GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako dovesti veći broj kineskih turista?

Kako dovesti veći broj kineskih turista?
RADIONICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2018 / 12:07
Autor: SEEbiz
KRAPINSKE TOPLICE - Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA) u suradnji s Ministarstvom turizma RH, Hrvatskom turističkom zajednicom, Općinom Krapinske Toplice i međunarodnom udrugom Putevima Marca Pola organizirala je 5. i 6. veljače u Hotelu Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama radionicu "1st Silk Road Tourism Workshop".

Na radionici su sudjelovali predstavnici kineskih turističkih agencija iz različitih dijelova Kine. Riječ je o agencijama iz Pekinga, Šangaja i provincije Zhejiang kao najznačajnijih izvorišnih turistička tržišta u NR Kini.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić već godinu dana aktivno radi na jačanju kinesko-hrvatskih veza, a u svom se govoru posebno osvrnuo na važnost daljnje promocije Hrvatske kao turističke zajednice na kineskom tržištu. Dobri politički odnosi pritom igraju iznimno važnu ulogu.

Bai Xue iz Global Tour International Travel Servicea govorio je o svojim iskustvima dovođenja kineskih turista u Hrvatsku i jugoistočnu Europu. Poznat je po tome što je u naše krajeve 2010. godine doveo prvu organiziranu skupinu kineskih turista. Bai je bio i glavna zvijezda panela "Kinesko tržište - savjeti za Hrvatsku" na kojemu je odgovarao na brojna pitanja sudionika radionice. Kinezi su, kako je rekao, posebno fascinirani opuštenim načinom života u Hrvatskoj. 

Gu Xiaoyu iz Jiaxing Holiday International Travel Servicea govorio je o suradnji između turističkih agencija iz NR Kine i jugoistočne Europe. 

Song Tianyi iz Ningbo Tourism Development Commissiona fokusirala se na marketing i modele oglašavanja na kineskom tržištu. Detaljno je govorila o promociji turističke destinacije putem kineskih društvenih mreža (WeChat, Weibo). S obzirom na nepoznavanje kineskih društvenih mreža, to je ogroman zadatak koji stoji pred domaćim turističkim radnicima. No, može se očekivati da će se nakon ove radionice i u tom kontekstu stvari početi mijenjati.

Brizenice Bay jedan je od najtraktivnijih turističkih projekata u Hrvatskoj. Beckett Tucker iz ove kompanije predstavio je taj raskošni projekt koji će ove jeseni dobiti svoje prve konture. Naravno, računa se na povećani dolazak kineskih turista na Hvar u čemu će i CSEBA igrati aktivnu ulogu. 

Darko Prebežac s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu "opskrbio" je sudionike nizom podataka relevatnih za kineske turiste, njihove navike, potrebe i običaje.  Kineski turisti su zahtjevni, ali su i veći potrošači. Ono najvažnije, potencijal kineskog tržišta je nesaglediv.

Marija Opačak govorila je o efektivnom kreiranju programa putovanja za kineske turiste. Naglasila je mnoge specifičnosti kineskih turista kojih moraju biti svjesni svi oni koji ih žele ugostiti u svojim turističkim objektima. Između ostalog, nemojte se čuditi ako kineski turist zatraži čašu vruće vode ili ako prosvjeduje jer mu se u hotelskoj sobi nije svidjela kada. 

Matej Balen iz Kinesko-jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) govorio je o najvažnijim turističkim tržištima unutar Kine. S obzirom na njegovo iskustvo sudjelovanja na brojnim turističkim sajmovima u NR Kini, bilo je zanimljivo čuti njegove preporuke domaćim turističkim radnicima. 

Sudionici su se složili kako je ova radionica bila sjajna prilika za predstavljanje kineskim agencijama što bi u konačnici trebalo rezultirati kreiranjem kvalitetnijih turističkih proizvoda za kineske turiste.

Ohrabreni uspjehom radionice, iz CSEBA-e najavljuju nove slične događaje ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji do kraja ove godine.

Tagovi: 1st Silk Road tourism Workshop, kineski turisti, Bai Xue, Frano Matušić, Matej Balen, CSEBA
PROČITAJ I OVO
EU odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece
POTEZI
EU odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece
BRUXELLES - Europska unija odbila je naručiti dodatnih 100 milijuna doza cjepiva tvrtke AstraZeneca, piše CNN.
Nestle: Organska stopa rasta prihoda od 7,7 posto
RAST
Nestle: Organska stopa rasta prihoda od 7,7 posto
VEVEY - Pojačana potražnja za kavom i hranom za kućne ljubimce potaknula snažan rast prihoda švicarske prehrambene grupe Nestle u prvom tromjesečju, pokazuje preliminarno izvješće objavljeno u četvrtak.
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
REAKCIJE
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je kako je u tijeku dodatna revizija javnog poziva koji se odnosi na prijavu Požgaj grupe vezano uz nepotpisivanje ugovora s Hrvatskim šumama za nabavu drvne sirovine za ovu godinu, a rezultati revizije se očekuju sutra.
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
OTKUP
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
ZRENJANIN – Fortenova Grupa je pokrenula prinudni otkup akcija „Dijamanta“, a za svaku od 10.265 akcija biće plaćeno po 34,3 hiljade dinara, objavljeno je danas.
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju
LEASING
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u izvanrednom nadzoru 9 leasing društava, koja pokrivaju više od 90 posto ukupne imovine tog tržišta u Hrvatskoj, utvrdila je nezakonitosti i nepravilnosti pri izračunu kamatnih stopa kod njih osam, procijenivši da je nepravilnostima obuhvaćeno više od 50 tisuća ugovora o leasingu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE