GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski unajmljivači Aerodroma Maribor tuže državu

Kineski unajmljivači Aerodroma Maribor tuže državu
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 12:05
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Aerodrom Maribor, preko koje su kineski vlasnici iz tvrtke SHS Aviation iznajmljivali mariborsku zračnu luku do srpnja prošle godine, najavila je tužbu protiv Slovenije.

Oni traže 2,1 milijuna eura u iznosu koji su platili za najam za aerodrom, uvećan za troškove i iznos izgubljene dobiti.

Prema tvrtki, prva optužba odnosi se na odlaganje donošenja državnog prostornog plana za područje aerodroma koji je nanio veliku štetu ne samo njima, već i široj mariborskoj regiji i cijeloj zemlji, prenosi STA.

Uz to, oni optužuju državu da nastavlja da kršiti zakon i nakon otkazivanja zakupnog odnosa, jer još uvijek koristi nekretnine u vlasništvu tvrtke Aerodrom Maribor, besplatno i bez zakonske osnove, i unatoč protivljenju.

Prema njima su u zemljišnoj knjizi pribavili evidenciju služnosti na spomenutim nekretninama na temelju ugovora koji nikada nije stupio na snagu. Unatoč pozivima na mirno rješenje spora, država se nije upustila u konstruktivno rješavanje problema, tvrde, pa zahtijevaju uklanjanje služnosti iz zemljišne knjige u sudskom postupku Zračna luka Maribor

Oni će također zahtijevati naknadu za korištenje svojih nekretnina, prenosi STA.

Osim toga, Zračna luka Maribor dodala je da je država u cijelom slučaju otišla korak dalje. Ne samo da nije bila spremna postići međusobno dogovoreno rješenje spora, već im je poslala ponudu za kupnju sporne imovine, što je preduvjet za izvlaštenje, koje će im, po njihovom uvjerenju, nastojati oduzeti imovinska prava na području mariborske zračne luke.

Nakon što je Ministarstvo infrastrukture nedavno objavilo poziv zainteresiranim stranama za provedbu javno-privatnog partnerstva na mariborskoj zračnoj luci, to se opet temelji na obećanjima da se priprema državni prostorni plan koji će biti osnova za ažuriranje postojeće zračne luke.

Tagovi: Aerodrom Maribor, SHS Aviation, kineske investicije
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE