GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofa za Adidas i Pumu u Kini

Katastrofa za Adidas i Pumu u Kini
OŠTAR PAD PRODAJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 14:20
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački proizvođači sportske odjeće Adidas i Puma upozorili su u srijedu da im je prodaja u Kini snažno pala zbog koronavirusa a negativne posljedice epidemije počeli su osjećati i na drugim tržištima.

Adidas i Puma ostvaruju gotovo trećinu prihoda u Aziji koja je proteklih godina bila veliko tržište za proizvođače sportske opreme, s visokim stopama rasta.

U regiji, posebno u Kini, smješteni i brojni njihovi podizvođači.

Adidas je u veljači upozorio da je od početka novogodišnjih praznika 25. siječnja njegovo poslovanje u kontinentalnoj Kini palo oko 85 posto na godišnjoj razini.

Danas su izvijestili da su počeli primjećivati prve naznake „blagog poboljšanja” poslovnih aktivnosti u Kini, no da se prodaja sada pogoršava u Japanu i Južnoj Koreji. Dodali su i da još nisu sigurni kakve će biti posljedice u drugim zemljama.

Procjenjuju da će im prihodi u Kini u prvom kvartalu pasti do milijardu eura. Operativna dobit trebala bi se smanjiti za 400 do 500 milijuna eura.

Puma je odvojeno objavila da više ne očekuje da će se njezino poslovanje u skorije vrijeme normalizirati, unatoč ohrabrujućim znakovima iz Kine. Istaknuli su i da odustaju od najavljenih smjernica za 2020. godinu, baziranih na pretpostavci da će kriza biti kratkog vijeka.

„S obzirom na trajanje situacije u Kini, negativni utjecaj u drugim azijskim zemljama, a sada i širenje na Europu i SAD, moramo, nažalost, zaključiti da se situacija neće normalizirati u skorije vrijeme”, priopćila je njemačka kompanija.

Azijska tržišta poput Singapura, Malezije, Japana i Južne Koreje, kamo kineski turisti često putuju radi kupovine, bilježe veliki pad prodaje, a snažno je pao i promet u cijeloj Europi, dodaju iz Pume.Tagovi: Adidas, Puma
PROČITAJ I OVO
SDH želi da Telekom Slovenije isplati dividendu
DIVIDENDA
SDH želi da Telekom Slovenije isplati dividendu
LJUBLJANA - Prije današnje Glavne skupštine Telekoma Slovenije, Slovenski državni holding (SDH) predložio je da društvo izdvoji 22,77 milijuna eura od dividende od 30,16 milijuna eura za dividendu, dok Uprava predlaže da ostane neraspoređena.
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
KVALITETA
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
ROVINJ - Riječ je o najcjenjenijoj nagradi u segmentu prehrane u svijetu koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa. Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2020 za sva tri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu i hamu.
Putnički promet Norwegian Aira srušen 97,8 posto u svibnju
POTONUĆE
Putnički promet Norwegian Aira srušen 97,8 posto u svibnju
OSLO - Broj putnika zrakoplovne kompanije Norwegian Air u svibnju je bio 97,8 posto niži u odnosu na isto razdoblje lani, jer je većina flote ostala prizemljena zbog ograničenja uvedenih kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, priopćila je u petak ta niskobudžetna kompanija.
Pula: Požar u Kauflandu
VATRA
Pula: Požar u Kauflandu
PULA - Jutros oko 9 sati izbio je požar u Trgovačkom centra Kaufland u Poreču.
JGL: Izvoz raste, ali HZZO kasni s plaćanjima
UTJECAJ PANDEMIJE
JGL: Izvoz raste, ali HZZO kasni s plaćanjima
RIJEKA - Sukladno preporuci ESMA-e, kompanija Jadran Galenski laboratorij očitovala se o potencijalnim učincima bolesti COVID-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE