GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom

Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
KONTAKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 12:57
Autor: SEEbiz
PODGORICA - S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija  Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.

Prethodno istog dana delegaciju KONČARA na čelu s predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom na sastanku je primio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. U narednih pet godina Crnu Goru očekuje veliki investicijski ciklus, pa je sastanak bio prilika za razgovor o projektima u energetskom i prometnom sektoru Crne Gore, ali i o obrazovanju i stručnom usavršavanju mladih.

Osim predstavnika Vlade, akademske zajednice te poslovnih partnera KONČARA u Crnog Gori, prezentaciji proizvodnih i tehnoloških mogućnosti KONČARA prisustvovali su i čelni ljudi crnogorskih tvrtki iz područja proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije te iz područja transporta. Njih je, na poslovnom skupu u Podgorici, pozdravio predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak sa suradnicima, a u sklopu svečanog dijela govor je održao i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, kao i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Tijekom proteklih desetljeća, KONČAR je na tržištu Crne Gore prisutan u području transporta (modernizaciji lokomotiva) te u području energetike. Društva Grupe KONČAR realizirala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana te isporučila generatore, transformatore, sustave uzbuda i ostalu opremu iz proizvodnog programa KONČARA za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd. Prodaja na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, prvenstveno proizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori.

„Trgovinska razmjena između naših dviju zemalja ima uzlazni trend, a očekujem da će današnji događaj doprinijeti jačanju veza između Hrvatske i Crne Gore. Tvrtke poput KONČARA najbolji su ambasadori hrvatskog gospodarstva u našoj zemlji. Za poštovanje su projekti poput hidroelektrana Perućica i Glava Zete koje ste izgradili i na taj način se pozicionirali kao partner u izgradnji elektroenergetskog sustava Crne Gore. S obzirom na to da se energetika ubraja u vodeće pokretače gospodarstva te da se planira izgradnja novih postrojenja, nadamo se da će KONČAR svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti novoj fazi razvoja u Crnoj Gori", Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore.

„Malo je tvrtki u regiji koje se, poput nas, mogu pohvaliti gotovo stoljetnom tradicijom tijekom koje smo dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore KONČAR svoj ugled uspješno počeo graditi prije sedam desetljeća, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava te tračničkog prijevoza Crne Gore", Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Tagovi: Končar, Podgorica, Duško Marković, Dragica Sekulić, Osman Nurković, Gordan Kolak, Ivan Barbarić, Vlastimir Golubović
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE