GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako izgledaju specijalni transporti robe?

Kako izgledaju specijalni transporti robe?
SPECIJALNI TRANSPORT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 08:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zanima li vas kako se prevozi roba izvanstandardnih dimenzija, roba visoke vrijednosti ili posebno osjetljiva roba od točke A do točke B?

Specijalni transporti robe predstavljaju veliki izazov za prijevoznike koji uvjetuje profesionalan pristup, visokokvalitetnu opremu i detaljnu organizaciju. Ako se prijevoz isplanira do najsitnijeg detalja, pošiljateljima možete uštedjeti značajnu količinu vremena i novca.

- Da bi transport ovakvog tipa robe bio uspješan, nužno je shvatiti potrebe i želje kupca. Sama riječ ‘specijalni’ transport iziskuje posebnu skrb o pošiljci te zato tvrtka cargo-partner ima educirano osoblje s dugogodišnjim iskustvom u organizaciji ovakve vrste transporta koji će brinuti o svakom detalju, prema riječima direktora Zorana Starčevića.

Dimenzija i težina pošiljke definiraju izbor prijevoznog sredstva i transportne rute.

To je važno, jer neke pošiljke zbog svoje visine ne mogu proći kroz tunel, preko mosta ili nadvožnjaka, kroz naplatne kućice i slično. U tim situacijama dolazi do prepreka, te i do oštećenja pošiljaka. Treba uzeti u obzir da i malo odstupanje u ovim slučajevima uzrokuje dodatne troškove. Za pošiljke većih dimenzija potrebno je pribaviti dozvolu od nadležnih institucija, a dozvola se izdaje upravo na osnovu dimenzija.

Bez obzira radi li se o vangabaritnoj pošiljci ili o manjoj pošiljci koja traži posebnu pažnju ili o robi visoke vrijednosti, svakoj pošiljci pristupaju individualno i traže pravo rješenje za vas. Ovisno o vrsti pošiljke, postoji tehnička i policijska pratnja. Svaka zemlja ima različite protokole što se tiče carinskih procedura, odobrenja i drugih obveza koje se moraju poštivati. Preporuča se transportno osiguranje pošiljaka, a posebno osiguranje robe visoke vrijednosti. Dobra priprema je ključ svakog uspješnog transporta.

Tvrtka cargo-partner prevozila je vangabaritni teret kao što su transformatori, a jedan od primjera osjetljive robe sentimentalne vrijednost bio je glazbeni instrument – klavir Bosendorfer model 200 iz 1975. godine. Dimenzije su 147x200x50 centimetara, a težina je bila 370 kilograma.

Usluge koje je osoblje cargo-partnera u ovom slučaju odradilo za kupca su: zamotavanje strech-folijom i zaštitnom navlakom, prebacivanje na bok na zaštitnu drvenu skiju, skidanje nogu I pedala i spremanje u zaštitne navlake, utovar u kombi te fiksiranje za bočnu stranicu sigurnosnim užetom sa zaštitnim mehanizmom i zaštita klavira drvenom oplatom, prijevoz klavira iz Njemačke u Hrvatsku.

Cestovni transport cargo-partnera obavlja se specijalnim vozilima, odnosno niskopodnim prikolicama. Zadnja stavka bila je prihvat klavira na četvrtom katu i unos u sobu, postavljanje u prostor i provjera funkcije.

Tagovi: specijalni transporti robe, klavir Bosendorfer, cargopartner, Zoran Starčević
PROČITAJ I OVO
General Electric i Siemens rješavaju spor oko patenta vjetroturbine
RJEŠENJE
General Electric i Siemens rješavaju spor oko patenta vjetroturbine
FRANKFURT - Američka industrijska grupacija General Electric (GE) riješila je svoje pravne sporove s njemačkim konkurentom Siemens Gamesa oko patenata za tehnologiju vjetroturbina, prema vlastitom priopćenju.
Filpović dao 30.000 eura tvrtki s jednim zaposlenim da popisuje proizvode
KONTROVERZE
Filpović dao 30.000 eura tvrtki s jednim zaposlenim da popisuje proizvode
ZAGREB - Prije tjedan dana iz Filipovićevog Ministarstva gospodarstva na stranicu Kretanje cijena ubacili su i cijene iz sedam trgovačkih lanaca koji im nisu htjeli dostavljati cijene.
Dars lani s većim prihodom i dobiti
RAST
Dars lani s većim prihodom i dobiti
LJUBLJANA - Tvrtka Dars lani je ostvarila 494,5 milijuna eura prihoda, što je oko pet posto više nego godinu prije. Neto dobit zaustavila se na 135,1 milijun eura, dok je u 2021. iznosila 112,7 milijuna eura, navodi se u nerevidiranom izvješću o poslovanju koje je Dars danas objavio na stranicama Ljubljanske burze.
PIK Rijeka prodaje i pekaru na Vežici
PRODAJA
PIK Rijeka prodaje i pekaru na Vežici
RIJEKA – Nakon Tonke, i miris riječkog kruha nestat će iz grada, a vrijeme će pokazati koliko se (i) ovog puta može vjerovati najavama Gina Pastorčića, direktora PIK-a, da se proizvodnja kruha i tjestenine samo seli izvan Rijeke, na Kukuljanovo.
Zračna luka Pula ponovo otvorena
OTVORENJE
Zračna luka Pula ponovo otvorena
PULA - Pulska Zračna luka od sutra će ponovno biti otvorena za sav promet, a promet će se, izuzev leta Croatia Airlines OU631 Pula – Zagreb u šest sati ujutro, odvijati po redovnom redu letenja, priopćili su večeras iz Zračne luke Pula.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE