GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konzum isplaćuje dodatak zaposlenicima za izniman trud i rad

Konzum isplaćuje dodatak zaposlenicima za izniman trud i rad
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 17:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dodatak za posebne okolnosti na radu bit će isplaćen za više od 9.000 zaposlenika u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe, a Konzum je uz to donirao i 100.000 kuna Hrvatskom Crvenom križu.

Isplata dodatka za preko 9.000 zaposlenika

U znak zahvalnosti zaposlenicima na ogromnom radu i trudu u prethodnom razdoblju, Uprava Konzuma donijela je odluku o isplati dodatka za posebne okolnosti na radu od 15 posto po satu na odrađenu satnicu. Dodatak će dobiti više od 9.000 zaposlenika koji rade u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe.
„Ponosni smo na sve naše zaposlenike koji su proteklih dana bili pod iznimnim pritiskom, a osobito na one koji su podnijeli najveći teret u cilju da osiguraju što normalniji rad naših trgovina. Svi vjerujemo da zajedno možemo prebroditi ovu zahtjevnu situaciju, pri čemu će nam sigurnost i dobrobit naših zaposlenika i kupaca uvijek biti na prvom mjestu“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. Ujedno je najavio i da će Konzum u povodu Uskrsa, koji su aktualna događanja stavila u drugi plan, i ove godine svim zaposlenicima isplatiti uskrsnicu u ukupnom iznosu od 1.000 kuna.

Sigurnosne mjere i molba kupcima

Konzum je odlučio da zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, neće otisnuti ovotjedni i idući broj kataloga, no akcijske cijene artikala i dalje će biti istaknute na policama u trgovinama te u online katalogu.

Ujedno se, ponavlja Konzum, radi sigurnosti kupaca i zaposlenika, u cijelom lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima Konzuma, uz redovite sigurnosne procedure, provode i pojačane higijenske i sanitarne mjere, kao i redovite dezinfekcije blagajni, opreme i POS uređaja. Nabavljen je i dovoljan broj zaštitnih maski i rukavica za djelatnike.

Predsjednik Uprave Konzuma ponovio je i važnost odgovornog ponašanja prilikom kupnje, koje podrazumijeva izbjegavanje bliskog kontakta i dužih zadržavanja u trgovinama te prednost beskontaktnom plaćanju karticama.

„Činimo sve kako bismo odgovorili na sve izazove proteklih dana i u danima koji su pred nama, ali pritom trebamo i pomoć i suradnju kupaca. U ime svih zaposlenika molim ih da budu pažljivi tijekom kupnje – razumijemo da su zabrinuti, no molimo da imaju na umu da kupnja više proizvoda nego što im je potrebno može značiti da će drugi kupci ostati bez mogućnosti da i sami kupe taj isti proizvod. Na svima je nama odgovornost da kupujemo koliko je nama i članovima našeg kućanstva potrebno i svega će biti dovoljno ako u ovome svi budemo racionalni i razboriti“, rekao je Ledić.

Dovoljno robe na policama i u skladištima

Konzum opetovano naglašava kako su njegove trgovine i dalje, unatoč pojačanoj potražnji, dobro opskrbljene te su skladišta opremljena zalihama dovoljnima i za daljnje povećanje prometa. Konzum je u neprestanoj komunikaciji s Vladom i dobavljačima kako bi osigurao što bržu isporuku proizvoda u trgovine, a police se stalno pune proizvodima u čemu zaposlenicima pomažu i članovi Uprave i menadžmenta kompanije nakon svog radnog vremena i u noćnim smjenama.

„Podsjećam kupce na to da svega imamo dovoljno i molim da imaju strpljenja i razumijevanja ako određeni proizvod ne mogu u istom trenutku pronaći na polici. Naši zaposlenici daju sve od sebe da police pune što brže, pri čemu prednost daju namirnicama i proizvodima za kojima u ovom trenutku vlada najveća potražnja“, ponovio je predsjednik Uprave Konzuma.

Tagovi: Konzum, Velpro, slavko Ledić, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE