GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kofola: Prodaja u devet mjeseci porasla 3,2%

Kofola: Prodaja u devet mjeseci porasla 3,2%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2017 / 20:43
Autor: SEEbiz
PRAG - Vrhunac sezone bio je uspješan za Kofolu, prihodi od prodaje u trećem kvartalu porasli su za 3,2 %, a dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) za 5,8 %. 

I sve to unatoč najhladnijem rujnu u zadnjih deset godina. U devet mjeseci, Kofola je prihode u Češkoj i Slovačkoj povećala za 3,6 % u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtka je također iznimno dobro poslovala u jadranskoj regiji, gdje su se prihodi od prodaje povećali za izvrsnih 23,7 %.

Unatoč uspjehu, ukupni prihodi od prodaje smanjeni su za 1,3 % od početka godine. Dosad Kofola pokazuje operativnu dobit (EBITDA) manju za 17,1 %. Kao i u prethodnim kvartalima ove godine, pad poslovnih rezultata uzrokovala je Kofolina bitka za višim maržama na poljskom tržištu i višom cijenom šećera.

Daniel Buryš, financijski direktor grupacije Kofola, ovako komentira poslovne rezultate:

“Ukupni prihodi od prodaje u odnosu na prethodnu godinu, isključujući poljsko tržište, porasli su za 8,4 %. Vrlo smo zadovoljni jadranskom regijom, gdje imamo velike koristi od uspješnih akvizicija u Sloveniji i Hrvatskoj. Dugoročno smo uspješni na tržištima Češke i Slovačke, koja čine dvije trećine dobiti naše grupacije. U Poljskoj ulažemo u vlastite robne marke kako bismo sve manje ovisili o privatnim markama. Počinje božićno razdoblje, koje je za nas među najuspješnijima u godini, zahvaljujući strukturi našeg portfelja. Pozitivan učinak Božića najprimjetniji? je po prodaji tradicionalnih sokova Kofola i juiceva Happy Day”.

Na češkom i slovačkom tržištu, tvrtka je doživjela uspjeh ponajviše zahvaljujući markama Rajec, Rauch i Vinea. UGO, marka barova sa svježim sokovima i salatama (Freshbar i Salaterie), također je  ispunila očekivanja. Zahvaljujući osamdeset i dvjema podružnicama, UGO je povećao prodaju za više od trećine. Penetracija na domaće tržište je zadovoljila pa će se UGO sada usredotočiti na ostvarivanje planirane profitabilnosti.

Na poljskom tržištu, Kofola je postigla dogovor s vlasnikom napitaka Nestea, tvrtkom Nestlé S.A. Grupacija Kofola ekskluzivno će opskrbljivati poljsko tržište ovim pićima, počevši od 2018. godine.

Tagovi: Kofola, Radenska, Nestle
PROČITAJ I OVO
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE