GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije

Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 09:32
Autor: Siniša Malus
LJUBLJANA - Dobit Telekoma Slovenije oštro je pala u prošloj godini, kako na razini grupe, tako i na razini matične kompanije.

Prihod od prodaje također je smanjen. Uprava i Nadzorni odbor predložit će dioničarima da ove godine neće biti isplaćene dividende.

Neto dobit Telekom Grupe lani je pala za 96 posto, odnosno za više od 32 milijuna eura, na 1,23 milijuna eura. Predviđena dobit na razini Grupe iznosila je 30,3 milijuna eura. Nadalje, za više od 98 posto ili 33,4 milijuna eura, na 585.000 eura, srušila se neto dobit matične tvrtke Telekom Slovenije.

Prema Telekomu, bez jednokratnog događaja prošle godine, Grupa bi ostvarila neto dobit u iznosu od 27,4 milijuna eura, što bi bilo 13% više nego u 2018. Niža dobit uglavnom je posljedica negativne odluke Arbitražnog suda Međunarodne trgovačke komore o kupnji 34% poslovnog interesa za SL Antenna TV i događaji povezani s ovom odlukom. Podsjetimo, sud je presudio da je grčka tvrtka Antenna Slovenija pravilno iskoristila mogućnost prodaje 34-postotnog udjela u Antenna TV SL, koja je vodila program Planet TV, i naložila Telekomu da plati 17,6 milijuna eura, plaćanje kamata i arbitražni postupak.

Prodaja Telekom Grupe pala je za šest posto, na 675,4 milijuna eura. Prihodi od prodaje matične tvrtke također su smanjeni za oko šest posto, na 602,2 milijuna eura. Pad prihoda Telekoma opravdao je činjenicom da više nije obuhvaćala prihode bosanske kompanije Blicnet, koja ga je prodala, već nešto niže prihode od međunarodnog prometa na veliko, prihode od mobilnih pretplatnika i prihode od IT robe i licenci. Na slovenskom tržištu Telekom je zadržao vodeći tržišni udio na tržištu mobilne telefonije (39,9%) i usluge fiksne širokopojasne mreže (31%).

Tagovi: Telekom Slovenije, Antenna, Planet TV
PROČITAJ I OVO
AstraZeneca uspjeh cjepiva duguje sretnoj slučajnosti
CJEPIVO
AstraZeneca uspjeh cjepiva duguje sretnoj slučajnosti
LONDON - Sretna slučajnost pri doziranju otvorila je put AstraZeneci i sveučilištu Oxford da zatraže odobrenje za svoje cjepivo za koronavirus.
Strabag prepolovio dividendu
DIVIDENDA
Strabag prepolovio dividendu
BEČ - Dioničari građevinskog koncerna Strabag dobit će isplaćene dividende za prošlu godinu, ali prepolovljene, odnosno umjesto 1,80 eura samo 90 centi po dionici.
Barbara Mesić u NO-u Liburnia Riviera Hotela
KARIJERE
Barbara Mesić u NO-u Liburnia Riviera Hotela
ZAGREB - Bivša glavna savjetnica u Ministarstvu turizma Barbara Mesić bit će imenovana u Nadzorni odbor kvarnerske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi u sklopu najave sjednice glavne skupštine ovog društva zakazane za 29. prosinca.
Red Bull podigao dividendu
DIVIDENDA
Red Bull podigao dividendu
SALZBURG - Red Bull je podigao dividendu nakon još jedne sjajne poslovne godine.
Francuska iduće godine očekuje odluku Hrvatske o borbenim zrakoplovima
AVIONI
Francuska iduće godine očekuje odluku Hrvatske o borbenim zrakoplovima
ZAGREB - Francuska samopouzdano očekuje ocjenu hrvatskog tehničkog povjerenstva o francuskim borbenim zrakoplovima Rafale i nada se da će 2021. znati konačnu odluku hrvatskih vlasti o tome kojim će zrakoplovima zamijeniti svoju borbenu zračnu flotu, izjavila je u ponedjeljak francuska ministrica obrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE