GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski turisti u 2018. ostvarili više od petine noćenja stranih gostiju u EU

Kineski turisti u 2018. ostvarili više od petine noćenja stranih gostiju u EU
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Kineski su turisti na području Europske unije u 2018. ostvarili više od petine ukupnih noćenja stranih gostiju, gotovo pet puta više nego prije 10 godina, objavio je Eurostat povodom epidemije koronavirusa koja je izazvala velike poremećaje u putovanjima širom svijeta.

Turističke statistike pokazuju da je EU privlačna destinacija za kineske turiste koji su važni za turistički sektor u mnogim dijelovima Unije, navodi se u izvješću Eurostata.

U 2018. hoteli i drugi turistički smještajni objekti diljem EU-a zabilježili su gotovo 22 milijuna noćenja kineskih turista. Daleko najomiljenije odredište unutar EU-a bila im je Italija s ukupno 5,3 milijuna noćenja u 2018. Slijede Francuska sa četiri milijuna, Njemačka s tri milijuna i Španjolska s 2,5 milijuna.

Interes Europljana za posjet Kini jako varira

Usporedbe radi, građani iz 27 zemalja članica EU-a, bez Ujedinjene Kraljevine, ostvarili su u 2018. ukupno 1,75 milijuna putovanja u Kinu. Time je Kina zauzela 11. mjesto na listi najpopularnijih odredišta građana EU-a izvan Unije.
Putovanja u Kinu građana iz 27-članog EU-a činila su te godine gotovo dva posto ukupnih putovanja na odredišta izvan EU-a.

U Eurostatu pritom ukazuju na značajnije oscilacije u putovanjima iz EU-a u Kinu. Tako je u 2018. broj putovanja porastao za 36 posto, nakon 21-postotnog pada u godini ranije, te 50-postotnog skoka u 2016.

Polovina europskih putovanja u Kinu poslovne naravi

Gotovo svako drugo putovanje iz EU-a u Kinu, njih 48 posto, bilo je poslovne naravi i uglavnom na par dana, pokazale su turističke statistike.
Ostatak je bio privatnog karaktera, ponajprije radi odmora (oko 35 posto), te posjeta prijateljima ili rodbini (15 posto). Privatna putovanja obično duže traju.
Podaci pokazuju i da se iz EU-a u Kinu najviše putuje u razdoblju od veljače do kraja svibnja (47 posto). Među mjesecima najfrekventniji su ožujak i travanj, s udjelom u ukupnom broju putovanja od po 14 posto.

Tagovi: kineski turisti, Europska unija
PROČITAJ I OVO
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE