GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kinezi u obilasku 3. maja, 60 radnika danas dobilo otkaz

Kinezi u obilasku 3. maja, 60 radnika danas dobilo otkaz
IMA LI SPASA?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2019 / 12:38
Autor: SEEbiz / N1 info
RIJEKA - Izaslanstvo kineskog China Shipbuilding Industry Corporationa (CSIC) bilo je u ponedjeljak u posjetu Brodarskom institutu u Zagrebu, a u utorak prijepodne stigli su u riječki 3. maj. Primio ih je direktor Edi Kučan.

Šezdeset radnika iz prodaje, nabave i tehničkog odjela 3. maja danas je dobilo otkaz, kazao je sindikalni predstavnik za HRT te apelirao na Vladu RH da se pronađe model međufinanciranja kako bi se nastavila proizvodnja.

Kinesko izaslanstvo nakon obilaska riječkog brodogradilišta odlazi u Zagreb, gdje će s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, održati koordinacijski sastanak.

'Mi se pripremamo za sve scenarije', kaže za N1 sindikalist 3. maja Juraj Šoljić upitan strahuju li radnici da i 3. maj čeka sudbina Uljanika koji je otišao u stečaj.

"Mislim da ćemo u utorak imati malo više informacija što su oni točno vidjeli i kakvi afiniteti u ovom trenutku postoje", rekao je Horvat u ponedjeljak.

Na upit znači li najavljena posjeta 3. maju, a ne Uljaniku, da su Kinezi zainteresirani samo za riječko brodogradilište, Horvat je podsjetio da je kinesko izaslanstvo prilikom zadnjeg posjeta Hrvatskoj, prije otprilike tri tjedna, provelo dan i pol u Uljaniku, a tek nekoliko sati u 3. maju.

Ocijenjuje kako je ovo "kontinuitet gotovo iste ekipe, malo nižeg nivoa", kako je kod ovog izaslanstva riječ o prioritetima tehničke prirode.

Upitan na koji bi se način kineska tvrtka eventualno mogla uključiti u priču oko brodogradilišta s obzirom da nije zainteresirana za strateško partnerstvo, ministar gospodarstva je rekao kako se i prilikom zadnje posjete kineske delegacije razgovaralo o diversifikaciji proizvodnje te kako nije isključivo i nužno da se i na prostoru Pule i Rijeke samo i isključivo grade brodovi.

Na upit o povratu avansa koje je zatražio Jan de Nul, naručitelj jaružala koje se gradi u Uljaniku, Horvat je izvijestio da je tijekom današnjeg dana upućen novi prijedlog u Luksemburg te kako nisu spremni plaćati sve kamate koje su iz Jan de Nula predložili kao nadoknadu štete.

"Možemo prihvatiti činjenicu da se brod završi u pulskom škveru, ali isto tako i da se otegli. Razgovaramo u ovom trenutku oko cijene koštanja i jednog i drugog postupka", rekao je Horvat.

Tagovi: 3. maj, China Shipbuilding Industry Corporation
PROČITAJ I OVO
Suglasnost NO-a 3. maja za dovršenje Santiaga
ZELENO SVJETLO
Suglasnost NO-a 3. maja za dovršenje Santiaga
RIJEKA - Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maj dao je suglasnost na potpisani ugovor za nastavak i dovršetak gradnje tankera "Santiaga" za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, koji se u tom brodogradilištu gradi za španjolsku tvrtku Marflet Marine.
Johnson&Johnson najavio ubrzanje aktivnosti na razvoju cjepiva protiv koronavirusa
CJEPIVO
Johnson&Johnson najavio ubrzanje aktivnosti na razvoju cjepiva protiv koronavirusa
NEW YORK - Američka farmaceutska tvrtka Johnson & Johnson planira započeti klinička ispitivanja eksperimentalnog cjepiva za koronavirus u rujnu, a za hitne slučajeve ono bi moglo biti spremno već početkom 2021., stoji u priopćenju tvrtke.
Osnovana HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara
POSLODAVCI
Osnovana HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara
ZAGREB -  Ona će uskoro predložiti mjere koje je nužno provesti kako bi se, unatoč velikim gubicima, barem pokušalo spasiti sektor od gašenja i sačuvala radna mjesta.
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
NEVJEROJATNO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
ZAGREB - Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je u ponedjeljak da je Državni inspektorat, koji je od preko 800 policijskih prijava zbog kršenja mjere samoizolacije zasad odradio njih više od 600, do ovog trenutka naplatio kazne u ukupnom iznosu oko 130.000 kuna.
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
MRTVILO
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
PULA - Zrakoplovom Albawingsa koji je stigao iz Tirane ove je subote izvanrednim letom u Albaniju vraćeno 169 albanskih državljana koji su boravili na području Istre.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE