GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski Shandong Hi-Speed želi da gradi novi most u Novom Sadu

Kineski Shandong Hi-Speed želi da gradi novi most u Novom Sadu
MOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2020 / 21:35
Autor: SEEbiz / Politika.rs
NOVI SAD - Kina je zainteresovana za izgradnju novog mosta preko Dunava u Novom Sadu, koji grad planira uz podršku republičke vlade.

U poslednje dve nedelje, predstavnici kineske državne kompanije Shandong Hi-Speed dvaput su bili gosti gradonačelnika Miloša Vučevića. Nastavljen je razgovor, kako je saopšteno iz Gradske kuće, o potencijalnoj saradnji na projektu izgradnje mosta sa obilaznicom.

Bio bi to četvrti most, uz Most slobode, Varadinski i „novi Žeželjev”. Formalno je „upakovan” kao most obilaznica dug 2,4 kilometra sa statusom projekta od nacionalnog značaja. „Obilaznica” bi išla kroz sam grad, u produžetku Bulevara Evrope.

Dunav bi bio premošćen kod Ribarskog ostrva i, preko, u Sremskoj Kamenici, pa vlasti naglašavaju značaj izgradnje četvrtog mosta, ne samo za rasterećenje saobraćaja u narastajućem gradu i za povezivanje puteva i oblasti, već i za uređenje novosadskog priobalja. O svemu tome, međutim, postoje i drugačija viđenja.

„Intenzivno se radi na stvaranju svih neophodnih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu. Grad je maksimalno angažovan oko te teme”, kazao je Vučević nakon drugog sastanka sa Shandong Hi-Speedom i napomenuo da će most moći da grade kompanije sa najbolje ponuđenim uslovima, ali je ujedno podsetio na prijateljstvo, niz projekta i dobre odnose između Srbije i Kine.

Inače, Shandong Hi-Speed je radio na novom auto-putu „Miloš Veliki”, a najavljena je i saradnja na trasi Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad. Moguće je da bi u kineskom aranžmanu bile i finansije za novosadski most, s obzirom na to da je Vučević ranije izjavio da je o kreditu razgovarao sa ambasadorkom Chen Bo. Procena je da bi projekat koštao, kako je to jednom prilikom naveo, 15 milijardi dinara.

Za planirani most obilaznicu formirana je radna grupa sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim predstavnicima, a prethodno je završen generalni projekat i javnosti je u junu pokazana maketa. Gradska skupština donela je odluku o izradi plana generalne regulacije mosta i taj dokument je odmah dat na rani javni uvid. U odluci piše:

„Cilj izrade plana je detaljna urbanističko-arhitektonska razrada svih objekata koji će biti definisani generalnim projektom: mosta, pristupnih saobraćajnica i biciklističkog i pešačkog povezivanja sa okruženjem, kao i rešavanje saobraćajne povezanosti Telepa, Limana, kao i područja Kameničke ade i Ribarskog ostrva sa planiranim mostom preko Dunava, a u skladu sa smernicama utvrđenim Generalnim planom. Ovim bi se omogućila izgradnja novog mosta koji je od izuzetnog značaja za grad Novi Sad i AP Vojvodinu.”

Prigovore je na ranom uvidu podnela „Urbanistička straža” Društva arhitekata Novog Sada. Prema njima, ovaj most ne treba da posluži za povezivanje državnih puteva, već za to treba da se koriste obilaznice oko Petrovaradina, sa mostom preko Dunava u pravcu Kaća. Neprihvatljivo je da, kako kažu, pravimo auto-put kroz zapadni deo grada, odsecajući Telep, Novo naselje i jedan od najperspektivnijih delova za nova ulaganja – Jugovićevo. Traže i brisanje termina „teretnog saobraćaja”, ukazujući da u Generalnom planu nigde ne stoji da tom saobraćajnicom treba da ide teretni saobraćaj.

„Nama je alarm upalio taj tranzit, saobraćaj koji treba da ide kroz sam grad”, kaže nam Aleksandar Bede iz Društva arhitekata Novog Sada.

S druge strane, gradonačelnik je izjavio da to nije nikakav „auto-put” i da će se teretni saobraćaj i dalje odvijati preko „novog Žeželjevog mosta”, kao i preko još jednog – petog mosta koji se takođe planira u Novom Sadu i treba da bude deo obilaznice oko Petrovaradina.

Bojan Radojević, jedan od odbornika u Skupštini grada iz redova novopridošlog DSS-a nakon minulih izbora, misli da četvrti most u produžetku Bulevara Evrope nije u vrhu prioriteta.

„Možda su ipak važniji prečistač vode, izgradnja kanalizacije, pitanje zagađenja vazduha i individualnih ložišta koja na to najviše utiču, a ne kako tvrdi članica gradskog veća, saobraćaj. Sve to bi direktno i odmah bilo od pomoći građanima”, navodi Radojević.

Prema njegovim rečima, savremeni postulati saobraćaja u urbanim sredinama pokazuju da saobraćajnice i parkinzi privlače automobile. Umesto toga, smatra, treba raditi na širenju javnog prevoza, pa i uvođenju elemenata šinskog saobraćaja.

Tagovi: Shandong Hi-Speed, Novi Sad, Aleksandar Bede, Društvo arhitekata Novog Sada, Miloš Vučević, Chen Bo
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NAJAVE
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NEW YORK - Izvršni direktor tvrtke Pfizer Albert Bourla rekao je u srijedu da je uvjeren da će do kraja 2021. svijet proizvesti više doza cjepiva nego što je potrebno u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE