GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konzum sanirao štetu od potresa, uveo i nove mjere opreza

Konzum sanirao štetu od potresa, uveo i nove mjere opreza
SANACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 14:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon saniranja štete uzrokovane potresom, otvoreno je ukupno 158 Konzumovih dućana, dok je njih 12 još potrebno sanirati te oni neće raditi do daljnjega, priopćili su ih hrvatskog trgovačkog lanca.

- Najvažnije je da u trenutku potresa u prodavaonicama nije bilo nikoga te da je šteta samo materijalna. Hvala našim vrijednim zaposlenicima koji su pripremili prodavaonice i koji i dalje u suradnji sa stručnjacima marljivo rade na tome da ih sve osposobe za rad. U pojedinim prodavaonicama očekuju nas određeni popravci pa ćemo ih do daljnjeg zatvoriti dok ne budu u potpunosti sigurne za naše zaposlenike i kupce - izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Usto, u skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od danas će sve Konzumove trgovine raditi od 8 do 17 te je organizirana i regulacija ulaska kako bi se osiguralo da se svaki kupac pridržava propisane udaljenosti.

Dodatno, s ciljem dodatne zaštite kupaca te blagajnica i blagajnika, Konzum u svim svojim prodavaonicama kao sigurnosnu mjeru uvodi posebne prozirne pregrade od pleksiglasa. Na taj će se način, tvrde, smanjiti blizak kontakt na blagajnama, a da se pritom kupcima ni na koji način neće otežati plaćanje kupljene robe. Za djelatnike na blagajnama i sve ostale zaposlenike koji su najčešće u kontaktu s kupcima već su ranije osigurane i zaštitne rukavice i maske te sredstva za dezinfekciju, priopćili su iz Konzuma.

- Od prošlog tjedna u svim Konzumovim odjelima pekarnica proizvodi se obvezno pakiraju prilikom usluživanja kupaca, a na samoposlužnim pekarnicama također je moguće kupiti samo unaprijed zapakirane proizvode. Na odjelu delikatesa proizvodi se režu isključivo na zahtjev kupca, bez izlaganja unaprijed narezanih salama i sireva. Zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, Konzum do daljnjeg neće tiskati svoj katalog, već će akcijske cijene isticati samo u trgovinama te u online izdanju – u priopćenju su navedene sigurnosne mjere koje je taj trgovački lanac uveo.

Interes za kupnju u Konzumovoj online trgovini i dalje je velik, što je i očekivano s obzirom na širenje koronavirusa, a i na činjenicu da je Konzum jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji ima vlastitu internetsku trgovinu.

- Novi termini za dostavu i uslugu Drive in otvaraju se svakodnevno iza ponoći kad započne novi dan te u popodnevnim satima kad je to moguće, a trenutni rok dostave ili preuzimanja robe iznosi sedam dana. Pozivamo sve kupce da budu savjesni prilikom kupnje i svoje online košarice pune proizvodima u iznosu do 1.000 kuna kako bi mogli biti brže isporučeni, čime će se omogućiti i drugim kupcima da obave kupnju – poručili su.

Tagovi: Konzum, potres u Zagrebu, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE