GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineska strana pružila podršku razmatranju realizacije kanala Dunav-Morava-Vardar

Kineska strana pružila podršku razmatranju realizacije kanala Dunav-Morava-Vardar
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2018 / 10:25
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Pekingu sa potpredsednikom kineske Državne komisije za reforme i razvoj Ningom Djidžom o tekućim i realizaciji novih projekta.
Dvojica sagovornika izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dveju država u okviru inicijative "Pojas i put", a kao uspešan primer konkretne saradnje u oblasti proizvodnje naveli su privatizaciju železare Smederevo, saopštio je Savet.

Potpredsednik kineske Državne komisije za reforme i razvoj Ning Djidžu ocenio je da će realizacija projekta pruge Beograd-Budimpešta dati novi impuls inicijativi "16%2B1".

"Kina vrednuje saradnju koju ima sa Srbijom i Srbija je za nas na listi prioritetnih zemalja u okviru inicijative 'Pojas i put'. Komisija za reformu i razvoj nastaviće da implementira projekte koje lideri dveju država dogovore", rekao je kineski zvaničnik. Tokom radne posete Pekingu pokrenuti su razgovori i o privatizaciji RTB Bora od strane kineske kompanije Zijin, navodi se u saopštenju.

Predsednik saveta Nikolić rekao je da je potrebno što skorije finalizovati dogovor o daljoj realizaciji radova na deonici pruge Beograd-Subotica, kao i kreditnih aranžmana sa kineskom Eksim bankom za obilaznicu Ostružnica-Bubanj potok i deonicu auto-puta Preljina-Požega.

Kinesko-srpska saradnja ide uzlaznom putanjom u svim oblastima, za Srbiju su posebno ohrabrujući podaci o rastu našeg izvoza u Kinu, ocenio je Nikolić.

Sagovornicu su konstatovali i da bi, uz saglasnost i saradnju Beograda, Skoplja i Atine, kineska strana pružila podršku razmatranju realizacije kanala Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more.

Tagovi: kanal Dunav-Morava-Vardar, Tomislav Nikolić, Pojas i put
PROČITAJ I OVO
Ryanairov avion prisilno sletio u Grčkoj
PROBLEMI
Ryanairov avion prisilno sletio u Grčkoj
ATENA - Ryanairov zrakoplov na letu iz Berlina za Atenu sa 164 putnika i članova posade prisilno je u petak sletio na aerodrom u Solunu, objavile su grčke vlasti.
Portugal će povećati udio u zračnom prijevozniku TAP-u na 72,5 posto
POTEZI
Portugal će povećati udio u zračnom prijevozniku TAP-u na 72,5 posto
LISABON - Portugalska vlada povećat će udio u posrnulom zračnom prijevozniku TAP-u sa sadašnjih 50 na 72,50 posto, objavio je ministar financija Joao Leao.
HAMAG-BICRO osigurao 900 milijuna kuna za područje kulture, kreativne industrije, mora i promet
DRUGI PAKET
HAMAG-BICRO osigurao 900 milijuna kuna za područje kulture, kreativne industrije, mora i promet
ZAGREB - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je u okviru drugog paketa gospodarskih mjera za subjekte pogođene COVID-19 epidemijom osigurala čak 300 milijuna kuna kredita za poduzetnike u području kulturnih i kreativnih industrija te 600 milijuna kredita za sektor mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti.
Costa produljio obustavu putovanja do 15. kolovoza
AGONIJA
Costa produljio obustavu putovanja do 15. kolovoza
LONDON - Turoperator Costa Cruises priopćio je u petak da do 15. kolovoza produljuje obustavu svojih međunarodnih putovanja i otkazuje sva kružna putovanja tijekom ljeta u sjevernoj Europi zbog epidemije COVID-a 19.
EK dao uvjetno odobrenje za remdesivir
ODOBRENJE
EK dao uvjetno odobrenje za remdesivir
BRUXELLES - Europska komisija je u petak dala uvjetno odobrenje za stavljanje na tržište lijeka remdesivir, što ga čini prvim lijekom odobrenim na razini EU-a za liječenje bolesti covid-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE