GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski avio prijevoznici izgubit će 22 milijarde dolara

Kineski avio prijevoznici izgubit će 22 milijarde dolara
GUBICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2020 / 06:54
Autor: Matej Balen
MONTREAL – Međunarodno udruženje za zračni transport (IATA) objavilo je novu procjenu gubitaka u zrakoplovnoj industriji za ovu godinu, uvećanu tri puta u odnosu na prethodnu od 20. veljače.

Prema prethodnoj procjeni IATA-e, objavljenoj prije 14 dana, globalni gubitci u zrakoplovnoj industriji bi iznosili oko 30 milijardi USD, dok je nova procjena puno pesimističnija. Nakon bankrota britanskog zračnog prijevoznika Flybe, čelnici IATA-e procjenjuju kako će gubitak u ovoj godini iznositi između 63 i 113 milijardi USD, izazvano teškom krizom u industriji zbog korona-virusa.

Najviše pogođena je Azijsko-pacifička regija u kojoj bi gubitci za ovu godinu mogli dosegnuti i 58 milijardi USD, a koja uključuju tržišta Kine, Australije, Singapura, Japana i Južne Koreje, sa padom prometa do procijenjenih 23 posto. Kina sama bi mogla izgubiti i do 22 milijarde.

U Kini su pogođeni svi avioprijevoznici, a najviše Hainan Airlines koji je tražio financijsku pomoć države te ulazi u proces restrukturiranja. Hongkongški Cathay Pacific je na neplaćeni dopust stavio 75 posto svojih zaposlenika, te prizemljio 120 od 160 svojih aviona.

Izvan Kine, Lufthansa je uslijed brojnih otkazivanja letova prema Aziji prizemljila 150 svojih zrakoplova, tj. Petinu svoje flote. Američki United Airlines je također smanjio međunarodni promet za petinu. British Airways je izjavio kako je ovoga mjeseca otkazao već 216 letova prema destinacijama u Americi i Europi, uz prethodna otkazivanja prema Aziji.

Tagovi: kineski avio prijevoznici, Hainan Airlines, Cathay Pacific, Lufthansa, IATA, Flybe, British Airways
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE