GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako upravljati stresom kroz animirani online tečaj?

Kako upravljati stresom kroz animirani online tečaj?
POSAO I STRES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2023 / 08:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U hotelu Esplanade Zagreb održano je predstavljanje metode Learning Makeover - kako upravljati stresom kroz animirani online tečaj

Živimo u vremenu kada smo svi na neki način izloženi stresu. Užurban način života, poslovni ili privatni, stalna dostupnost te sve drugo što nas okružuje, vanjske ekonomske i gospodarske situacije utječu na naš život i upravo zato je važno posvetiti se mentalnom zdravlju/wellbeingu zaposlenika. Na poslu provodimo većinu vremena i važno je da se dobro osjećamo. Upravo ova tema u hotelu Esplanade Zagreb okupila je mnogobrojne uzvanike kojima je predstavljen kreativan animirani online tečaj kojim se pokriva veći broj tema kao i alata kako upravljati stresom i na taj način ga smanjiti.

Stres je najčešći uzročnik brojnih poteškoća u organizacijama, od povećanja broja bolovanja i odlazaka iz organizacije do smanjenja motivacije, zadovoljstva i produktivnosti zaposlenika. Zato organizacije najčešće traže od stručnjaka osmišljavanje modela koji će dovesti do sustavnog smanjenja stresa zaposlenika. Pritom je važno da model bude koncipiran na način da osvještava zaposlenike o simptomima stresa i posljedicama do kojih dovode, ali i o tome da na stres mogu samostalno jako uspješno utjecati ako usvoje provjerene vještine i tehnike.

Program LearningMakeover nudi upravo to: buđenje znatiželje zaposlenika da saznaju više o stresu, jer su sva znanja koja su im potrebna predočena na vrlo jednostavan i zanimljiv način kroz kratke animirane filmove. Dodatno, program budi i motivaciju da se zaposlenici jave za treninge, radionice i psihološku podršku kako bi usvojili konkretne vještine i odmah ih krenuli aktivno primjenjivati u svakodnevnom životu i radu.

Program je predstavila autorica animiranog tečaja dr. sc. Milane Malešev koja ima dva desetljeća iskustva u području organizacijskog razvoja, kroz savjetovanje i kreiranje programa razvoja u korporativnom i javnom sektoru, a istaknula je kako je kvaliteta osviješčivanja viša kada obuka uključuje visoku razinu interakcije, diskusiju o samoj primjeni te vježbanje. Zabavan i praktičan vodič kroz strategije za upravljanje stresom na radnom mjestu, temeljen na primjerima iz svakodnevnog života.

Za postizanje najboljih rezultata učenja, preporučamo kombinaciju online tečaja i coachinga, koji u Zagrebu vodi team Ramiro, pod vodstvom magistrice psihologije i specijalistice organizacijske psihologije Tanje Purete, koja ističe da je upravljanje stresom temelj emocionalne inteligencije te kako su edukacija i stjecanje navedenih vještina za smanjenje stresa neophodni.

Dr. sc. Darja Maslić Seršič s FFZG predstavila je pregled najsuvremenijih domaćih i inozemnih istaživanja, stres i burn-out u organizacijama – što ih uzrokuje, kako se očituju i do kojih sve posljedica mogu dovesti.

A zašto je mentalno zdravlje i wellbeing zaposlenika postao prioritet u organizacijama i kako ga sustavno unaprijediti, predstavila je Breda Ivanović, Human Capital Leader PwC Croatia.

Zašto baš animirani online tečaj? Upravo zato jer odgovara zauzetim ljudima koji su okruženi užurbanim tempom – kratke lekcije koje se lako uklapaju u dnevni raspored obaveza. Ukupno trajanje tečaja je 1 sat, a važna je i njegova dostupnost – ljudi se mogu vraćati i tečaju u cjelini, kao i pojedinačnim lekcijama kada za tim imaju potrebu.

Animiran online tečaj je kreativan i zanimljiv te time ne skreće pažnju na druge stvari i zabavan je za gledanje - animacija olakšava razumijevanje i pamćenje te skraćuje vrijeme potrebno za usvajanje sadržaja.

Ovako koncipiran tečaj idealan je za sve zaposlenike jer ne oduzima mnogo vremena, olakšava pamćenje i primjenu: konkretni primjeri, kvizovi te materijali za preuzimanje - istakula je Olga Berezina koja je zadužena za marketing i predstavljanje ovog tečaja u Hrvatskoj.

Tagovi: kako upravljati stresom, Olga Berezina, Milana Malešev, Breda Ivanović, Tanja Pureta
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE