GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kaufland najavio sniženje cijena od srijede

Kaufland najavio sniženje cijena od srijede
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2022 / 14:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trgovački lanac Kaufland Hrvatska najavio je da će od srijede, 23. veljače, sniziti cijene namirnica u svojim trgovinama ususret najavljenog sniženja poreza na dodanu vrijednost (PDV) na određene prehrambene proizvode.

Vlada je, naime, u srijedu najavila smanjenje PDV-a s 13 na 5 posto na svježe meso i ribu, jaja, voće i povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu, te s 25 na 5 posto na maslac i margarin i s 25 na 13 posto na higijenske uloške i tampone, što će u primjeni biti od 1. travnja.

"Uvijek želimo kupcima ponuditi najbolje proizvode po najboljim cijenama, a u ovim izazovnim vremenima želimo im dati još više. Zato smo odlučili sniziti naše maloprodajne cijene i prije uvođenja nove stope PDV-a, i to ne samo za stopu PDV-a, nego smo sve cijene dodatno odlučili zaokružiti na niži iznos", izjavio je član Uprave za nabavu Daniel Šturm.

Iz Kauflanda navode kako će primjerice cijena Zvijezda suncokretovog ulja od 1 litre pasti s 15,99 na 14,79 kuna.

Niže cijene najavili i Konzum i Lidl

I trgovački lanci Konzum i Lidl Hrvatska krajem prošlog tjedna također su najavili sniženje cijena, u skladu s odlukom Vlade o smanjenju PDV-a s 1. travnja.

Tako su iz Konzuma izvijestili da će od ponedjeljka 21. veljače, sniziti cijene više od tisuću artikala iz kategorija voća i povrća, mesa i ribe, jaja, jestivih ulja i masti, maslaca i margarina, dječje hrane, higijenskih uložaka i tampona.

"Kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji će sniziti cijene u skladu s odlukom Vlade o smanjenju PDV-a i prije nego što ona 1. travnja stupi na snagu, Konzum će tom investicijom vrijednom više od 10 milijuna kuna značajno pomoći kupcima da smanje troškove u kućnom budžetu", priopćio je Konzum u petak.

Iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska u četvrtak su najavili da će od 1. ožujka, mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade o smanjenju PDV-a, sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona.

Tagovi: Kaufland, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Konzum, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE