GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije

Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 09:32
Autor: Siniša Malus
LJUBLJANA - Dobit Telekoma Slovenije oštro je pala u prošloj godini, kako na razini grupe, tako i na razini matične kompanije.

Prihod od prodaje također je smanjen. Uprava i Nadzorni odbor predložit će dioničarima da ove godine neće biti isplaćene dividende.

Neto dobit Telekom Grupe lani je pala za 96 posto, odnosno za više od 32 milijuna eura, na 1,23 milijuna eura. Predviđena dobit na razini Grupe iznosila je 30,3 milijuna eura. Nadalje, za više od 98 posto ili 33,4 milijuna eura, na 585.000 eura, srušila se neto dobit matične tvrtke Telekom Slovenije.

Prema Telekomu, bez jednokratnog događaja prošle godine, Grupa bi ostvarila neto dobit u iznosu od 27,4 milijuna eura, što bi bilo 13% više nego u 2018. Niža dobit uglavnom je posljedica negativne odluke Arbitražnog suda Međunarodne trgovačke komore o kupnji 34% poslovnog interesa za SL Antenna TV i događaji povezani s ovom odlukom. Podsjetimo, sud je presudio da je grčka tvrtka Antenna Slovenija pravilno iskoristila mogućnost prodaje 34-postotnog udjela u Antenna TV SL, koja je vodila program Planet TV, i naložila Telekomu da plati 17,6 milijuna eura, plaćanje kamata i arbitražni postupak.

Prodaja Telekom Grupe pala je za šest posto, na 675,4 milijuna eura. Prihodi od prodaje matične tvrtke također su smanjeni za oko šest posto, na 602,2 milijuna eura. Pad prihoda Telekoma opravdao je činjenicom da više nije obuhvaćala prihode bosanske kompanije Blicnet, koja ga je prodala, već nešto niže prihode od međunarodnog prometa na veliko, prihode od mobilnih pretplatnika i prihode od IT robe i licenci. Na slovenskom tržištu Telekom je zadržao vodeći tržišni udio na tržištu mobilne telefonije (39,9%) i usluge fiksne širokopojasne mreže (31%).

Tagovi: Telekom Slovenije, Antenna, Planet TV
PROČITAJ I OVO
Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku
USPJESI
Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku
AJDOVŠČINA - Slovenski Pipistrel već sedam godina isporučuje letjelice za nadzor zrakoplova specijalnoj jedinici američke vojske.
Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom raznijela 46.000 godina stare špilje Aboridžina
ISPRIKA
Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom raznijela 46.000 godina stare špilje Aboridžina

SYDNEY - Britansko-australski rudarski div Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom uništio 46.000 godina stare špilje Aboridžina u Zapadnoj Australiji koje datiraju iz posljednjega ledenog doba, prenosi u nedjelju BBC.

Glas poduzetnika: Prijavite neutemeljeno postupanje inspektora
PROJEKTI
Glas poduzetnika: Prijavite neutemeljeno postupanje inspektora
ZAGREB - Predstavljen je novi projekt udruge Glas poduzetnika: “Ovdje štiti UGP“. Naši članovi moći će prijaviti neutemeljeno postupanje inspektora, a UGP će konzultirati pravnike, obavijestiti javnosti o slučaju te savjetovati članove.
Uskoro čarter letovi iz Ljubljane za Dubrovnik
ČARTERI
Uskoro čarter letovi iz Ljubljane za Dubrovnik
LJUBLJANA - Zračna luka Ljubljana ovo će ljeto imati niz letova za Hrvatsku i Grčku.
Novine u krizi: Naklade pale za 25, oglašavanje za čak 50 posto
TEŠKA VREMENA
Novine u krizi: Naklade pale za 25, oglašavanje za čak 50 posto
ZAGREB - Naklade novina, magazina i revija tijekom vrhunca koronakrize u Hrvatskoj pale su za 25, a prihodi od oglašavanja čak 50 posto, otkrili su iz Udruge novinskih izdavača ocijenivši da su izdavači sada suočeni s padom prihoda kakav ''nisu nikad vidjeli u povijesti''.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE