioprijevoznika British Airwaysa IAG izvijestio je da je 2020. godinu zaključio s gubitkom od 7,43 milijarde eura zbog paralize putovanja u pandemiji, upozorivši da je teško predvidjeti kada će se poslovanje normalizirati.
Air France se vraća na ljubljanski aerodrom
POVRATAK
Air France se vraća na ljubljanski aerodrom
LJUBLJANA – Francuska kompanija Air France ponovo će početi prometovati s aerodroma u Ljubljani od 6. ožujka, objavljeno je danas iz te kompanije.
Adris preuzeo preostali udjel u Expertusu
PREUZIMANJA
Adris preuzeo preostali udjel u Expertusu
ZAGREB - Adris grupa d.d. obavještava da je izvršilo stjecanje preostalih 22,22% udjela u društvu Expertus d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE