GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet

Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet
PRIORITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 15:59
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala je jedan od najvažniji poslovnih prioriteta Končar - Elektroindustrije u narednom razdoblju, kazao je u četvrtak predsjednik Uprave Gordan Kolak na glavnoj skupštini tvrtke.

Dnasa održanom sjednicom Glavne skupštine Končar - EI završilo je održavanje skupština svih društava koja posluju unutar grupe, navodi se u priopćenju.

Kolak se osvrnuo na poslovne rezultate u 2019. godini napominjući kako je unatoč suočavanju s brojnim izazovima grupa ostvarila prihode od prodaje za 12,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Udio izvoza iznosi 60 posto, a poduzetim aktivnostima i širenjem na nova tržišta izvezeno je roba i usluga u više od 90 zemalja.

Konsolidirana zaduženost Grupe je niska, a dobar financijski potencijal osigurava stabilnost u uvjetima krize koja je zahvatila gospodarstvo Hrvatske i cijelog svijeta, kazao je.

Osvrnuo se i na gospodarsku krizu uzrokovanu virusom covid-om 19.

"Zbog toga su Uprava i Nadzorni odbor predložili da se ne isplati dividenda, a očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala je jedan od najvažniji poslovnih prioriteta u narednom razdoblju", istaknuo je.

U Končaru s velikom pažnjom prate sve aspekte situacije vezane uz virus covid-19, ocjenjujući okolnosti i poduzimajući sve moguće mjere zaštite.

Prioritet je, kako navode, održati poslovanje u proizvodnim pogonima uz zaštitu i očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika te poslovnih partnera.

"Uz odgovarajuće mjere koje se poduzimaju, neupitnu predanost zaposlenika, stabilnu financijsku situaciju te dobru ugovorenost poslova, vjerujemo kako i u ovim okolnostima Grupa Končar može brzo odgovoriti na izazove i redovno nastaviti s poslovanjem", kazao je Kolak.

Na današnjoj glavnoj skupštini Končar -Elektroindustrije d.d. odlučeno je da se raspoloživa dobit tvrtke u iznosu od 3,5 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Naime, Uprava i NO su na sjednici NO održanoj 15. travnja utvrdili financijske izvještaje. Neto dobit Končar - Elektroindustrije d.d. u 2019. iznosi 7,35 milijuna kuna, a raspoređena je tako da pet posto dobiti ili 367,5 tisuća kuna ide u zakonske rezerve, a 3,85 milijuna kuna u ostale rezerve.

Preostala dobit od 3,5 milijuna kuna se raspoređuje u zadržanu dobit.

Skupština je dala razrješnicu članovima Uprave i Nadzornog odbora za vođenje poslovanja u 2019., a obzirom da je dosadašnjim članovima Nadzornog odbora istekao četverogodišnji mandat za članove NO su izabrani Joško Miliša, Branko Lampl, Ivan Milčić, Mario Radaković i Danko Škare.

Tagovi: Končar EI, Gordan Kolak, Končar -Elektroindustrija, Joško Miliša, Branko Lampl, Ivan Milčić, Mario Radaković, Danko Škare
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE