GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski električni vlakovi imat će važnu ulogu u srednjoj i istočnoj Europi

Kineski električni vlakovi imat će važnu ulogu u srednjoj i istočnoj Europi
VLAKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2021 / 23:06
Autor: SEEbiz / China Daily
PEKING - Kineski električni vlakovi (EMU), oblik prigradskih vlakova, imat će ključnu ulogu u jačanju regionalne povezanosti, putovanja s niskim udjelom ugljika i gospodarskog razvoja u Srednjoj i Istočnoj Europi, rekli su u srijedu stručnjaci i poslovni čelnici.

Komentari su uslijedili nakon što je kineski proizvođač vlakova CRRC Zhuzhou Locomotive Co Ltd iz svoje prve tvornice u provinciji Hunan u središnjoj Kini izbacio prvi set dvoetažnih vlakova EMU. Prvi sklop vlakova, koji mogu voziti najvećom brzinom od 200 kilometara na sat, izvest će se u Austriju i koristiti na željezničkim prugama u pet europskih zemalja, uključujući Austriju, Njemačku i Mađarsku.

Dvokatni EMU, neovisno razvijeni od kineske tvrtke, udovoljavaju TSI standardima ili tehničkim specifikacijama Europske unije za interoperabilnost, prema CRRC Zhuzhou, podružnici China Railway Rolling Stock Corp, ili CRRC, najvećem proizvođaču željezničkih vozila u zemlji po volumenu proizvodnje.

TSI definiraju tehničke i operativne standarde koji moraju biti zadovoljeni kako bi se udovoljilo osnovnim zahtjevima i osigurala interoperabilnost željezničkog sustava u EU.

Opremljen sa šest vagona i 571 sjedalom, EMU može prevesti 1.280 putnika. Kapacitet vlaka veći je za 35 posto od vlaka ravnog sloja i time olakšava opterećenje kapaciteta na prometnim europskim željeznicama, rekao je Sun Yongcai, predsjednik i predsjednik CRRC-a.

Li Xuefeng, potpredsjednik kineske Akademije željezničkih znanosti sa sjedištem u Pekingu, rekao je da će novi vlakovi pomoći mnogim dobro naseljenim zemljama da se riješe duge ovisnosti o automobilima na daljnje jačanje komercijalnih aktivnosti i razmjene ljudi s ljudima.

"U mnogim će zemljama, posebno europskim gospodarstvima, s obzirom na zelene emisijske standarde i za teretni i za cestovni prijevoz putnika, potražnja na tržištu za zelenim vlakovima i vlakovima visoke učinkovitosti nastavit će rasti tijekom postpandemijske ere", rekao je.

Otkako je u prosincu 2019. godine potpisao ugovor s austrijskim klijentom, kineski projektni tim prevladao je štetne učinke generirane globalnim izbijanjem COVID-19, te je aktivno provodio testove dizajna i razvoja, proizvodnje i puštanja u pogon.

Vlak je laganog dizajna i koristi velik broj novih kompozitnih materijala kao što su lagana, čvrsta ugljična vlakna otporna na koroziju i staklena karbonska vlakna. Težina cijelog vlaka samo je oko 10 posto veća od vlaka s jednim stupnjem.

Tagovi: kineski električni vlakovi, CRRC Zhuzhou Locomotive, CRRC Zhuzhou, podružnici China Railway Rolling Stock Corp, kineska željeznica
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE