GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineska potražnja poduprla prihode Danonea u trećem kvartalu

Kineska potražnja poduprla prihode Danonea u trećem kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2017 / 16:32
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Oporavak potražnje za dojenačkom hranom i vodom u Kini podupro je prihode francuskog prehrambenog diva Danonea u trećem tromjesečju, pokazuje poslovno izvješće objavljeno u utorak.

U promatranom su razdoblju prihodi francuske kompanije iznosili 6,45 milijardi eura, što odgovara organskoj stopi rasta od 4,7 posto. Rezultat odražava 0,4-postotno povećanje obujma prodaje i 4,3-postotni skok cijena.

U drugom su tromjesečju prihodi Danonea stagnirali.

Novi rezultati signaliziraju poboljšanje nakon razdoblja zaostajanja za konkurentima poput Nestlea i Unilevera, ponajviše zbog slabosti Danoneova mliječnog poslovanja u Europi, koje se moralo nositi sa slabom potrošnjom i konkurencijom trgovačkih marki.

U prethodnom je razdoblju mliječno poslovanje pritisnulo i relativno neuspješno ponovno pokretanje linije jogurta Activia u Europi, dok su se u Kini dojenačka hrana i poslovanje s vodom suočili s regulatornim preprekama.

U trećem je pak tromjesečju novoformirani odjel specijalizirane prehrane, nastao objedinjavanjem odjela dojenačke prehrane i specijaliziranih medicinskih prehrambenih proizvoda, ostvario snažan, 17,8-postotni rast, u odnosu na 5,5 posto zabilježenih u drugom kvartalu.

Rast je potaknut 50-postotnim skokom potražnje za dojenačkom hranom u Kini, čije tržište sada bilježi rast od 10 posto zahvaljujući snažnom porastu broja novorođenčadi nakon ukidanja politike 'jednog djeteta', kao i rastućoj urbanizaciji te jačanju srednje klase.

Uteg Danoneovom mliječnom poslovanju bili su pak izazovni uvjeti u recesijom zahvaćenom Brazilu, gdje je zabilježen dvoznamenkasti pad prodaje te su u kompaniji odlučili restrukturirati portfelj proizvoda.

U Sjevernoj Americi Danone integrira američku grupaciju za proizvodnju organske hrane Whitewave i njegovo se poslovanje s mliječnim proizvodima blago poboljšalo, iako je opći trend i dalje negativan.

Danone je u današnjem izvješću potvrdio smjernice za ovu godinu, navodeći više pojedinosti. Očekuju tako da će im dobit po dionici porasti više od 12 posto ako se isključe promjene u valutnim tečajevima. Dosada su tek predviđali dvoznamenkasti rast.

Ponovili su i da očekuju 'umjereni' organski rast i kontinuirano poboljšanje operativnih marži na organskoj bazi.

Izvršni direktor Emmanuel Faber izjavio je da izvedba u tromjesečju potvrđuje njegovu uvjerenost u ispunjenje ovogodišnjih ciljeva, uz isporuku solidnog povrata dioničarima te pozicioniranje kompanije na put dugoročnog održivog rasta.

Tagovi: Danone, kineska ekonomija, kinesko tržište
PROČITAJ I OVO
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
CJEPIVO
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
NEW YORK - Cjepiva protiv covida-19 koja su razvili Pfizer/BioNTech i AstraZeneca općenito su učinkovita protiv delta i kapa varijanti koronavirusa, koje su prvi put identificirane u Indiji, pokazalo je novo znanstveno istraživanje.
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
MREŽE
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
ZAGREB - D-Marin grupa proširila je svoju mrežu marina na Marinu Tribunj, četvrtu destinaciju u hrvatskom klasteru i 15. lokaciju u svom portfelju ekskluzivnih nautičkih destinacija na Sredozemlju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, priopćeno je u srijedu iz te grupe.
Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
Marina Punat kreće u velike investicije
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE