GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konzum isplaćuje dodatak zaposlenicima za izniman trud i rad

Konzum isplaćuje dodatak zaposlenicima za izniman trud i rad
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 17:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dodatak za posebne okolnosti na radu bit će isplaćen za više od 9.000 zaposlenika u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe, a Konzum je uz to donirao i 100.000 kuna Hrvatskom Crvenom križu.

Isplata dodatka za preko 9.000 zaposlenika

U znak zahvalnosti zaposlenicima na ogromnom radu i trudu u prethodnom razdoblju, Uprava Konzuma donijela je odluku o isplati dodatka za posebne okolnosti na radu od 15 posto po satu na odrađenu satnicu. Dodatak će dobiti više od 9.000 zaposlenika koji rade u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe.
„Ponosni smo na sve naše zaposlenike koji su proteklih dana bili pod iznimnim pritiskom, a osobito na one koji su podnijeli najveći teret u cilju da osiguraju što normalniji rad naših trgovina. Svi vjerujemo da zajedno možemo prebroditi ovu zahtjevnu situaciju, pri čemu će nam sigurnost i dobrobit naših zaposlenika i kupaca uvijek biti na prvom mjestu“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. Ujedno je najavio i da će Konzum u povodu Uskrsa, koji su aktualna događanja stavila u drugi plan, i ove godine svim zaposlenicima isplatiti uskrsnicu u ukupnom iznosu od 1.000 kuna.

Sigurnosne mjere i molba kupcima

Konzum je odlučio da zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, neće otisnuti ovotjedni i idući broj kataloga, no akcijske cijene artikala i dalje će biti istaknute na policama u trgovinama te u online katalogu.

Ujedno se, ponavlja Konzum, radi sigurnosti kupaca i zaposlenika, u cijelom lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima Konzuma, uz redovite sigurnosne procedure, provode i pojačane higijenske i sanitarne mjere, kao i redovite dezinfekcije blagajni, opreme i POS uređaja. Nabavljen je i dovoljan broj zaštitnih maski i rukavica za djelatnike.

Predsjednik Uprave Konzuma ponovio je i važnost odgovornog ponašanja prilikom kupnje, koje podrazumijeva izbjegavanje bliskog kontakta i dužih zadržavanja u trgovinama te prednost beskontaktnom plaćanju karticama.

„Činimo sve kako bismo odgovorili na sve izazove proteklih dana i u danima koji su pred nama, ali pritom trebamo i pomoć i suradnju kupaca. U ime svih zaposlenika molim ih da budu pažljivi tijekom kupnje – razumijemo da su zabrinuti, no molimo da imaju na umu da kupnja više proizvoda nego što im je potrebno može značiti da će drugi kupci ostati bez mogućnosti da i sami kupe taj isti proizvod. Na svima je nama odgovornost da kupujemo koliko je nama i članovima našeg kućanstva potrebno i svega će biti dovoljno ako u ovome svi budemo racionalni i razboriti“, rekao je Ledić.

Dovoljno robe na policama i u skladištima

Konzum opetovano naglašava kako su njegove trgovine i dalje, unatoč pojačanoj potražnji, dobro opskrbljene te su skladišta opremljena zalihama dovoljnima i za daljnje povećanje prometa. Konzum je u neprestanoj komunikaciji s Vladom i dobavljačima kako bi osigurao što bržu isporuku proizvoda u trgovine, a police se stalno pune proizvodima u čemu zaposlenicima pomažu i članovi Uprave i menadžmenta kompanije nakon svog radnog vremena i u noćnim smjenama.

„Podsjećam kupce na to da svega imamo dovoljno i molim da imaju strpljenja i razumijevanja ako određeni proizvod ne mogu u istom trenutku pronaći na polici. Naši zaposlenici daju sve od sebe da police pune što brže, pri čemu prednost daju namirnicama i proizvodima za kojima u ovom trenutku vlada najveća potražnja“, ponovio je predsjednik Uprave Konzuma.

Tagovi: Konzum, Velpro, slavko Ledić, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
JGL Grupa u 2020. ostvarila rekordne prihode
REKORDI
JGL Grupa u 2020. ostvarila rekordne prihode
RIJEKA - Jadran Galenski Laboratorij (JGL) je prošle godine ostvario ukupne konsolidirane prihode od 1,02 milijarde kuna, čime je ostvaren rekord u dosadašnjem poslovanju, objavili su u ponedjeljak iz te farmaceutske kompanije.
Kraš značajno poboljšao profitabilnost i marže
ANALITIČARI
Kraš značajno poboljšao profitabilnost i marže
ANALIZA - U 2020. godini Kraš je zabilježio pad prodaje od 4,7% na godišnjoj razini, što je nadoknađeno većim ostalim prihodima iz poslovanja. Kao rezultat toga, poslovni prihodi ostali su na istoj razini u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 1,03 milijarde kuna.
Franck otvara poslovni put mladim talentima
PRILIKE
Franck otvara poslovni put mladim talentima
ZAGREB – Franck kontinuirano potiče poslovni razvoj i stjecanje novih znanja, kako svojih postojećih zaposlenika, tako i mladih ljudi po završetku fakulteta.
Austrijsko-slovenski prijelaz Karavanke zatvoren zbog tehničkih problema
GUŽVE
Austrijsko-slovenski prijelaz Karavanke zatvoren zbog tehničkih problema
MARIBOR - Tunel Karavanke, glavni cestovni granični prijelaz između Slovenije i Austrije, zatvoren je za promet u oba smjera od ranog jutra zbog tehničkih problema, a pred tunelom je sa slovenske strane kolona teretnih vozila od oko 5 kilometara, objavili su u ponedjeljak ujutro slovenski prometni servisi.
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
OTVARANJE
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
ZAGREB - U Hrvatskoj se danas popuštaju protuepidemijske mjere. Otvaraju se terase kafića i restorana, a sportaši se vraćaju u dvorane. No sve to kreće uz stroga ograničenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE