GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako jabuka iz Srbije dospe sveža na drugi kraj sveta

Kako jabuka iz Srbije dospe sveža na drugi kraj sveta
TRANSPORT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 15:03
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Iz Srbije se godišnje izveze nekoliko stotina hiljada tona jabuke na daleke destinacije poput Indije, Kine, Rusije i Amerike. Pošto je ovo podneblje veoma povoljno za gajenje jabuke visokog kvaliteta, proizvođači moraju pažljivo da biraju način na koji će one biti transportovane do kupaca na drugim kontinentima, a da zadrže svežinu.

Pomorski prevoz rashlađene robe predstavlja važnu kariku u lancu snadbevanja hranom i bitan je vid transporta voća, povrća, mesa, mlečnih, ribljih i drugih prehrambenih proizvoda. Jabuke se transportuju u gajbama i kartonima, smeštenim u čvrsto zbijene kutije izrađene od drveta bez smole, promenljivih dimenzija i težine. 

Tokom godina razvijene su mnogobrojne sorte jabuka, a njihova boja varira u zavisnosti od sorte i stadijuma zrelosti. Razlikujemo dezertno voće (rangirano po klasama kvaliteta, namenjeno za konzumiranje u svežem stanju) i komercijalno voće, namenjeno industrijskoj upotrebi, na primer za dobijanje pirea i jabukovače (za sokove i vina).

Shodno periodu sazrevanja, postoje letnje, jesenje i, najzastupljenije, kasne sorte (najveće otpornosti i pogodne za skladištenje). Upravo zahvaljujući različitom vremenu sazrevanja i uvozu, danas su jabuke dostupne na tržištu tokom cele godine. Režimom rashladnog transporta i skladištenja, rok trajanja može biti produžen i čak do osam meseci. Stoga je važno prekontrolisati voće pre transporta, kako bi se utvrdilo odsustvo štetočina, vlage i vidljivih fizičkih oštećenja.

O čemu treba voditi računa prilikom transporta jabuka

Usled osetljivosti na pritisak i udare, voćem je neophodno pažljivo rukovati. Zahtevana temperatura hlađenja mora biti ravnomerno održavana prilikom manipulacije i tokom transporta tereta, koji dodatno treba da bude zaštićen od uticaja vlage u slučaju loših vremenskih prilika. Odabir tačno odgovarajuće dimenzije pakovanja je važan, jer se na taj način teretne jedinice utovaraju čvrsto pribijene jedna uz drugu, što dalje onemogućava prevrtanje, klizanje ili međusobna oštećenja. Sorta jabuke i podložnost unutrašnjem raspadanju diktiraju nivo temperature hlađenja.

Upravo je unutrašnja kvarljivost uz raspadanje najčešći oblik oštećenja voćke, nevidljiv spolja, a izazvan hlađenjem na temperaturama od oko 0°C. Takođe, uskladišteno voće zahteva adekvatnu ventilaciju, jer u suprotnom može doći do oštećenja koje mogu da uzrokuju izlučevine samog voća, usled nedovoljnog strujanja vazduha, koje se manifestuje promenom u boji kore i pojavom smeđih pruga nepravilnog oblika.

Pomorski transport voća rashladnim kontejnerima

Servis pomorskog prevoza pod temperaturnim režimom predstavlja transport dobara u uslovima kontrolisane temperature. Postoji transport smrznute i transport rashlađene robe. Rashladni kontejneri koriste se za potrebe transporta voća, povrća i drugih namirnica, a najsofisticiranije verzije poseduju i sistem kontrole CO2.

“Ključni faktori koji utiču na pomorski transport jesu spoljna temperatura, temperatura robe, kao i PTI – inspekcija kontejnera koju vršimo pre samog transporta. Inspekcija kontejnera podrazumeva da stanje praznog kontejnera prekontrolišemo pre upotrebe, kako bismo utvrdili ispravnost rashladnog sistema, uređaja za merenje i kontrolu temperature, prisutnost fizičkih oštećenja na samom kontejneru, kao i čistoću unutrašnjosti. Roba se obavezno utovara u skladištu proizvođača, u prostoru na režimu kontrolisane temperature. Funkcija kontejnera jeste da održava zadatu temperaturu, a ne da robu dodatno rashladi, zamrzne ili zagreje. Samim tim, roba mora biti adekvatno pripremljena na transportnu temperaturu, a proizvođač mora ispoštovati sve neophodne podatke o temperaturnom režimu (temperatura, ventilacija, vlažnost) pre samog utovara.” – objašnjava Nebojša Đekić, direktor prodaje i razvoja u kompaniji Cargo-partner.

Prema uputstvu, PTI se izvršava u samoj luci, a potom i utovar shodno propisanim uputstvima i karakteristikama pošiljke. Pri utovaru se vodi računa da se označene utovarne barijere, odnosno graničnici, ne prekorače, a sistem za cirkulaciju vazduha ne blokira. Kontejneri se prevoze do luke posebnim vozilima opremljenim agregatom koji imaju funkciju alternativnog izvora električne energije. Nakon ukrcavanja kontejneri se smeštaju u brodski prostor.

“Domaćim proizvođačima voća i povrća mnogo znači sveobuhvatna podrška i ekspertiza koju pružamo pri transportu prehrambenih proizvoda jer je prevoz ovakve robe izuzetno delikatan. Međunarodni smo pružalac transportno-logističih usluga i vršimo transport kvarljivih namirnica pomorskim, vazdušnim i drumskim linijama Poslujemo u skladu sa ISO, IFS I GDP standardima i posedujemo specijalizovana skladišta širom sveta, kao i posvećen, sertifikovan tim. Danas za zatvoreni “hladni lanac” transporta svežeg voća i povrća obezbeđujemo savremeno GPS praćenje, uređaje za merenje temperature i vlažnosti i razna druga aktivna i pasivna rashladna rešenja.” – dodaje Đekić.

Tagovi: srpska jabuka, jabukla, Cargo-partner, Nebojša Đekić
PROČITAJ I OVO
Ryanair kupio 75 aviona Boeing 737 MAX
VELIKI POSAO
Ryanair kupio 75 aviona Boeing 737 MAX
WASHINGTON - Niskotarifni prijevoznik Ryanair kupio je 75 Boeingovih zrakoplova 737 MAX za devet milijatrdi dolara, što je najveća narudžba ovog tipa Boeingovih zrakoplova od dvaju fatalnih rušenja iz 2018. godine.
Alpha Adriatic: Vjerovnici izglasali plan restrukturiranja
NOVI POČETAK
Alpha Adriatic: Vjerovnici izglasali plan restrukturiranja
PULA - Alpha Adriatic izvijestio je kako su danas, na ročištu za glasovanje o Planu restrukturiranja od dana 14. listopada 2020. godine, objavljenog dana 19. listopada 2020. godine, u predstečajnom postupku nad Društvom kao dužnikom, predstečajni vjerovnici izglasali Plan restrukturiranja u sadržaju u kojem je i predložen od strane Društva kao dužnika i objavljen na e-Oglasnoj ploči sudova.
Slovenska vlada će Fraportu pomoći s pet milijuna eura državne pomoći
POMOĆ
Slovenska vlada će Fraportu pomoći s pet milijuna eura državne pomoći
LJUBLJANA - Vlada je na današnjoj sjednici odobrila prijedlog za dodjelu državne potpore Fraport Slovenija za djelomičnu nadoknadu posljedica covida-19.
Brodosplit: Zbog zaštite od koronavirusa, dio radnika ide na godišnji odmor
OPREZ
Brodosplit: Zbog zaštite od koronavirusa, dio radnika ide na godišnji odmor

SPLIT - Zbog dodatnih mjera zaštite zaposlenika Brodosplita od većeg prodora koronavirusa, Uprava tog brodogradilišta odlučila je dio radnika poslati na godišnji odmor od 7. prosinca, izvijestili su u četvrtak iz Brodosplita.

Trgovački centri mogli bi se zatvoriti
ZARAZA NE JENJAVA
Trgovački centri mogli bi se zatvoriti
ZAGREB - Denis Čupić: "Bilo koje zatvaranje bi ugrozilo one prave domaće trgovce, to su distributeri ili franšizeri koji su ovisni o hrvatskom kapitalu, svom kapitalu ili kapitalu koji dobivaju iz hrvatskih banaka".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE