GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina i Indija smanjuju broj međunarodnih letova

Kina i Indija smanjuju broj međunarodnih letova
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 15:39
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kina je u četvrtak objavila da je od zrakoplovnih kompanija zatražila da smanje broj međunarodnih letova u borbi protiv epidemije koronavirusa i rastućeg broja uvezenih slučajeva, a Indija je najavila zabranu slijetanja međunarodnih letova na svoj teritorij od nedjelje.

Kineski regulator je najavio da će se brojni međunarodni letovi kineskih prijevoznika za Peking preusmjeriti na druge zračne luke, uključujući letove prijevoznika Air China iz Moskve i Pariza za Tianjin, prenosi Reuters.

Letovi prijevoznikom Air China iz Tokija bit će preusmjereni u sljedeća tri dana na Hohhot, a let Hainan Airlinesa iz Toronta za Taiyuan.

Kina je u četvrtak izvijestila da nema novih lokalnih prijenosa zaraze u zemlji prvi put nakon izbijanja epidemije koronavirusa u Wuhanu, ali bilježi 34 uvezena slučaja, uključujući 21 slučaj u Pekingu.

Broj uvezenih slučajeva koji je posljednjih dana premašio broj lokalnih slučajeva, natjerao je vlasti na pojačane preglede putnika koji pri dolasku u glavni grad moraju u dvotjednu karantenu.

U prvim danima epidemije Kina je kritizirala druge zemlje zbog otkazivanja letova prema Kini. No, epidemija je brzo prerasla u pandemiju i mnogi Kinezi su se vratili kući iz inozemstva, neki s koronavirusom.

Indija je najavila zabranu slijetanja međunarodnih letova na svoj teritorij od nedjelje, 22. ožujka koja će potrajati tjedan dana, prenosi AFP.

U zemlji s 1.3 milijarde stanovnika zaraženo je tek 173 ljudi, a umrlo ih je četvero.

Tagovi: Air China, Hainan Airlines, Air India
PROČITAJ I OVO
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
ISPORUKE
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je u srijedu da je s BioNTech/Pfizerom postignut dogovor o isporuci 50 milijuna doza cjepiva u drugom tromjesječju te najavila početak pregovora za treći ugovor o nabavi 1,8 milijardi doza od toga proizvođača za sljedeće dvije godine.
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
CJEPIVA
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
NEW YORK - Navodni problem s cjepivom protiv koronavirusa proizvođača Johnson & Johnson istovremeno je ozbiljan i rijedak, zbog čega je donositeljima odluka to poseban izazov.
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
ŽALBA
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
BRUXELLES - Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair izgubila je u srijedu dva spora na Općem sudu EU-a koje je pokrenula zbog odobrene državne pomoći švedskom i finskom konkurentu.
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
PONUDA
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
VRBAS – Beogradski AD Invej želi da preuzme 30,9 procenata akcija i postane jedini vlasnik fabrike ulja i biljnih masti „Vital“ u Vrbasu, navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na Beogradskoj berzi.
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
RASKID
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
PODGORICA - Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uskoro će predložiti Vladi da stavi van snage zaključak od 10. aprila 2017. godine kojim je firmi Duklej marina, čiji je vlasnik američki biznismen Neil Emilfarb, omogućeno da nastave da koriste Luku Budva i nakon isteka ugovora, a sve dok država ne nađe koncesionara, piše Dan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE