GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski turisti u 2018. ostvarili više od petine noćenja stranih gostiju u EU

Kineski turisti u 2018. ostvarili više od petine noćenja stranih gostiju u EU
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Kineski su turisti na području Europske unije u 2018. ostvarili više od petine ukupnih noćenja stranih gostiju, gotovo pet puta više nego prije 10 godina, objavio je Eurostat povodom epidemije koronavirusa koja je izazvala velike poremećaje u putovanjima širom svijeta.

Turističke statistike pokazuju da je EU privlačna destinacija za kineske turiste koji su važni za turistički sektor u mnogim dijelovima Unije, navodi se u izvješću Eurostata.

U 2018. hoteli i drugi turistički smještajni objekti diljem EU-a zabilježili su gotovo 22 milijuna noćenja kineskih turista. Daleko najomiljenije odredište unutar EU-a bila im je Italija s ukupno 5,3 milijuna noćenja u 2018. Slijede Francuska sa četiri milijuna, Njemačka s tri milijuna i Španjolska s 2,5 milijuna.

Interes Europljana za posjet Kini jako varira

Usporedbe radi, građani iz 27 zemalja članica EU-a, bez Ujedinjene Kraljevine, ostvarili su u 2018. ukupno 1,75 milijuna putovanja u Kinu. Time je Kina zauzela 11. mjesto na listi najpopularnijih odredišta građana EU-a izvan Unije.
Putovanja u Kinu građana iz 27-članog EU-a činila su te godine gotovo dva posto ukupnih putovanja na odredišta izvan EU-a.

U Eurostatu pritom ukazuju na značajnije oscilacije u putovanjima iz EU-a u Kinu. Tako je u 2018. broj putovanja porastao za 36 posto, nakon 21-postotnog pada u godini ranije, te 50-postotnog skoka u 2016.

Polovina europskih putovanja u Kinu poslovne naravi

Gotovo svako drugo putovanje iz EU-a u Kinu, njih 48 posto, bilo je poslovne naravi i uglavnom na par dana, pokazale su turističke statistike.
Ostatak je bio privatnog karaktera, ponajprije radi odmora (oko 35 posto), te posjeta prijateljima ili rodbini (15 posto). Privatna putovanja obično duže traju.
Podaci pokazuju i da se iz EU-a u Kinu najviše putuje u razdoblju od veljače do kraja svibnja (47 posto). Među mjesecima najfrekventniji su ožujak i travanj, s udjelom u ukupnom broju putovanja od po 14 posto.

Tagovi: kineski turisti, Europska unija
PROČITAJ I OVO
ENNA priprema IPO i pokreće ciklus ulaganja vrijedan više od milijardu eura
VELIKI PLANOVI
ENNA priprema IPO i pokreće ciklus ulaganja vrijedan više od milijardu eura
ZAGREB - Energia naturalis (ENNA) započinje proces pripreme za prvu javnu ponudu dionica na tržištu kapitala (IPO), kao i proces ulaganja vrijedan više od milijardu eura, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
Podravka investirala oko pet milijuna eura u novu proizvodnu liniju u Žitu
INVESTICIJE
Podravka investirala oko pet milijuna eura u novu proizvodnu liniju u Žitu
LJUBLJANA - Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.
Telekom Srbija: Nikad veći dug, dividenda će biti isplaćena
ZADUŽENOST
Telekom Srbija: Nikad veći dug, dividenda će biti isplaćena
BEROGRAD - Nacionalni telekomunikacioni operater, Telekom Srbija, sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 30. jun na kojoj će između ostalog biti usvojeni godišnji finansijski izveštaji i doneta odluka o raspodeli dobiti.
Suradnja trgovačkog lanca Kaufland i platforme Agrivi
PARTNERI
Suradnja trgovačkog lanca Kaufland i platforme Agrivi
ZAGREB - Kada je riječ o domaćoj kontroliranoj proizvodnji svježeg voća i povrća, Kaufland je otišao korak dalje i putem digitalne platforme AGRIVI osigurao još bolju kontrolu proizvoda i dobavljača
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je niz novih ugovora u segmentu digitalne transformacije društva te u području proširenja i modernizacije komunikacijskih rješenja za poslovne korisnike u iznosu od 3,1 milijun eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE