GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar ugovorio isporuku i ugradnju opreme za 50 željezničko-cestovnih prijelaza u Hrvatskoj

Končar ugovorio isporuku i ugradnju opreme za 50 željezničko-cestovnih prijelaza u Hrvatskoj
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2019 / 15:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Društvo KONČAR - Inženjering za energetiku i transport (KONČAR - KET) je s HŽ Infrastrukturom ugovorilo isporuku i ugradnju opreme za osiguranje 50 željezničko-cestovnih prijelaza po principu "ključ u ruke“.

Radovi i nabava opreme financiraju se u sklopu projekta Svjetske banke „Održive hrvatske željeznice u Europi”, čime će se povećati sigurnost željezničko-cestovnih prijelaza.

U sklopu ugovora KONČAR – KET će isporučiti uređaje za automatsko osiguranje 49 željezničko-cestovnih prijelaza i jedan pješački prijelaz koji će se instalirati na 50 lokacija u Hrvatskoj. U projekt su, uz KONČAREVA društva, uključeni i vanjski partneri. Ugovor obuhvaća izradu izvedbenih projekata, proizvodnju opreme, izvođenje svih radova na terenu, što obuhvaća i ispitivanje te puštanje u uporabu opreme na svim lokacijama. 

Dovršenje cijeloga projekta očekuje se u kolovozu 2021. godine. Realizacija će se odvijati u pet etapa, a tijekom svake ugradit će se oprema na deset lokacija. Vrijednost ugovora veća je od 72 milijuna kuna.

„Kao društveno odgovorna tvrtka svjesni smo opasnosti na željezničko-cestovnim prijelazima te kontinuirano radimo na pružanju bolje i učinkovitije zaštite, promovirajući pouzdana rješenja zaštite elektroničkim uređajima koji udovoljavaju zahtjevima visoke razine sigurnosti SIL4 (Safety integrity level 4). Još 1998. godine razvili smo i ugradili prvu generaciju uređaja osiguranja željezničko-cestovnih prijelaza te smo do sad u rad pustili njih više od 100. Usavršavanjem uređaja kroz godine, primjenjujući najnovije tehnologije, stručnjaci iz Grupe KONČAR razvili su i proizveli treću generaciju uređaja osiguranja željezničko-cestovnih prijelaza. Uređaji tipa KLC3 su u skladu s CENELEC normama najviše razine sigurnosti SIL4 te odgovaraju tehničkim specifikacijama normi HŽ Infrastrukture“, dr. sc. Goran Leci, predsjednik Uprave KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transport 

„HŽ Infrastrukturi je sigurnost svih sudionika u željezničko-cestovnom prometu na prvom mjestu. I ovaj ugovor nastavak je kontinuiranog ulaganja u modernizaciju i podizanje razine sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima. Osim ugradnje suvremene opreme na 50 željezničko-cestovnih prijelaza, a što smo ugovorili s KONČAR – KET-om, u planu  nam je  povećati i razinu osiguranja na još 114 željezničko-cestovnih prijelaza. U tijeku je faza pripreme dokumentacije, odnosno projektiranje, dok dinamika realizacije tih projekata ovisi o osiguranju novčanih sredstava. Također, na većini od ukupno 17 projekata modernizacije željezničke infrastrukture koji se financiraju iz europskih fondova predviđena je modernizacija ili denivelacija više desetaka željezničko-cestovnih prijelaza (izgradnjom nadvožnjaka ili podvožnjaka). Osim toga, HŽ Infrastruktura već 20 godina aktivno provodi preventivno-edukativnu akciju „Vlak je uvijek brži“ i to u dva smjera: na željezničko-cestovnim prijelazima, u koju su uključeni svi sudionici u cestovnome prometu, te u osnovnim školama, u koju su uključena djeca koja stanuju uz prugu ili svaki dan prelaze prugu na putu do škole'', Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ infrastrukture.  

Željezničko-cestovni prijelazi u Hrvatskoj

Od ukupno 1512 željezničko-cestovnih prijelaza u Hrvatskoj njih 888 osigurano je prometnim znakovima (Andrijinim križem i znakom „STOP“), 44 mehaničkim branicima, 122 svjetlosnim i zvučnim signalima, a 388 svjetlosnim i zvučnim signalima te polubranicima. Preostalih 71 su pješački prijelazi osigurani mimoilaznim ogradama. Novim suvremenim signalno-sigurnosnim uređajima te modernizacijom postojećih uređaja osiguranja HŽ Infrastruktura nastoji osjetno povećati razinu sigurnosti željezničkog i cestovnog prometa.

Tagovi: Končar, KONČAR - Inženjering za energetiku i transport, HŽ Infrastruktura
PROČITAJ I OVO
Ograničenje rada nedjeljom izazvat će najmanje 5.000 otkaza
UPOZORENJE
Ograničenje rada nedjeljom izazvat će najmanje 5.000 otkaza
ZAGREB - Iako ministar gospodarstva daje do znanja da je sa socijalnim partnerima Vlade postigao “visoku fazu konsenzusa” oko zabrane rada trgovina nedjeljom, to s poslodavcima nije baš i slučaj, samo sa sindikatom.
Pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija
TREND
Pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija

ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj krajem ožujka bilo je 181.959 zaposlenih, što je za 1,1 posto ili 2.009 osoba manje nego na kraju veljače, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Došen: AD Plastik cilja na širenje u Španjolsku
STRATEŠKI
Došen: AD Plastik cilja na širenje u Španjolsku
INTERVJU - Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe govori o značenju proizvodnje za Hrvatsku te o perspektivi i budućem razvoju autoindustrije.
Avion izraelskog El Al-a prvi put sletio u Tursku u deset godina
SPOROVI
Avion izraelskog El Al-a prvi put sletio u Tursku u deset godina
ISTANBUL - Zrakoplov izraelske zračne kompanije El Al sletio je u nedjelju u Tursku, prvi puta u 10 godina i nakon oštre diplomatske razmirice između dvije zemlje.
Država ostala bez novca: Potpore još nisu isplaćene za čak 30% poduzetnika
NELIKVIDNOST
Država ostala bez novca: Potpore još nisu isplaćene za čak 30% poduzetnika
ZAGREB - Koji je razlog, nedostaje li državi novca? Na ovo pitanje je hitno potreban odgovor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE