GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineska strana pružila podršku razmatranju realizacije kanala Dunav-Morava-Vardar

Kineska strana pružila podršku razmatranju realizacije kanala Dunav-Morava-Vardar
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2018 / 10:25
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Pekingu sa potpredsednikom kineske Državne komisije za reforme i razvoj Ningom Djidžom o tekućim i realizaciji novih projekta.
Dvojica sagovornika izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dveju država u okviru inicijative "Pojas i put", a kao uspešan primer konkretne saradnje u oblasti proizvodnje naveli su privatizaciju železare Smederevo, saopštio je Savet.

Potpredsednik kineske Državne komisije za reforme i razvoj Ning Djidžu ocenio je da će realizacija projekta pruge Beograd-Budimpešta dati novi impuls inicijativi "16%2B1".

"Kina vrednuje saradnju koju ima sa Srbijom i Srbija je za nas na listi prioritetnih zemalja u okviru inicijative 'Pojas i put'. Komisija za reformu i razvoj nastaviće da implementira projekte koje lideri dveju država dogovore", rekao je kineski zvaničnik. Tokom radne posete Pekingu pokrenuti su razgovori i o privatizaciji RTB Bora od strane kineske kompanije Zijin, navodi se u saopštenju.

Predsednik saveta Nikolić rekao je da je potrebno što skorije finalizovati dogovor o daljoj realizaciji radova na deonici pruge Beograd-Subotica, kao i kreditnih aranžmana sa kineskom Eksim bankom za obilaznicu Ostružnica-Bubanj potok i deonicu auto-puta Preljina-Požega.

Kinesko-srpska saradnja ide uzlaznom putanjom u svim oblastima, za Srbiju su posebno ohrabrujući podaci o rastu našeg izvoza u Kinu, ocenio je Nikolić.

Sagovornicu su konstatovali i da bi, uz saglasnost i saradnju Beograda, Skoplja i Atine, kineska strana pružila podršku razmatranju realizacije kanala Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more.

Tagovi: kanal Dunav-Morava-Vardar, Tomislav Nikolić, Pojas i put
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući
ŽIVOTNA SREDINA
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući

BEOGRAD - Nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o izgradnji rudnika litijuma u Jadru odlučivati građani na referendumu izazvala je pažnju javnosti ali ju je istovremeno i podelila.

Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE