GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski summit donio uzlet prometa u Zračnoj luci Dubrovnik

Kineski summit donio uzlet prometa u Zračnoj luci Dubrovnik
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2019 / 08:04
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Kroz zračne luke Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Rijeka, Pula i Osijek od siječnja do kraja travnja ove godine prošlo je 1,6 milijuna putnika, što je gotovo 200 tisuća više nego u prva četiri mjeseca 2018.

Kroz Zračnu luku Franjo Tuđman u travnju ove godine prošlo je 280.790 putnika, što je gotovo 27.000 više nego u travnju 2018. Stoga će na najvećem hrvatskom aerodromu ovogodišnjeg milijuntog putnika dočekati pet dana ranije nego lani, odnosno 12. svibnja.

Dubrovačka zračna luka, prema podacima za prošli mjesec, drži drugo mjesto po broju putnika među svim hrvatskim aerodromima. Kroz Čilipe su tako u travnju prošla 210.803 putnika, 60-ak tisuća više nego u istom mjesecu prošle godine. Josip Paljetak iz Zračne luke Dubrovnik kaže da na tom aerodromu imaju inače najveći rast putnika u travnju i listopadu jer nekog većeg prostora za rast usred sezone više nemaju. Za ovogodišnji rast u travnju kaže da je rezultat čarter-letova koje su Dubrovnik povezali sa sjevernom Europom, odnosno Skandinavijom, Škotskom i sjevernom Njemačkom. Usto, u Dubrovniku je i Škoda organizirala veliki kongres, a u travnju je u tom gradu održan i skup Kina plus 16.

Zračna luka Split prošlog je mjeseca zabilježila 156.381 putnika, 32.029 više nego u travnju 2018. godine. Kroz zadarski aerodrom prošlog su mjeseca prošla 74.434 putnika, 62,8 posto više nego u lanjskom travnju. S 27.986 putnika četvrti mjesec ove godine bio je vrlo uspješan i za Zračnu luku Pula koja je tako povećala broj putnika u odnosu na travanj prošle godine za desetak tisuća.

Kroz ZL Rijeka prošli je mjesec, pak, prošlo 7696 putnika, 605 više nego u travnju prošle godine. ZL Osijek jedina je imala je pad broja putnika u travnju ove godine u odnosu na lanjskitravanj, i to sa 6554 na 5864 putnika.

Tagovi: Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Split, Zračna luka Zagreb, summit Kina plus 16, Zračna luka Osijek, Zračna luka Zadar
PROČITAJ I OVO
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije
OŠTAR PAD
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije

KOPER - Slovenska kompanija Luka Koper zabilježila je u prvih devet mjeseci ove godine pad prekrcaja tereta za 16 posto, a prihod u visini 155 milijuna eura za 11 posto je manji nego u istom razdoblju lani.

Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
RADOVI
Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
ZAGREB - Veliki infrastrukturni radovi u Hrvatskoj poput pelješkog mosta, istarskog ipsilona i autocestovnog koridora 5c odvijaju se nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, poručio je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ČLANARINE
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora donijela je Odluku da se, prema posljednjem paketu mjera za suzbijanje zaraze od 28. studenoga, privremeno ukida obveza plaćanja članarine za djelatnosti obuhvaćene odlukom. Odluka HGK primjenjuje se od 1. studenoga i vrijedi do 31. prosinca.
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
TESTIRANJA
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
NEW YORK - Američki avioprijevoznik Delta Air Lines i talijanska Alitalia najavili su letove između SAD-a i Europe koji bi zahvaljujući novim protokolima testiranja isključivali obavezu karantene i opasnost zaraze covidom 19.
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
KARIJERE
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
ZAGREB – Na današnjoj izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora Kraša imenovana je nova članica Uprave Milena Vušak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE