GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kahriman: Dobit BH Telecoma za šest mjeseci veća nego lani

Kahriman: Dobit BH Telecoma za šest mjeseci veća nego lani
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2021 / 07:22
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - BH Telecom je za prvi kvartal ove godine ostvario dobit veću nego prošle godine za šest mjeseci, kazao je generalni direktor BH Telecoma za Federalnu televiziju ne iznoseći više detalja.

- Ostvarujemo i povećanje prihoda i rekao bih pozitivne trendove, kazao je Sedin Kahriman.

U posljednjih pet godina ukupan prihod sektora telekomunikacija je u padu, a u izvještaju MMF-a je ukazano da vrijednost telekoma u Federaciji opada te da bi održivost njihovih poslovnih modela mogla biti dovedena u pitanje u dužem roku. Kahriman ističe da su tome doprinijeli liberalizacija tržišta, konkurencija, sve što je za krajnje korisnike jako dobro i pozitivno.

- Također i neki globalni trendovi, uloga i uticaj svjetskih OTT igrača koji iz godine u godinu uzimaju sve veći dio kolača. Ono što je fakt da telekom operateri u svijetu imaju mogućnost izbora - da se transformišu,da prepoznaju potrebe tržišta, trendove, da prolaze putovanje od tradicionalnog komunikacijskog servis provajdera u savremene digitalne kompanije, ili da ne čine ništa i propadnu. BH Telecom se transformiše. Pokrenuli smo niz kapitalnih projekata u smislu digitalne transformacije. Mislim i na tehnološke projekte, ali i organizacione. BH Telecom prolazi svoj put tranformacije i postaje savremena digitalna kompanija, istakao je, između ostalog, Kahriman.

Smatra da rješenje nije privatizacija.
- To je i neko opšte raspoloženje kada je u pitanju Vlada FBiH i konkretno premijer Novalić, dodao je.

Tagovi: BH Telecom, Sedin Kahriman
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE