GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konzum pomaže SOS Dječjem selu Hrvatska

Konzum pomaže SOS Dječjem selu Hrvatska
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2018 / 15:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zajedno sa svojim vjernim kupcima Konzum u blagdansko vrijeme već godinama pokazuje kako je "radost u malim stvarima". 

U ovogodišnju Konzumovu tradicionalnu blagdansku humanitarnu akciju, usmjerenu na pomoć najugroženijim skupinama društva, kupci se mogu uključiti kupnjom posebno dizajniranog prigodnog ukrasnog papira, vrećica i kartica za pakiranje blagdanskih darova. Od svakog kupljenog proizvoda Konzum će jednu kunu donirati djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

SOS Dječja sela brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

„U duhu misije Udruge SOS Dječje selo Hrvatska djeca u našim selima, u Lekeniku i Ladimirevcima, odrastaju u obiteljskom okruženju. U toplini i zajedništvu 31 SOS obitelji trenutno odrasta 170 djece, gdje zajedno sa svojim SOS mamama, braćom i sestrama nestrpljivo iščekuju nadolazeće blagdane i dolazak Djeda Božićnjaka. Svim ljudima velikog srca koji će se uključiti u Konzumovu akciju i na taj način postati dijelom naše velike SOS obitelji od srca hvala u ime naše djece", rekla je Marinka Šenjug, direktorica odjela za donacije i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska.

„Blagdani su vrijeme kad uživamo u društvu najmilijih, stvaramo uspomene i radujemo se malim stvarima, ali istovremeno mislimo i na one manje sretne kojima možemo i trebamo pomoći. Blagdanske humanitarne akcije tradicija su Konzuma i nastavak naše sustavne usmjerenosti na odgovorno djelovanje u zajednicama u kojima poslujemo, a ove smo godine odlučili uljepšati blagdane djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska. Siguran sam da će nam se naši kupci, kao i uvijek dosad, u tome rado pridružiti", izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, sa sjedištem u austrijskom gradu Innsbrucku. Prvo SOS Dječje selo u svijetu utemeljio je i izgradio Hermann Gmeiner u austrijskom gradiću Imstu 1949. godine, a zahvaljujući lakoći kojom se prilagođava različitim kulturama i tradicijama, SOS ideja prihvaćena je u 135 država diljem svijeta. Danas u svijetu postoji 571 SOS Dječje selo i 2.310 popratnih SOS projekata – SOS dječjih vrtića, SOS projekata za mlade, SOS društvenih centara, SOS škola, SOS obrazovnih centara, SOS bolnica te SOS projekata za hitne intervencije.

Akcija traje do 20. prosinca 2018. godine i provodi se u svim većim Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske, a najavljuje je simpatična pjesma kojom popularni glazbenici Bizzo i Baby Dooks, poznatiji pod imenom Bolesna Braća, u svom prepoznatljivom stilu pozivaju kupce da se pridruže akciji i tako pomognu djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

Tagovi: Konzum, SOS Dječje selo Hrvatska, Marinka Šenjug
PROČITAJ I OVO
Cipar želi rasvijetliti vlasništvo nad kompanijama
AMBICIJE
Cipar želi rasvijetliti vlasništvo nad kompanijama
NIKOZIJA - Cipar planira idućih mjeseci uspostaviti registar vlasnika tisuća kompanija i time rasvijetliti netransparentne i složene korporativne strukture iza tvrtki-paravana, koje su ga dovele na loš glas.
Gubitak Lufthanse u četvrtom kvartalu manji od očekivanog
U MINUSU
Gubitak Lufthanse u četvrtom kvartalu manji od očekivanog
BERLIN – Njemačka nacionalna avio-kompanija, Luhthansa, izvijestila je danas da je u četvrtom kvartalu 2020. zabilježila manji gubitak od očekivanog i da predviđa operativni gubitak za 2021. ispod prošlogodišnje razine.
Iberia i TAP Portugal odgodili početak letova prema Zagrebu
LOŠE VIJESTI
Iberia i TAP Portugal odgodili početak letova prema Zagrebu
ZAGREB - Iberia i TAP Portugal odgodili su početak prometovanja na svojim linijama prema Zagrebu. Razlog je vrlo jasan, rast putničke potražnje u ovom trenutku se ne očekuje, što je i logično s obzirom na sve restriktivne mjere i preporuke da se trenutno ne putuje u druge zemlje kako bi se suzbilo širenje globalne pandemije.
Intel izgubio patentni spor, mora platiti preko dvije milijarde dolara
SPOROVI
Intel izgubio patentni spor, mora platiti preko dvije milijarde dolara
NEW YORK - Federalni sud je odredio plaćanje kazne u visini od 2,18 milijardi dolara, no Intel je uložio žalbu.
Ustavni sud odbio zahtjev Mercatora
TRGOVINA
Ustavni sud odbio zahtjev Mercatora
LJUBLJANA - Ustavni sud Slovenije odbio je zahtjev Mercatora da suspendira odredbe Zakona o trgovini do konačne odluke prema kojoj trgovine moraju biti zatvorene nedjeljom i blagdanima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE