GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofa austrijskih trgovaca sportske opreme

Katastrofa austrijskih trgovaca sportske opreme
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 21:12
Autor: SEEbiz / STA
BEČ - Vlasnici specijaliziranih trgovina sportske opreme u austrijskim turističkim središtima sve su zabrinutiji.

Za čak 40 posto njih prijeti opasnost da neće preživjeti zimu. Vlada je stoga otvorenim pismom upozorena na tešku situaciju u kojoj su se našli zbog ograničenja u covid-19. Iznad svega, traže adekvatnu naknadu za gubitak prihoda.

Predstavnici trgovaca sportskom opremom napisali su u otvorenom pismu vladi u Beču da su se našli okrenuti zidu. Oni u turističkim središtima trebali bi ostvariti do 70 posto cjelogodišnjeg prometa u sljedeća četiri mjeseca. Najam skijaške opreme i servis obično tome pridonose 30 posto, ali ti prihodi neće biti dostupni sada i ne mogu se naknadno zamijeniti, napisali su.

Trgovine sportskom opremom, koje su uglavnom u obiteljskom vlasništvu u austrijskim turističkim mjestima, uvelike ovise o otvorenim granicama i radu žičara. Bez pomoći, njih 40 posto neće preživjeti zimu ili. oni više neće moći otvoriti vrata nakon puštanja restriktivnih mjera.

"Stoga je prikladno nadoknaditi gubitak vitalnog dohotka za našu industriju", izvijestila je u pismu austrijska novinska agencija APA.

Pomoć u obliku naknade za prihod inače je predviđena za trgovinu. Iako se očekuje da će ovo ugostiteljstvo i turizam činiti 80 posto, trgovačke tvrtke mogu očekivati pomoć od 20, 40 ili 60 posto manjka prihoda. Prema APA-i, taj je udio za trgovce sportskom opremom postavljen na 20 posto, što, prema potpisnicima pisma, nije dovoljno.

Ovog su vikenda otvoreno pismo napisali i predstavnici Narodne stranke ÖVP iz Donje Austrije, upućeno tvrtkama Spar, Lidl i Hofer. Pozvani su da se pridržavaju vladine naredbe da ograniče širenje novog koronavirusa i da u skladu s tim smanje izbor robe u svojim trgovinama.

U svjetlu naglog porasta broja novih infekcija koronavirusom, javni život u Austriji u utorak je gotovo u potpunosti zaustavljen. Jedna od mjera, koja bi trebala trajati do 7. prosinca, jest zatvaranje svih nebitnih trgovina. Mogu biti otvorene prodavaonice koje uglavnom prodaju hranu, ali za njih moraju prodati samo "tipičan set robe".

Tagovi: austrijski trgovci sportske opreme, Austrija, austrijska skijališta, Spar, Lidl, Hofer
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE