GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski Shandong Hi-Speed želi da gradi novi most u Novom Sadu

Kineski Shandong Hi-Speed želi da gradi novi most u Novom Sadu
MOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2020 / 21:35
Autor: SEEbiz / Politika.rs
NOVI SAD - Kina je zainteresovana za izgradnju novog mosta preko Dunava u Novom Sadu, koji grad planira uz podršku republičke vlade.

U poslednje dve nedelje, predstavnici kineske državne kompanije Shandong Hi-Speed dvaput su bili gosti gradonačelnika Miloša Vučevića. Nastavljen je razgovor, kako je saopšteno iz Gradske kuće, o potencijalnoj saradnji na projektu izgradnje mosta sa obilaznicom.

Bio bi to četvrti most, uz Most slobode, Varadinski i „novi Žeželjev”. Formalno je „upakovan” kao most obilaznica dug 2,4 kilometra sa statusom projekta od nacionalnog značaja. „Obilaznica” bi išla kroz sam grad, u produžetku Bulevara Evrope.

Dunav bi bio premošćen kod Ribarskog ostrva i, preko, u Sremskoj Kamenici, pa vlasti naglašavaju značaj izgradnje četvrtog mosta, ne samo za rasterećenje saobraćaja u narastajućem gradu i za povezivanje puteva i oblasti, već i za uređenje novosadskog priobalja. O svemu tome, međutim, postoje i drugačija viđenja.

„Intenzivno se radi na stvaranju svih neophodnih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu. Grad je maksimalno angažovan oko te teme”, kazao je Vučević nakon drugog sastanka sa Shandong Hi-Speedom i napomenuo da će most moći da grade kompanije sa najbolje ponuđenim uslovima, ali je ujedno podsetio na prijateljstvo, niz projekta i dobre odnose između Srbije i Kine.

Inače, Shandong Hi-Speed je radio na novom auto-putu „Miloš Veliki”, a najavljena je i saradnja na trasi Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad. Moguće je da bi u kineskom aranžmanu bile i finansije za novosadski most, s obzirom na to da je Vučević ranije izjavio da je o kreditu razgovarao sa ambasadorkom Chen Bo. Procena je da bi projekat koštao, kako je to jednom prilikom naveo, 15 milijardi dinara.

Za planirani most obilaznicu formirana je radna grupa sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim predstavnicima, a prethodno je završen generalni projekat i javnosti je u junu pokazana maketa. Gradska skupština donela je odluku o izradi plana generalne regulacije mosta i taj dokument je odmah dat na rani javni uvid. U odluci piše:

„Cilj izrade plana je detaljna urbanističko-arhitektonska razrada svih objekata koji će biti definisani generalnim projektom: mosta, pristupnih saobraćajnica i biciklističkog i pešačkog povezivanja sa okruženjem, kao i rešavanje saobraćajne povezanosti Telepa, Limana, kao i područja Kameničke ade i Ribarskog ostrva sa planiranim mostom preko Dunava, a u skladu sa smernicama utvrđenim Generalnim planom. Ovim bi se omogućila izgradnja novog mosta koji je od izuzetnog značaja za grad Novi Sad i AP Vojvodinu.”

Prigovore je na ranom uvidu podnela „Urbanistička straža” Društva arhitekata Novog Sada. Prema njima, ovaj most ne treba da posluži za povezivanje državnih puteva, već za to treba da se koriste obilaznice oko Petrovaradina, sa mostom preko Dunava u pravcu Kaća. Neprihvatljivo je da, kako kažu, pravimo auto-put kroz zapadni deo grada, odsecajući Telep, Novo naselje i jedan od najperspektivnijih delova za nova ulaganja – Jugovićevo. Traže i brisanje termina „teretnog saobraćaja”, ukazujući da u Generalnom planu nigde ne stoji da tom saobraćajnicom treba da ide teretni saobraćaj.

„Nama je alarm upalio taj tranzit, saobraćaj koji treba da ide kroz sam grad”, kaže nam Aleksandar Bede iz Društva arhitekata Novog Sada.

S druge strane, gradonačelnik je izjavio da to nije nikakav „auto-put” i da će se teretni saobraćaj i dalje odvijati preko „novog Žeželjevog mosta”, kao i preko još jednog – petog mosta koji se takođe planira u Novom Sadu i treba da bude deo obilaznice oko Petrovaradina.

Bojan Radojević, jedan od odbornika u Skupštini grada iz redova novopridošlog DSS-a nakon minulih izbora, misli da četvrti most u produžetku Bulevara Evrope nije u vrhu prioriteta.

„Možda su ipak važniji prečistač vode, izgradnja kanalizacije, pitanje zagađenja vazduha i individualnih ložišta koja na to najviše utiču, a ne kako tvrdi članica gradskog veća, saobraćaj. Sve to bi direktno i odmah bilo od pomoći građanima”, navodi Radojević.

Prema njegovim rečima, savremeni postulati saobraćaja u urbanim sredinama pokazuju da saobraćajnice i parkinzi privlače automobile. Umesto toga, smatra, treba raditi na širenju javnog prevoza, pa i uvođenju elemenata šinskog saobraćaja.

Tagovi: Shandong Hi-Speed, Novi Sad, Aleksandar Bede, Društvo arhitekata Novog Sada, Miloš Vučević, Chen Bo
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE