GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koncesije za bržu obnovu željezničke infrastrukture

Koncesije za bržu obnovu željezničke infrastrukture
ŽELJEZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2018 / 08:53
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Nakon dovršetka autocesta, Hrvatska svu snagu preusmjerava na željezničku infrastrukturu, a to bi trebalo osigurati da domaća željeznica po kvaliteti ne bude druga najgora u Europskoj uniji, prema ocjeni Svjetskog ekonomskog foruma.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ističe kako je razvoj željezničke infrastrukture primarna zadaća. Kako bi se ojačali kapaciteti HŽ Infrastrukture u pripremi projekata koje je moguće financirati i iz zajedničke Europske kase, do kraja mjeseca iz HAC-a na željeznicu prelazi, kako je najavio Butković, 10-ak sposobnih inženjera. A kako bi se u idućim godinama ubrzala obnova i izgradnja željezničke mreže, prije svega na koridorima transeuropske prometne mreže (TEN-T), resorno ministarstvo razmišlja i da se »otvori mogućnost koncesija«. Drugim riječima, koncesionar bi gradio dionicu željezničke pruge te bi, nakon izgradnje, kroz određeni period njome i gospodario.

Mogućnost davanja željezničke infrastrukture u koncesiju najavio je Butković na, u utorak održanoj, konferenciji »Potpora Europske unije za razvoj željezničkog prometa u Hrvatskoj: trenutačne mogućnosti i buduće perspektive« koju je organizirao Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu u suradnji sa Saborom, Udruženjem europske željezničke industrije (UNIFE) i Savezom za željeznicu. Hoće li moguće buduće dionice desetljećima sanjane nizinske pruge prema Rijeci biti građene davanjem u koncesiju, tek će se vidjeti. Iako praksa davanja željezničke infrastrukture u privatni ruke nije nepoznata, činjenica je da se nije pokazala najboljim modelom, a jedan od primjera za to je Velika Britanija. Ponajprije jer privatnici u infrastrukturu ne ulažu, jer je to skupo. U hrvatskom modelu, barem onom o čemu se razmišlja, koncesionar bi izgradio pa onda uživao plodove svog rada.

Resorni ministar ponavlja kako treba donijeti političku odluku o izgradnji nizinske pruge, jer je to »nacionalni broj jedan nakon Pelješkog mosta«.

– Iduće godine napadamo prema Rijeci – najavio je Butković. 

Drugim riječima iduće godine bi se i nešto vidljivije krenulo s pripremama budućih radova na dionicama te pruge. Na pripremama, odnosno izradi kompletne projektne dokumentacije za dionice Hrvatski Leskovac – Karlovac i Goljak – Skradin odavno se radi, a iduće godine moglo bi se krenuti i korak dalje. Želja je i cilj da do 2030. godine nizinska pruga bude dovršena. To je i krajnja godina do koje osnovnu TEN-T mrežu na razini EU-a treba dovršiti. Financiranje nizinske pruge tako bi ušlo u iduće proračunsko razdoblje za 2021. – 2027. godinu kao i dionice Dugo Selo – Novska i Okučani – Vinkovci. U tom razdoblju, prema riječima Maje Bakran Marcich, zamjenice direktora DG MOVE Europske komisije, Hrvatska može računati s vrlo sličnim iznosima za promet kao i do sada. U aktualnom proračunskom razdoblju Hrvatskoj je u sektoru prometa na raspolaganju 490 milijuna eura, dok je u periodu 2007. – 2013. godina na raspolaganju imala 110 milijuna eura. Komisija će danas objaviti proračun za Instrument za povezivanje Europe (CEF), namijenjen ulaganju u infrastrukturne prioritete u području prometa, energetike i digitalne tehnologije pa će se preciznije znati o kojim je iznosima riječ.

I Bakran Marcich ističe kako Hrvatska treba značajno povećati ulaganja u željezničku infrastrukturu. Koliko snažno, jasno je i iz podatka da je dovršenost osnovne mreže TEN-T kod nas na razini pet do šest posto, dok je prosjek EU-a 60 posto. Od devet osnovih koridora kroz Hrvatsku prolaze Mediteranski ili nekadašnji Vb koridor (Rijeka – Zagreb – Budimpešta) te Rajna – Dunav.

Domaće slabosti prepoznaje i Aurelio Cecilio, voditelj DG Regio Odjela za Bugarsku, Hrvatsku i Sloveniju koji je Hrvatskoj vrlo jasno poručio da ne traži novac koji neće moći potrošiti, odnosno da poboljša kapacitete pripreme projekta. »Pripremite projekte i onda tražite novac«, rečenica je kojom je Cecilio locirao jedan od ključnih problema povlačenja sredstava iz zajedničke europske kase.

Tagovi: željeznica, željeznička infrastruktura, Oleg Butković, HŽ Infrastruktura, Bakran Marcich, nizinska pruga, Pelješki most
PROČITAJ I OVO
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
KAZNA
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
RIJEKA - Upravni sud u Rijeci potvrdio je rješenje Agencije za zaštite tržišnog natjecanja (AZTN) kojim je Plodinama izrečena kazna od milijun kuna, zbog nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, objavila je u petak Agencija na svojim internet stranicama.
Podravka otvorila najsuvremeniji laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja
INVESTICIJE
Podravka otvorila najsuvremeniji laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja
KOPRIVNICA - Laboratorij je u mogućnosti na jednom mjestu objediniti razvoj kulinarskih prototipova i testiranje okusa najmodernijim senzorskim metodama te, na taj način, pružati podršku razvoju novih proizvoda uz stvaranje okusa na brz i efikasan način korištenjem digitalnih alata.
IATA: Koronavirus će stajati zrakoplovne kompanije gotovo 30 mlrd dolara
CRNE PROGNOZE
IATA: Koronavirus će stajati zrakoplovne kompanije gotovo 30 mlrd dolara

NEW YORK - Prihodi zrakoplovnih kompanija mogli bi se smanjiti u 2020. za gotovo 30 milijardi dolara zbog epidemije koronavirusa, procjenjuje Međunarodno udruženje za zračni prijevoz (IATA).

Silvia Jonjić ponovno izabrana za predsjednicu Zajednice za industrijski dizajn HGK
REIZBOR
Silvia Jonjić ponovno izabrana za predsjednicu Zajednice za industrijski dizajn HGK
ZAGREB - “Prioritet Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore mora biti spajanje dizajnera s domaćim proizvodnim industrijama”, poručeno je na jučerašnjoj izbornoj skupštini Zajednice HGK.
Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače
NAJAVE
Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače
PAZIN - Trgovački sud u Pazinu u petak je objavio da će se ročište na kojem će se odlučivati o vrijednosti brodova Uljanika d.d. u stečaju koji idu u prodaju održati 27. veljače, a ne dan kasnije kako je bilo određeno prethodnom sudskom odlukom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE